LADEN

Typ om te zoeken

CitiGroup en SIVS

Laatste Nieuws

CitiGroup en SIVS

Lees hier wat SIVS zijn en waarom het belangrijk is dat Citigroup 7 SIVS op haar balans heeft gezet. CitiGroup maakte bekend dat ze de controle over 7 SIVS over gaat nemen. Ik las dat en had precies hetzelfde als dat u nu waarschijnlijk heeft… Wat bedoelen ze daar nu eigenlijk mee en wat zijn SIVS?

SIVS zijn "Structured Investment Vehicles" oftewel, die dingen die de subprime crisis veroorzaakt, danwel verergerd hebben. Het zijn fondsen die leningen kochten, ze samenvoegden en ze dan onder een nieuwe naam weer bij andere beleggers onderbrachten. 7 van die SIVS, met een waarde van in totaal 49 miljard dollar, hebben momenteel een enorm probleem want hun credit rating staat onder druk. Zodra daadwerkelijk de creditratin g verder verlaagd wordt, zullen de SIVS kunnen omvallen. Citigroup gaat ze daarom nu alsnog in haar boeken opnemen om via die weg de creditrating te redden zodat die dingen niet naar nul afgewaardeerd gaan, of hoeven te worden. Het is vervolgens de bedoeling dat de SIVS in hun eigen tijd en zo gunstig mogelijk hun posities gaan afbouwen. Daar deze stap is de creditrating van Citigroups lange termijn leningen door Moody’s omlaag gebracht van Aa2 naar Aa3. De bank zelf is nu naar ‘B’ gebracht. Dat was ‘A’. Deze stap is een maand geleden feitelijk ook al gezet door HSBC.
Het aandeel Citigroup verloor gisteren 1,46% aan waarde en staat nu op $31,01. In juli 2007 stond het aandeel nog op $52.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *