LADEN

Typ om te zoeken

Bush maakt meer economische cijfers tot staatsgeheim

Laatste Nieuws

Bush maakt meer economische cijfers tot staatsgeheim

Werd al eerder de hoeveelheid geld tot staatsgeheim verklaard, afgelopen week heeft Bush nog meer economische indicatoren uit beeld gehaald. Blijkbaar gaat het zo slecht met de Amerikaanse economie en democratie, dat hij naar het voorbeeld van vroegere communistische landen graag de cijfers geheim houdt. Als reden wordt ondermeer gegeven dat het te duur is om de data op te stellen en te publiceren.
Wat nu echter wel snel en overduidelijk beschikbaar is, zijn cijfers die een positief beeld geven. Zo viel het handelstekort terug naar ‘slechts’ 56 miljard dollar. Dat bericht is wel snel en op tijd beschikbaar.
Bush heeft een hele geschiedenis van steeds meer geheim maken van data.
In maart 2007 werden ineens data over de inkomsten van de laagstbetaalden geheim verklaard. In 2005 werd het jaarlijkse rapport over terrorisme geschrapt. De reden was een enorme toename van terrorisme, iets dat Bush niet echt uitkwam. De lijst met faillissementen in Amerika werd in 2003 geschrapt. Te veel Amerikaanse bedrijven gingen bankroet. Ook het jaarlijkse rapport waaruit bleek dat scholen steeds slechter werk leverden werd geschrapt. De lijst gaat maar door. http://tpmmuckraker.talkingpointsmemo.com/archives/004766.php Door deze stappen wordt de democratie in Amerika enorm uitgehold. De Amerikanen mogen in november gaan kiezen, maar ze hebben geen idee hoe hun economie er bij staat en welke gevolgen er zijn op basis van de plannen van de kandidaten. Ze kiezen slechts gezichten. Het heeft nog maar weinig te maken met de grondbeginselen van een goed werkende democratie.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *