LADEN

Typ om te zoeken

Beurzen Europe hoger

Laatste Nieuws

Beurzen Europe hoger

In Amerika gaf de FED aan dat de rente wel weer een keer omlaag gebracht zal worden. Zowel inflatie als groeivertraging geven daartoe aanleiding. Dat zijn twee slechte berichten over de economie en een lagere rente voor de dollar is slecht nieuws voor de Euro. Verder is vanochtend voor het eerst binnen de tijden dat we in Europa wakker zijn de olieprijs boven de $100 te vinden. Waarop de Europese beurzen dan vandaag zo nodig omhoog moeten gaan is compleet onduidelijk.
Zoals al in het Marktbeeld van de Nieuwsbrief van vandaag te lezen is, de markt is het er helemaal over eens, de markt gaat lager. Iedereen die puts wilde kopen, die heeft ze al. Als de beurs dus omlaag gaat, dan wordt er vrijwel geen omzet op de beurs gemaakt, want dan komt simpelweg uit wat de overgrote meerderheid al gedacht had. Zo werkt de markt niet, want de marktpartijen verdienen aan de omzet, niet aan de richting. De omzet gaat dus gemaakt worden als de beurs omhoog gaat. Dan moeten de kopers van puts een besluit nemen. Hun snel vervliegende premies redden door het verkopen van hun puts, omschakelen naar calls, posities sluiten, of zitten en hopen.
Kortom, in de burelen van de professionele partijen werd vanochtend voorbeurs driftig besproken hoe de zo zekere beleggers onzeker gemaakt kunnen worden. Tegen alle logica in zien we dus de beurs vanochtend omhoog gaan. Die vrije markt is heus zo vrij niet als u zou denken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *