LADEN

Typ om te zoeken

Bernanke geeft beurs cadeautje

Laatste Nieuws

Bernanke geeft beurs cadeautje

Fundamenteel is het cadeau van Ben Bernanke aan de financiële sector, de beurs en aan de consumenten misschien niet de slimste oplossing, maar het voorkomt wel een recessie. Beleggers zijn zeer blij met de 0,5% rentedaling. Het was het enige dat Bernanke kon doen om te voorkomen dat de Amerikaanse economie in een zware crisis zou komen. Een half procent daling geeft ook aan dat de FED goed begrepen heeft hoe groot de kans op een ramp nu was.
Waarom is het fundamenteel misschien niet de beste oplossing?
– Simpelweg omdat marktpartijen, consumenten en beurs beleggers nu het idee kunnen krijgen dat ze mee kunnen doen aan de roulette tafel, waarbij de FED komt helpen als het per ongeluk Rood is, daar waar ze op zwart ingezet hebben.
Hoe ernstig de crisis ook is, de FED komt helpen om de economie te redden.
Er komt een moment dat zelfs de FED de excessen niet meer kan gladstrijken met een renteverlaging of het uitgeven van extra geld.
Voor nu is een eerste crisis afgeweerd en is een deel van de acute zorgen over. De FED zal nog zeker 1,5% moeten dalen wil een flink deel van de consumenten ook echt de hypotheekrente kunnen gaan opbrengen.
Het symptoom is nu een bestreden, maar de ziekte is er nog altijd.
De patiënt heeft echter het idee dat dit medicijn tegen alles werkt en de kans bestaat dat de patiënt er naar gaat leven en denkt dat hij onsterfelijk is.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *