LADEN

Typ om te zoeken

Ben’s speech

Laatste Nieuws

Ben’s speech

Volgens Ben Bernanke is er geen kans op een Amerikaanse recessie, maar lijkt het er wel op dat de groeicijfers van de Amerikaanse economie gaan tegenvallen. Ook de inflatie lijkt hoger uit te komen dan vooraf beraamd. Hij is van mening dat de Amerikaanse economie in een groei fase blijft. Afgelopen kwartaal was de groei 3,9% terwijl heel Amerika klaagde over Subprime crisis en de olieprijs. Ondertussen groeide op dat moment de Amerikaanse economie alsof er niets aan de hand was. Het geeft te denken, kloppen de cijfers van Ben niet, of beginnen Amerikanen een zeurderig volk te worden dat klaagt en jankt, terwijl het ze heel goed gaat?
Vooral de hoge olieprijs geeft inflatiedruk. Toch verwacht Ben een stabiliserende economie waarbij de huizenmarkt zich midden 2008 gaat stabiliseren. Met die stabilisatie in de huizenmarkt zal ook de kredietcrisis voorbij waaien.
– Analisten verwachten op basis van de speech van Ben dat de rente binnenkort nog weer een keer met 0,25% verlaagd zal worden.
Ben Bernanke sprak ook nog even over de dalende dollar. Waar hij zich nog het meeste zorg over maakt in dat kader is het feit dat steeds meer landen liever de Euro als reservemunt aanhouden. Die wordt steeds meer waard en daar verdienen ze dan aan, terwijl ze aan de dalende dollar alleen maar hoofdpijn overhouden. Daar de economische macht van Amerika rust op het feit dat de dollar de wereldmunt is, is dat op de lange termijn een ernstige zaak. Bush zit nog slechts een jaar in het Witte Huis en heeft nooit blijk gegeven van welke doordachte lange termijn visie dan ook. De dollar maakt dus grote kans voorlopig nog wel te dalen om Bush een beetje leuk door de verkiezingen heen te krijgen. Hij wil met zijn kliek uiteraard graag een vriendje terug hebben en die kans is het grootst als de Amerikaanse economie robuust oogt.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *