LADEN

Typ om te zoeken

Adviezen op Alanheri

Laatste Nieuws

Adviezen op Alanheri

Ik las op een collega site dat twee analisten het aandeel Alanheri tot absolute verkoop gebombardeerd hadden. Nu is dat een klein en slecht verhandeld fonds, dus in die zin is een belegging al onverstandig, maar het is nog altijd wel een winstgevend fonds. De voorlopige K/W was in 2009 volgens Analist.nl 9,1. Dat is toch niet zo’n overdreven waardering. Het koersrendement is wel bedroevend, maar als je drie van de laatste 4 jaar winst hebt gemaakt en je grootste winst in 2009, dan is het slechte koersrendement niet direct de directie aan te rekenen. Beleggers zien het niet zitten, maar beleggers kunnen het ook mis hebben.
Ik ging daarom verder zoeken. Volgens de site geld.nl is de K/W in 2009 maar liefst 23,8 geweest. Dat wijkt nogal af van de eerder gevonden voorlopige gegevens. De winst per aandeel kwam hier uit op 0,22. Bij Analist was de verwachte winst per aandeel 0,62.
Alanheri heeft in ieder geval in mei van dit jaar hulp gekregen van Value8, het bedrijf van PeterPaul de Vries. Value8 heeft nu een belang van 29,9%.
De omzet van Alanheri loopt terug, het bedrijf en ook Value8 is het duidelijk dat er dringend veranderingen moeten komen.
Wie vertrouwen heeft in de goede hand van Value8, heeft twee mogelijkheden. Een belegging in Value8, of een belegging in Alanheri.
Het feit dat Alanheri de zeilen bijzet en ook een expert op het gebied van merkpromotie heeft binnengehaald, stemt me positief. Dit kan nu net zo’n turnaround worden waar zo vaak van gedroomd wordt. Je moet maar durven.

Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *