LADEN

Typ om te zoeken

Inflatie

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Inflatie

Het overheidstekort 2019 van de regering Trump ligt heel dicht bij de biljoen dollar. Dat is 1.000 miljard dollar tekort!
Trump heeft tijdens zijn verkiezingsbelofte aangegeven dat de belastingmeevaller (dus het vergroten van het tekort) al snel terugverdiend zou worden vanuit toegenomen belastinginkomsten vanuit de sterker wordende economie.
Hij zit nu bijna in zijn vierde jaar en nog altijd nemen de belastinginkomsten af en nemen de tekorten fors toe, terwijl de Amerikaanse economie nog altijd heel netjes draait.
Juist nu, zo laat in de cyclus, zouden de belastinginkomsten voor de staat enorm moeten zijn en zou de rente steeds hoger moeten worden.
Alleen dan kan je de onvermijdelijke economische neergang te lijf gaan met belastingverlagingen voor de middenklasse en lagere rente voor bedrijven.
Dit alles is door de keuze van Trump onmogelijk geworden. De rente is nog altijd heel laag en ruimte voor belastingmeevallers voor de middenklasse is er nu niet.
Daar waar de Republikeinen altijd aangeven dat ze voor een degelijke balans zijn, is het keer op keer zo dat de Republikeinen er in de balans een puinhoop van maken en de Democraten die puinhoop in de jaren daarna mogen oplossen.
Reagen, Bush Sr., Bush Jr en Trump lieten de tekorten enorm oplopen en Clinton en Obama waren de presidenten die de tekorten in hun regeringsperiode probeerden in te perken. Alleen Clinton kreeg echt heel veel voor elkaar.
Iedere volgende president verdubbeld de ellende. Zo is dat sinds Clinton keer op keer gegaan. Trump krijgt dat in slechts vier jaar voor elkaar, daar waar Bush en Obama er ieder acht jaar voor nodig hadden. Obama liet echter economisch gezien de VS heel sterk voor Trump achter. In feite leven we nog altijd in de economische cyclus die onder Obama gestart werd.
Oud Fed voorman Greenspan waarschuwde gisteren voor het onvermijdelijk oplopen van de inflatie. Men een tekost van 1 biljoen dollar valt daar in zijn ogen gewoon niet aan te ontkomen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *