LADEN

Typ om te zoeken

Wolfraam goudstaven

Goud

Wolfraam goudstaven

Gisteren schreef ik over ‘nieuw bedrog’. Helaas is het allemaal niet zo nieuw. Al in 2009 zou China een lading vervalst Amerikaanse goud verkregen hebben. Een lading goud die Wolfraam met een goudlaagje bleek te zijn.
Waar kwam die lading goud vandaan?
– Uit Fort Knox!
De goudbaren waren naar verluidt gemaakt in de Clinton periode, door een zeer gerespecteerde Amerikaanse specialist.
Deze goudstaven zijn toen in Fort Knox opgeslagen en naar volgens de Chinese overheid bleek, zijn minstens enkele van die staven geen goud maar slechts wolfraam met een laagje goud.
Het punt is, de baren hebben de juiste unieke nummers. Die nummers kloppen werkelijk precies! Het bedrog moet dus zijn toegepast nadat de baar gemaakt is… Tenzij we er van uitgaan dat dit al door de Amerikaanse regering is opgezet, iets dat mij persoonlijk wel heel onwaarschijnlijk lijkt.
Toch is het vreemd dat die baren ‘ergens’ tussen de gerespecteerde leverancier en Fort Knox, of tussen Fort Knox en China zijn aangepast. Zoveel mogelijkheden tot bedrog geeft dat niet.
Grootste verdachte is daarom de maker van de baar uiteindelijk.
Als het zo is dat een flinke hoeveelheid van het goud in Fort Knox eigenlijk geen goud is, dan is dat extreem vervelend voor de eigenaren van het goud, maar voor de prijs van goud is het goed. Immers blijkt er NOG minder goud te zijn dan tot nu toe is aangenomen.
Het vervelende is alleen dat je je goud moet kopen van een partij die bijvoorbeeld met ultra sound tests werkt. Met die methode kan je de Wolfraam baren er zo uitpikken. Het is gek dat niet alle aanbieders deze methode nu al gebruiken. In China kwamen ze pas achter het bedrog toen ze de baren openboorden. Een wat destructieve methode waar ik geen voorstander van ben. (Bron: http://stevenjohnhibbs.wordpress.com/2010/02/02/fort-knox-conundrum-china-claims-fake-gold-bars-are-from-us/)
Overigens stapte Rotschildt in 2004 uit de goudmarkt. Wisten die toen al van het grootschalige bedrog en hebben ze indertijd (toen de ultrasound controle methode nog niet bestond) de markt willen verlaten omdat ze het allemaal niet meer vertrouwden?
Overigens kwam in maart 2012 in Londen ook een bedrog naar buiten. Het betrof daar een goudbaar van slechts 1 kilo. Deze was met een gewone boor 5 keer uitgehold waarna er Wolfraam in gegoten is en de baar weer met goud werd afgedekt. Het bedrog lijkt daar uitgevoerd te zijn door een particulier.
Zie hier het artikel en een foto van de aangepaste baar. http://www.marketoracle.co.uk/Article33799.html
Wilt u fysiek goud en dan zo min mogelijk kans op vervalsing? Kies dan munten, maar weeg en meet deze zeer nauwkeurig. Het is zover mij bekend nog niet voorgekomen dat er wolfraam munten met een goudlaag zijn gemaakt. Dat is namelijk niet zo winstgevend. Er zijn overigens wel vervalste munten in omloop. Je haalt ze er meestal vrij makkelijk uit vanuit hun omvang of gewicht. Als je weet hoe groot/dik/zwaar een bepaalde munt is, dan zal een vervalsing van messing door het gewicht door de mand vallen. Of… de munt moet dikker of groter dan het origineel zijn.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *