LADEN

Typ om te zoeken

Waarom zo weinig nog over goud?

Goud

Waarom zo weinig nog over goud?

Vorige week kreeg ik een wat verwijtend mailtje over het feit dat het nu niet dagelijks meer over goud gaat. Waarom schrijf ik er niet meer dagelijks over?
Nu, dat heeft verschillende oorzaken. Het feit dat iedereen het verhaal onderhand wel van me kent is er één van. Een andere reden is ook omdat niet veel mensen het verhaal nu nog willen lezen. Goud had in 2013 haar beroerdste jaar in 32 jaar. Dat maakt het onderwerp ook minder populair.
Maar ben ik dan niet meer voor het aankopen van goud?
– HOOO, stop, ga nu niet direct conclusies trekken uit het feit dat ik er minder over schrijf.
Ik ben nog altijd een voorstander van goud en zilver. Dat blijft staan. U moet u echter realiseren dat het geen loterij zonder nieten is. Als u spaargeld wilt aanhouden, en dat spaargeld heeft u niet direct nodig, dan is het kopen van goud en zilver in mijn ogen een betere weg dan het aanhouden van geld in euro’s op een spaarrekening bij één van de lokale banken.
Ik ben nooit voorstander geweest van goud en zilver kopen vanwege de eventuele koerswinst. Die koerswinst was indertijd welkom en bood een extra kans, maar de kern is en was het veilig wegzetten van spaarkapitaal.
Warren Buffett is geen voorstander van goud en zilver omdat het in feite ‘dood’ geld is. Hij heeft gelijk. Spaargeld is ook dood geld.
Spaargeld is daarmee ander bezit dan beleggingsgeld. Met belegginggeld neemt u risico en neemt u bijvoorbeeld posities in bedrijven in. Of u gaat er zelf mee ondernemen. Dat is geld dat rendement moet opleveren.
Spaargeld is puur een appeltje voor de dorst. Dat moet liefst intact blijven en willen we later gebruiken.
Nogmaals, dat spaarkapitaal stop ik liefst in goud en zilver en dan nog liefst ook nog eens in een kluis in een ver buitenland.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *