LADEN

Typ om te zoeken

Vorige week flinke koersbewegingen in goud en zilver

Goud

Vorige week flinke koersbewegingen in goud en zilver

Het is zo vreemd niet, die enorme koersbeweging. Ook in ander geld waren er vorige week flinke verschuivingen. Zo ging de dollar van 1,33 naar onder de 1,40. Bij goud en zilver is echter de beweging vaak wat extremer omdat de prijsvorming niet volledig marktgebonden is.
Vooral de prijs van goud is in Londen geen marktprijs, maar wordt vastgesteld door enkele bankiers. Daarna mag de markt er weer soep van koken.
Bij zilver geldt dat er vooral een enorme shortpositie is die door grote banken verdedigd blijft worden. Dag op dag zijn die koers dus ernstig manipuleerbaar door de grote spelers. Als ze echter deze markt volledig in hun handen hadden, dan was de stijging van goud en zilver nooit zo ontstaan. De kracht van de markt is op dit moment over het algemeen dus groter dan de kracht van de bankiers. Vallen de andere marktpartijen even weg, dan zijn de bankiers altijd op de achtergrond aanwezig om de koers te drukken. Dat maakt het traden in goud en zilver zo gevaarlijk. Je weet immers dat er altijd grote partijen zijn die de koersen willen drukken.

Je weet echter niet wanneer ze weer eens aan de knoppen zitten.

Ik raad daarom traden in goud en zilver met klem af. Kies voor traden liever onderwerpen waar er een eerlijker markt bestaat waar individuele marktpartijen geen doorslaggevende invloed hebben. Trading is immers timing en wat het je aan timing als de ander te tijd mag bijhouden?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *