LADEN

Typ om te zoeken

Uw kapitaal veilig

Goud

Uw kapitaal veilig

In de discussie of goud en zilver al dan niet ook veilig in Nederland (of België) kon worden opgeslagen werd ik gewezen op de Noodwet Financieel verkeer zoals die in Nederland geldt.
In die noodwet enkele opmerkelijke artikelen die uw beslissing over kapitaal, verzekeringen, banktegoeden, goud en zilver in Nederland mogelijk gaat veranderen.
Overigens zal heel uw idee over wat eerlijk en rechtvaardig is wel eens geschokt kunnen raken door die noodwet. In wezen zegt die wet dat alle andere wetten niet meer gelden als de regering dat wenselijk acht.
Daar komt het in feite op neer. Het is alleen heel netjes in juridische termen gesteld.
Iemand die dus van mening is dat wetten wetten zijn en dus dat de huidige wetten ook voor de overheid gelden zal van een koude kermis thuiskomen als de overheid de noodwet in werking laat treden.
Uw tegoed bij de bank kan geconfisqueerd worden. Lees artikel 4 lid 1 er maar op na…
Voor goud leest u vooral artikel 26 even met aandacht. Ze willen daarbij ook proberen om hun hand te leggen op buitenlandse activa. Dat gaat ze echter pas lukken als dat buitenland er aan mee wil werken. Het is voor u dus van groot belang dat u uw buitenlandse tegoeden zo ver mogelijk van de Nederlandse overheid vandaan houdt.
Ik wil niet stellen dat u het verborgen moet houden, maar ik raad u wel aan om zo min mogelijk detail gegevens aan de belastingdienst te verstrekken. Aangeven dat u dus een bepaalde waarde in het buitenland heeft, is de wettelijke eis. Daar zou ik het dan ook bij houden en vooral niet spontaan aangeven waaruit die buitenlandse tegoeden dan bestaan en waar u ze ondergebracht heeft. In feite zit de Nederlandse overheid gewoon te wachten op een moment waarop ze die noodwet in werking kunnen stellen en op rooftocht bij de inwoners kunnen gaan.
De tekst van de noodwet treft u hier aan.
Op welke wijze het geregeld is weet ik nog niet, maar ongetwijfeld is ook geregeld dat bij het inwerkingtreden van de noodwet ook de aflossing van hypotheken niet zo maar meer mag. Zou dus een hyperinflatie situatie zich voordoen, dan kan via deze wet, die werkelijk onbeperkte macht aan de overheid geeft, de bankensector bediend worden.
In feite is veel van die noodwet gedicteerd door de banken die hiermee hun bezit en macht veilig willen stellen. Als immers een hyperinflatie situatie zich voordoet en iemand heeft ineens miljarden euro’s waarmee je een pak melk, of heel de hypothekenschuld van Nederland kan aflossen dan is wel duidelijk dat dat laatste niet gaat gebeuren. De vraag is slechts via welke weg die kans de bevolking ontnomen zal worden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *