LADEN

Typ om te zoeken

Goud verstoppen (1)

Goud

Goud verstoppen (1)

Uw goud in de tuin verstoppen wordt nog altijd gezien als een goede manier om het ‘veilig’ te verbergen.
Er zijn drie nadelen die ik in ieder geval wil noemen.

1. Tenzij u een tuin heeft zoals ik nu (65 meter diep), is het goud verstoppen in een standaard tuin niet echt een enorme uitdaging voor iemand die weet dat u ‘ergens’ goud heeft. Een metaaldetector kan in een tuin van 10 bij 8 in een paar minuten tijd een globale scan doen. ALS u het al in een kleine tuin zou verstoppen, leg dan her en der in de tuin metaal of leg zelfs een metalen rek onder heel de tuin, zodat een metaaldetector niet in één veeg uw goud gevonden heeft.
2. Uw tuin is bijna altijd open. Een hek, een heg, een schutting. Dat is veel minder moeite voor een potentiële dief dan een afgesloten deur met goede sloten. Iets in de tuin verstoppen maakt het de gelegenheidsdief wel makkelijk. U moet het dan ook zeker proberen ‘ongezien’ te doen.
3. Stel even, u raakt om welke reden dan ook kwijt dat u uw goud ergens in de tuin verstopt heeft. De volgende bewoners zullen blij verrast zijn…

Ik ben dus geen voorstander van open in de tuin verstoppen.

ALS je dan al wilt begraven, doe het dan onder uw huis en liefst een beetje onbereikbaar. Hou er echter rekening mee dat u er zelf wel weer bij moet komen, ook als de ledematen door de hogere leeftijd wat strammer worden.

Ik ben zelf geen voorstander van veel goud en zilver thuis bewaren. Ik heb mijn fysieke metaal dan ook recent verkocht om er de verbouwing van te kunnen betalen. Wat er over is, is genoeg om er hooguit een paar weken mee door te kunnen komen. In die periode zal ik dan moeten proberen mijn goudrekening te bereiken. Mocht dus een enorme crisis uitbreken, dan moet ik hopen dat Internet of de telefoonlijnen binnen enkele weken weer bruikbaar zijn.
Dat risico neem ik dan maar. In Amerika wordt jaarlijks voor 1,6 miljard aan goud en zilver uit huizen gestolen. Slechts 4,2% wordt weer teruggevonden. De kans dat je dus door een inbraak of insluiping je goud kwijtraakt is in mijn ogen veel te groot. Hopelijk laat de crisis zich op tijd voorspellen, of duurt het slechts kort tot de faciliteiten weer werken, als ze al ooit ontregelt raken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *