LADEN

Typ om te zoeken

Goud, kopen of niet

Goud

Goud, kopen of niet

 

In de E-mail nieuwsbrief van Beleggers Belangen een reactie van Karel Mercx op mijn reactie. Het mag duidelijk zijn, we zijn het niet met elkaar eens.
De schrijver Karel Mercx was uit goud (zat hij er ooit in, ik betwijfel het) rond de $1000 per ounce. Goud steeg uiteindelijk naar boven de $1900.
Dat is dus nogal een stijging die je miste terwijl tegelijkertijd geen enkele andere beleggingssector winst maakte. Maar zoals Karel stelt, een belegger wordt niet armer van beleggingen die hij of zij niet deed. Dat klopt, behalve als je dat geld die tijd in euro’s aangehouden hebt. Dan ben je wel fors armer geworden dankzij inflatie. Inflatie die Karel vervolgens ontkent. Ik denk tegen beter weten in, of laat hij zijn boodschappen doen en komt hij zelf nooit in aanraking met de steeds hogere prijzen?
Karel zit er niet mee dat de Centrale Bank geld bijdrukt en daarmee geld dat verloren is gegaan steeds weer aan het compenseren is. In feite is dat puur bedrog, want duur geld ging verloren, maar er komt vers verzonnen gratis geld voor terug. Dat geld gaat naar de bankiers die het meeste geld verloren hebben. De columnist van Beleggers Belangen zit er niet mee, ik wel, want de bankiers hebben slechts geleerd dat de winsten voor hen zijn en de verliezen voor de belastingbetaler.
De banken hadden failliet moeten gaan of genationaliseerd moeten worden. Het geld had verloren moeten gaan. Ja, dat is vervelend voor de economie, maar wel gezond.
Nu laten we de zieke geesten gewoon doorgaan met hun vernietigende praktijken en zijn dan verbaasd als ze het allemaal nog een keer doen…
Ik ben het dus op verschillende punten pertinent niet met de colomnist van Beleggers Belangen. We spreken blijkbaar wel beide Nederlands, maar spreken toch een totaal andere taal en we leven blijkbaar ook in andere werelden, gezien ons totaal afwijkende beeld over de inflatie. Hij ontkent zelfs het feit dat de inflatiecijfers door de autoriteiten steeds aangepast worden. Is dat een gebrek aan kennis over de materie, of puur een ontkenningsfase die alleen maar erger wordt, omdat het bedrog in de economie alleen maar blijft toenemen?

Maar goed, we zijn het dus niet eens… Karel heeft echter wel zijn gelijk. In zijn visie van geen inflatie is goud inderdaad geen goede plek. In mijn visie van wel inflatie heb ik echter ook gelijk. In feite hoort dat bij beleggen, want als iedereen het met elkaar eens is, dan is er geen handel. Aan u om te bepalen welke van de analisten meer gelijk heeft.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *