LADEN

Typ om te zoeken

De nieuwe vorm van goudbedrog

Goud

De nieuwe vorm van goudbedrog

Goldmoney is al jaren steeds de partij gebleken die voor de golf uit blijkt te lopen. Al twee jaar geleden introduceerden ze een controle mogelijkheid die de nieuwste golf van vervalsingen er perfect uit weet te halen.
Wat is het geval:
– bij een goed bekend staande handelaar in New York zijn recent goudstaven aangetroffen die van de juiste gegevens zoals serienummers etc. voorzien waren, maar ‘ergens’ onderweg zijn uitgehold en voorzien zijn van wolfraam.
Wolfraam is vrijwel even zwaar als goud en dus puur op het gewicht is de vervalsing vrijwel niet te detecteren. Wolfraam is echter veel goedkoper dan goud. De eigenaar van de baar gaat er dus form op achteruit.
De methode van Goldmoney is dat ze alle staven ultrasonisch controleren. Het gewicht van Wolfraam mag dan wel gelijk zijn, bij ultrasound is het beeld wel totaal anders en Wolfraam is er direct uit te pikken.
In feite zou u geen goud moeten kopen bij een aanbieder die niet ook al het goud met ultra sound controleert. Helaas echter heeft de AFM er voor gezorgd dat Goldmoney voor iedereen woonachtig in Nederland onbereikbaar is geworden. Onze toezichthouder heeft daarmee de beste aanbieder in de wereld voor ons uitgesloten. Dank je wel AFM. Goed gedaan… Wat een heerlijke consumentenbescherming geven jullie ons toch. Mag ik me uitschrijven van jullie “bescherming?”
Natuurlijk, er zijn alternatieven. Misschien is het beste alternatief wel de aankoop van zilver. De prijs daarvan is per baar zo laag, dat vervalsing op dit moment helemaal niet interessant is.
Mijn zilver koop ik vooral bij BullionVault. Wilt u zilver in Nederland kopen, overweeg dan deze aanbieder.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *