LADEN

Typ om te zoeken

Bio Based bouwen

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Bio Based bouwen

Ik was hier al een voorstander van alleen is mijn probleem dat ik pas voorstander werd toen ik mijn huidige woning in 2011 al gekocht had… Pas daarna kwam het inzicht dat ik, achteraf gezien, misschien beter had kunnen investeren in een nieuw te bouwen huis op basis van duurzame oplossingen.
Maar vindt maar eens een grote betaalbare kavel waarop je mag bouwen wat ik nu heb…
Gisteren was ik aanwezig op een presentatie van een kennis van mij hier uit het dorp. Hij is als architect al jaren geleden overgestapt naar duurzaam ontwerpen van huizen en kantoren.
Als je als bouwer bij hem komt en in beton en plastics wil bouwen, dan wil hij niet met je werken.
Na een burn out heeft hij het roer omgegooid en zijn doel is om duurzaamheid in de bouw te bevorderen.
Je kan nu al wat ze noemen ‘klimaatneutraal’ bouwen. De klagende boeren zouden eens naar hem moeten luisteren, want in zijn visie komen de producten voor de nieuw te bouwen huizen van hun land!
Verschillende gewassen zijn basisproduct voor materialen in die duurzame bouw. Je kan dus als boer ervaring opdoen door in je rustjaar voor het land een rustgewas te zaaien en dat aan de duurzame bouw te verkopen.
Grote kans dat je daarna iedere keer je rustjaar daar voor gaat gebruiken.
Zo kan je EN duurzame materialen produceren ZONDER de voedselvoorziening in gevaar te brnegen!
Meer inkomsten zonder nadelen.
Wat er nodig is, is een keten van samenwerkende boeren en bouwers. Wat die dan kunnen realiseren is dat ze een fors deel van de industrie uit de keten halen. Isolatiemateriaal komt dan niet meer van gasverslinder Rockwool, maar komt van Piet de boer die verderop zijn rustjaar voor het land gebruikte om vlas, stro, hennep etc te verbouwen.
Achteraf bezien had ik er een video van moeten maken. Het was een heel inspirerende bijeenkomst, waarbij er ook enkele van al samenwerkende boeren aanwezig waren. Het is immers al in gang gezet en Brabant loopt in bepaalde aspecten voor op de rest.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *