LADEN

Typ om te zoeken

Amerikaanse banken zien spaargeld verminderen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Amerikaanse banken zien spaargeld verminderen

In de VS zien we nog altijd banken die problemen hebben om hun kapitaal reserves op orde te houden. Reden is dat ze steeds minder spaargeld van particuliere klanten in bewaring hebben.
Dit laatste kan aan twee dingen liggen. Het kan zijn dat particulieren simpelweg geen spaargeld meer hebben. Het kan ook zijn dat particulieren hun spaargeld nu elders onderbrengen. Daarbij kan je denken aan crypto’s, maar ook goud of vastgoed en (aandelen) beleggingen.
Ik hoop eerlijk gezegd op het feit dat ze het elders onderbrengen. Dat zou namelijk goed zijn voor de economie.
Voor de banken zelf is het een heel vervelende zaak. Spaargeld van particuliere klanten mogen ze administratief in de boeken zetten als ‘eigen vermogen’.
Ze zien nu dus hun eigen vermogen verminderen en dat houdt in dat ze dus zelf meer geld moeten inbrengen.
Het dwingt banken min of meer of gewone ondernemingen te worden. Gewone ondernemingen moeten namelijk ook werken met eigen vermogen. Alleen dat eigen vermogen moet bij bedrijven wel écht van hun zijn.
Het is dus een goede zaak en ik hoop dus van harte dat het is omdat bank klanten eindelijk met hun voeten stemmen.
Ik schrijf er al lang over, maar in Nederland en België groeien de spaargeld rekeningen nog altijd. Dat is geen goede zaak.
Banken zijn geen goede plek om je geld te bewaren! Banken zijn de laatste dertig jaar criminele organisaties gebleken en we blijven ze voeden met ons geld. Dat moet stoppen! Doe slimmere dingen met je geld! Beleg het bijvoorbeeld in NEO Finance! Ik ben in de afrondende fase van het maken van een prachtige cursus over NEO Finance. Zo kan je zonder beginnersfouten te maken direct vol profiteren van de voordelen van zo’n account. Klik hier om een rekening te openen!

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *