LADEN

Typ om te zoeken

SBM Offshore AEX Beurs Aandelen Grafiek Analyse

SBM Offshore

SBM Offshore AEX Beurs Aandelen Grafiek Analyse

24 okt 2011

Een mooi herstel vrijdag. Geen nieuwe intraday top, maar wel een hoogste slot sinds de koersval van augustus. Er lijkt hier meer in het vat te zitten, maar moeten we daarop gaan gokken net voordat Europese politici voor hun belangrijkste besluit in hun loopbaan staan? Politici die eigenlijk amper lijken te weten waar het over gaat. Geen moment om dan vol in aandelen te gaan. Ondanks dat SBM Offshore er technisch niet slecht uitziet, zie ik het nu niet zitten om er in te stappen.

5 okt 2011

De verwachting van weinig vuurwerk is uitgekomen. Het aandeel is al een maand lang tussen de 12 en 14 te vinden.

15 sept 2011

Na de vorige analyse was er even een opleving, maar ondertussen staan we weer onder de MA20. Ik verwacht hier deze en komende week niet veel beweging.

29 aug 2011

De Dalende MA20 lijn komt nu al in zicht voor SBM Offshore. Vrijdag was er een kleine winst, maar uiteindelijk doen we de laatste drie weken koerstechnisch niet veel. Het aandeel was grofweg te vinden tussen de 12 en 14. Vooralsnog niet interessant.

27 juli 2011

Een verkoopsignaal vanuit de Stochastic en een koers die op weg lijkt naar de MA20. SBM zit in een opwaartse trend, maar deze wordt nu weer getest. Als de MA20 geraakt wordt kunt u op dat moment kijken of er reden is om ‘alsnog’ in deze trein te stappen.

5 juli 2011

Een sterk herstel de laatste dagen en ook gisteren. We gingen in een week tijd van 17 naar 19 euro per aandeel. Ik zou nu een correctie tot de MA20 afwachten om te overwegen in te stappen. Het is erg snel gegaan, de eerste beleggers gaan waarschijnlijk binnenkort winst nemen.

14 juni 2011

De koers wist de MA20 nog altijd niet opwaarts te doorbreken. Daarom nog altijd niet koopwaardig. Overigens is de MA20 zelf nog altijd dalende. Ook geen sterk teken.

24 mei 2011

Gisteren sloot het aandeel SBM Offshore weer op een nieuw dieptepunt sinds januari dit jaar. Hoewel zowel de RSI als de Stochastic al koopsignalen gaven, is tot nu toe de trend nog altijd neerwaarts.

6 mei 2011

De stoploss is gisteren bij SBM Offshore helaas geraakt, de aandelen positie is daarom nu gesloten. De winst is hiermee binnen. Het is een zenuwachtige positie gebleken, met meerdere keren zeer krap tegen de stoploss aanlopen.

18 apr 2011

De stoploss van de SBM Offshore positie gaat naar 19,44 euro end of day.

28 mrt 2011

De stoploss is laatst niet geraakt, maar wat scheelde het weinig. We gaan de stoploss weer verhogen naar 18,24 euro per aandeel end of day.

14 mrt 2011

Ik vrees dat de stoploss vandaag in beeld gaat komen. Het zou inhouden dat we mogelijk vanmiddag na 17:00 uur en anders morgenochtend om 10:00 uur de positie moeten sluiten.

22 feb 2011

Stoploss gaan we verhogen tot 17,94 end of day. De stoploss was eerst 17,7.

2 feb 2011

Het najagen van een koers die al vertrokken is, is meestal geen goed besluit. Bij mijn vorige analyse constateerde ik dat ik te laat was en besloot het er dus bij te laten. Een goed besluit, want de koers kakte in en de MA20 werd getest. Die test is naar mijn idee gisteren uitgevallen ten gunste van een positie in dit aandeel. Ik wil het daarom nu proberen. Als de koers vanochtend om 10:00 uur boven de 17,85 staat, dan aandelen kopen. Stoploss wordt daarna 17,7 end of day.

18 jan 2011

Ik deed bij de vorige analyse niets. Dat was achteraf gezien niet het juiste besluit. De koers ging van 16 door naar een stand van 18,54 waarop gisteren gesloten werd. Die stijging is helaas gemist.

20 dec 2010

Zat de schrik er bij de vorige analyse goed in, vrijdag ging juist de koers van SBM fors omhoog. We sloten net onder de 16. Dat is maar net onder de hoogste koers in 2010. Die hoogste koers werd half April bereikt. Ik doe nu even niets, want net onder een vorige top is de kans te groot dat de weerstand te groot is.

3 dec 2010

Wie de grafiek op de site bekijkt, zal zien dat er gisteren iets opmerkelijks voorviel. Uiteindelijk sloot echter de koers vrijwel onveranderd en is de opwaartse trend intact. De schrik zit er nu mogelijk wel bij wat beleggers goed in.

17 nov 2010

De stijging is toch doorgezet maar er is nu een top gezet die eerst getest moet worden. Het potentieel lijkt niet groot meer te zijn. Zowel RSI als Stochastic hebben recent een op de top verkoopsignaal gegeven. Dit lijkt niet zo heel interessant meer te zijn, maar op dit moment is het te vroeg om neerwaarts in te zetten.

29 okt 2010

Gisteren was dan het moment daar dat we de MA20 raakten. De vraag is dan, is er nu een koopmoment ontstaan? Ik vrees van niet, tenminste, ik zie er niets van. De MA20 werd geraakt omdat de MA20 hard gestegen is, terwijl de beurskoers rond de 14,7 bleef bewegen. Al enkele weken gebeurd er koerstechnisch erg weinig. Ik zie dan ook geen reden om nu een koopmoment te zien.

11 okt 2010

Twijfel of niet, SBM is de laatste 5 weken gestegen van 12 naar 14,7. Procentueel een flinke stap. Pas vorige week kwam er serieus een deuk in de stijging en we zagen de koers dalen tot 14,4. Stochastic en RSI geven verkoopsignaal na verkoopsignaal. We gaan naar mijn idee nu eerst de MA20 raken. Misschien dat het een moment wordt om in te stappen. Dat moeten we op dat moment even aanzien.

23 sept 2010

Mijn visie dat de top onderhand wel bereikt was, leek bij de vorige analyse zo logisch, maar de beurs besloot anders. We gingen toch nog een paar cent per aandeel omhoog. Gisteren zagen de een Doji. De twijfel slaat dus nu wel op de beurs toe. Ik blijf hier nog altijd vanaf een afstandje naar kijken.

9 sept 2010

Kijk ik naar de grafiek, dan lijkt de top wel zo’n beetje bereikt te zijn. Daarbij gaf de Stochastic indicator gisteren een verkoopsignaal. We hebben ook bijna de bovenkant van de Bollingerbands bereikt. Ik blijf hier even aan de wal.

26 aug 2010

Na de vorige analyse was de uitbraak opwaarts. Ze kwam echter niet al te ver en smoorde al snel. We staan nu weer rond de 12 euro per aandeel en hoewel de Stochastic een koopsignaal gaf, zie ik geen reden om hier een positie in te willen nemen.

30 juli 2010

We zien in de grafiek dat er nu snel een richting gekozen zal moeten worden. De MA20 is stijgende en de koers is er nog altijd boven te vinden. Als ik moet gokken, dan zou ik nu omhoog gokken. Ik hoef echter niet te gokken, ik kan gewoon rustig afwachten en zien wat het gaat worden.

12 juli 2010

De positie die werd ingenomen bij de vorige analyse is niet lang in bezit geweest. De koers ging daarna vrij snel naar 11,6. Daarna volgde een herstel, maar dat kon de MA20 niet doorbreken. Het lijkt er nu sterk op dat we verder omlaag gaan. Koersdoel in eerste instantie 11,6.

21 juni 2010

De MA20 is nu neutraal, de koers is ondertussen al wel boven de MA20 gekomen. Het lijkt er sterk op dat we hier met een bodem te maken hebben. We gaan long in SBM Offshore met als stoploss 12,69 end of day.

1 juni 2010

Ook bij SBM Offshore, net als in de AEX index, een herstel binnen de neergaande trend. De laatste twee beursdagen zagen we zelfs al weer zwarte candles en dalende koersen. Dit ziet er niet goed uit.

5 mei 2010

Toen de MA20 neerwaarts doorbroken werd, was er het verkoopmoment voor wie de aandelen had. Gisteren is daarna de koers ‘door de knieën gegaan’. We sloten gisteren zelfs onder de Bollingerbands en de MA20 staat nu neerwaarts gericht. Geen moment om in te willen stappen.

16 apr 2010

De koers heeft de bovenkant van de Bollingerbands verlaten en lijkt nu op weg naar de MA20 die nu rond de 15,2 te vinden is. We sloten gisteren op 16,17. Daar de MA20 nog hard aan het stijgen is, zou ik aandeelhouders willen aanraden toch te blijven zitten. Zelf zit ik hier niet in. Ik heb immers de overduidelijke koop indicatie eind februari gemist. Ik stap niet ergens onderweg nog op als daar niet een heel helder koopmoment ontstaat. Zo’n koopmoment is er niet. Dit is eerder een consolidatiemoment.

26 mrt 2010

Het beeld is bij SBM Offshore compleet veranderd toen direct na de vorige analyse de MA20 opwaarts draaide. Daarmee was mijn analyse ook overduidelijk niet meer van toepassing. Ik heb er echter zelf ook niets mee gedaan. Op 15,25 ligt een stevige weerstand vanuit de toppen van oktober 2009 en januari 2010. We staan nu op 14,7 en dat biedt te weinig perspectief om nu in te willen stappen. Achteraf bezien was de spike omlaag eind februari de capitulatie waar we op hadden moeten handelen. Het was zo’n mooie candle, waarom zag ik dat toen niet?… Als u mijn analyse van toen leest, ziet u dat ik het wel zag, maar er niet op wilde handelen. Achteraf een verkeerd besluit.

4 mrt 2010

In de vorige analyse gaf ik aan dat er pas aan een positie gedacht kan worden als de MA20 uitvlakt. Dat standpunt handhaaf ik. We zagen de afgelopen dagen de koers wel herstellen van 12,5 naar 13,75, maar de MA20 blijft fors dalen. Toch is er een positief punt te noemen. De bodem werd namelijk gevormd door een Takuri die ook nog eens met gaps tot stand kwam. Hoewel dit niet in de standaard Japanse Candles patronen beschreven is, lijkt het patroon wel op bijvoorbeeld de Morning Star en de Hammer. Een positief teken. Toch iets om in de gaten te houden, maar nu stap ik nog niet in.

15 feb 2010

Het is geen moment om long te willen gaan. De MA20 is snel omlaag aan het gaan en de koers is onder die MA20 te vinden. Het is dan slimmer om te wachten tot de MA20 uitvlakt.

29 jan 2010

De Stochastic heeft al een koopsignaal gegeven. Nadeel is echter dat de MA20 neerwaarts lijkt te keren. Ik wacht nu dus liever nog even af.

7 jan 2010
Bij de vorige analyse op 10 december was de trend nog neerwaarts. De enorme stijging van de beurs is echter SBM niet ontgaan. Het aandeel steeg van onder de 13 naar 14,6. De Stochastic gaf nu een verkoopsignaal. De laatste keren zat die indicator er goed op. Daarbij is SBM aan de bovenkant van de Bollingerbands gekomen. De MA20 loopt nu echter wel weer op, dus een correctie zou een mooi moment voor een eventuele instap kunnen worden.

10 dec 2009

De MA20 is nog altijd dalende en een belegging in SBM Offshore is daarom geen zaak waar u warm voor zou moeten lopen. We zagen de afgelopen dagen een stijging in de dalende trend en gisteren en eergisteren weer een daling naar aanleiding van die eerdere voorzichtige stijging. De trend is nu neerwaarts.

23 nov 2009

We waren vrijdag terug bij 13 euro en lijken neerwaarts op weg naar een stand van 12,9. Dat is de onderkant van de Bollingerbands. Ondertussen is de MA20 fors aan het dalen. Dit is dus geen moment om long in SBM te willen stappen. De 12,9 is overigens wel steun, ook gezien het feit dat het een steun in augustus en begin november was.

2 nov 2009

In de analyse van een maand geleden noemde ik een koersdoel van 13. Dat is vrijdag gehaald. De Stochastic geeft nu ook koopsignaal. Het is vanuit de candles nog te vroeg om long te gaan, maar hou het in de gaten.

2 okt 2009

Er is niet veel veranderd bij SBM. We hebben de onderkant van de Bollingerbands bijna bereikt en ik heb het vermoeden dat die nu ook wat ruimte gaat geven omdat we de horizontale trend gaan verlaten en nu zuidwaarts gaan. Er is nog steun op 14. Ik zou niet staan op te kijken als we echter ook nog de 13 gaan bereiken. Hoe dan ook ben ik even geen koper van deze aandelen.

15 sept 209

Ik schreef op 31 augustus, “op een koers rond de 14 wordt het weer oppassen”. Dat bleek precies juist te zijn. De koers van SBM daalde tot 14 en herstelde daarna tot net boven de 15. Hoewel we gisteren een Doji vormden en iets daalden, lijkt een beweging tussen de 14,75 en 15,3 de meest logische. Het aandeel zit nog altijd in een sterke opwaartse beweging en zolang de koers boven de MA20 blijft ziet het er goed uit.

31 aug 2009

We hebben een opwaartse doorbreking gezien, maar nog geen correctie daarop. Het is daarom wachten op de correctie en de test van de doorbraak voor hier long gegaan kan worden. Bij een koers rond de 14 euro wordt het weer even opletten.

23 juli 2009

Al sinds half mei zien we een tradingrange van 11,2 tot 13 voor dit aandeel. Dit is pas interessant bij een doorbreking van de 13 euro.

7 juli 2009

Het aandeel is terug op 12,2, nadat het heel even leek of er een doorbraak zou komen. We raakte gisteren de MA 20 die de middellijn van de Bollingerbands is. Op 12,2 kan mogelijk steun gevonden worden. Ik doe hier niets op.

17 juni 2009

Zolang SBM Offshore onder de gap van midden mei blijft, is er geen reden om long te willen gaan. Op dit moment is de trend neutraal en geen indicatie dat er verandering in komt. Belangrijkste niveau is op dit moment 12,7. Een slot daarboven maakt het aandeel mogelijk koopwaardig. We zullen dat moeten beoordelen als het eindelijk zo ver is. We sloten gisteren op 12,14.

28 mei 2009

Er is nog altijd geen serieus herstel gekomen na de klap omlaag. Weerstand is nu 12,5 geworden en steun is er op 11.

15 mei 2009

Gisteren een enorme daling bij SBM Offshore. We doken bij de opening van een slot van 12,8 naar gisteren een opening op 11. Uiteindelijk werd gisteren op 11,56 gesloten. De reden voor de extreme daling was het eerste kwartaal handelsbericht. Daaruit blijkt dat men binnen de onderneming de kosten niet onder controle heeft. Een aantal projecten heeft te maken met tegenslagen en dat hakt er even flink in. Het vervelende is, een slecht bericht komt nooit alleen. Daarom alleen al is het af te reden nu op koopjesjacht te gaan. De kans op nog weer een klap omlaag is statistisch gezien veel te groot.
We hadden al geen positie en dat blijft zo.

28 apr 2009

In twee dagen tijd ging het aandeel na de vorige analyse omhoog van iets boven de 10 naar net onder de 12. Daarna was het feest vooralsnog over. Gisteren werd een Doji geplaatst. RSI en Stochastic geven verkoopsignalen. Wat mij betreft nu even afblijven.

8 apr 2009

We zijn gisteren weer onder de 10 per aandeel gekomen. De onderkant van de horizontaal lopende bollingerbands ligt op 9,6 en dat is dan ook mijn koersdoel voor de korte termijn.

20 mrt 2009

Nog altijd een overduidelijke horizontale trend bij dit aandeel. Gisteren ook een hele mooi Doji die bijna de bovenkant van de Bollingerbands raakte. Nog altijd geen enkel teken dat er een uitbraak aan zit te komen. Puur technisch kan ik er dus weinig mee. Buiten dit aandeel is het een goed teken dat de Olieprijs weer boven de $50 per vat is gekomen. Heel langzaam kruipt de prijs steeds verder naar gezondere niveaus. Naar mijn idee gaat olie naar $60 per vat en dat is een niveau waarop een bedrijf als SBM Offshore meer orders kan verwachten.

2 mrt 2009

Hoewel we even in een opwaartse beweging zitten, is de grotere trend een zijwaartse beweging. Is zie nog geen opwaartse doorbreking en een investering in dit aandeel is dan ook niet aan de orde.

12 feb 2009

We raakten de bovenkant van de Bollingerbands en zijn gisteren intraday tot aan het middelpunt gedaald en raakten in dezelfde dag de bovenkant weer. Er is de laatste tijd weinig vuurwerk in dit aandeel en als het dan een dagje iets drukker is, dan zien we ook van alles gebeuren. Vooralsnog is de trend neutraal en is een belegging in dit aandeel niet aan de orde.

16 jan 2009

In de huidige markt is dit aandeel niet bepaald ‘sexy’. We zien dat terug in de dagcandles, die zeer klein zijn. We blijven daarom de afgelopen maanden keurig binnen de Bollingerbands. Met dat gegeven, zien we nu dat we net de bovenkant van die bands raakten en dat we nu op weg omlaag zijn. De Bollingerbands zelf zijn neutraal en dat maakt heel het plaatje compleet. De conclusie: niet interessant op dit moment.

30 dec 2008

De vorige positie was geen lang leven beschoren. Al na enkele dagen werd de stoploss geraakt. We blijven daarom nu even van dit aandeel af, ondanks dat de Stochastic nu net een koopsignaal gaf.

15 dec 2008

Enkele weken geleden werd de positie gesloten. Het aandeel SBM Offshore staat nu dicht tegen het dieptepunt aan, een weerstand die het al enkele keren haalde. Daarom is er nu een aardige technische kans aan het ontstaan. Er vanuit gaande dat de percentages in ons voordeel werken, kunnen we long gaan met een end of day stoploss op 9,74 euro per aandeel.

19 nov 2008

De stoploss gaat omhoog van 11,59 naar 12,48 end of day. Ik verwacht en hoop op een herstel vanaf dit punt. De Doji is gisteren gezet. Vandaag zou dan de bevestiging van die mooi geplaatste Doji moeten komen.
Een uitleg over Japanse Candles vindt u op www.japansecandles.nl

31 okt 2008

De stoploss op de positie gaat omhoog van 8,90 naar 11,59 end of day.

13 okt 2008

De koers is gedaald tot 10 euro. Daarmee lijkt een bodem onderhand wel in zicht te zijn… Nu olie tot $76 gedaald is, zijn ook de verwachtingen van beleggers ver terug gevallen. Een olieprijs van $75 is echter nog altijd gunstig voor SBM. Met die prijs blijven oliemaatschappijen echt wel investeren in zoektochten. Er is door de beurscrisis niet meer olie gekomen. De vraag is slechts heel beperkt afgenomen, maar de energiecrisis is er nog altijd. Beleggers zullen dus terugkeren in SBM Offshore. De vraag is slechts ‘wanneer’? Aug 2007 stond SBM nog boven de 30 euro. Nu onder de 10 euro. Ik ga nu long in SBM Offshore met stoploss 8,90 end of day.

24 sept 2008

We zijn aan de bovenkant van de Bollingerband aangekomen en er werd gisteren een Doji gevormd. Niet bepaald een overtuigende beweging. Meer lijkt het een keurig top-patroon te zijn, waarna dit aandeel zal dalen tot tenminste 16 euro. Ik blijf er nog even af.

2 sept 2008

De koers van SBM is al sinds half juli te vinden tussen de 14 en de 16,6. We zijn nu sinds half juli op dat hoogste punt aangekomen en staan nu aan de onderkant van de gap die toen omlaag gevormd is. Die gap is nu weerstand en ik hou het erop dat die weerstand met de huidige geringe aandacht voor SBM nog te groot is.

11 aug 2008

Het is de afgelopen weken bijzonder stil geweest in dit aandeel. De candles in de grafiek zijn minimaal. De indicatoren geven koopsignalen, maar we zien het nog niet terug in de candles. Zelden zag ik een Bollingerbank die zo’n mooie cirkel maakte. Vooralsnog is dit nog neerwaarts gericht. Hoewel er kansen zijn, wil ik eerst even de kou uit de lucht hebben voor ik hier weer eventueel iets in wil gaan doen.

23 juli 2008

U zou de vorige analyse nog eens moeten lezen… Deze was op 17 juni en op een niveau van 25,34 euro per aandeel. Ik bleef van de aandelen af, onder andere vanwege het eng lage volume. Het was een wijs besluit. De aandelen staan nu op 15 euro per stuk. We kijken dit nog even aan. Nu de olieprijs wat daalt, zijn beleggers behoorlijk kopschuw in deze sector. We hoeven dus waarschijnlijk geen haast te hebben.

17 juni 2008

De de vorige analyse is het aandeel iets gedaald en blijven hangen tussen de 24,2 en 26. Nog altijd niet heel erg overtuigend, maar de Stochastic heeft nu wel een koopsignaal gegeven. De koers is nu 25,34, terwijl de weerstand net boven de 26 euro ligt. Het heeft dus weinig zin om nu in te stappen en 80% kans te lopen dat de koers die opwaartse weerstand niet weet te doorbreken.
Pas bij een opwaartse doorbreking van het 26,2 niveau is een long positie onder voorwaarden te overwegen. Eén van die voorwaarden moet een hoger volume zijn. De stijging van gisteren kwam onder laag volume. Dat is geen pré.

22 mei 2008

In de afgelopen weken steeg SBM van 24 naar 26,2. Het aandeel weet dus nog altijd te profiteren van de energiestijgingen, het punt is alleen dat het mij niet kan overtuigen. In de indicatoren steeds weer verkoopsignalen en de candles zijn erg vaak heel klein. Het volume is dan ook niet bijster hoog. Hoewel het een goed bedrijf is en het aandeel vanaf de bodem in januari, die onder de 16 lag, nu al weer op 26 is gekomen, die ik er niets in. Het is immers ook waar dat het aandeel in aug 2007 boven de 32 stond en vervolgens 50% aan waarde verloor. Ik heb mijn geld in andere energiesector aandelen zitten.

2 mei 2008

Na de stijging van 20 tot 24 (die ik gemist heb) is het aandeel weer in een horizontale beweging komen te zitten, met Doji na doji in de grafiek (zie www.japansecandles.nl voor een uitleg over was een Doji is). De Stochastic geeft nu verkoopsignalen af. Fundamenteel zit SBM nog altijd in de goede hoek, maar in Amerika kregen aandelen in deze sector net een 5 tot 10% correctie te verwerken. SBM bleef het bespaard, maar het geeft me weinig moed.

1 apr 2008

Sinds het herstel van de dip in januari is het aandeel in een horizontale trend gekomen. Vooralsnog niet interessant.

4 mrt 2008

Er is sinds de vorige analyse weinig gebeurd. Vooralsnog lijkt de trend neerwaarts te zijn en we blijven dus ook bij SBM aan de wal staan.

14 feb 2008

Het herstel heeft doorgezet, maar in de grafiek nu een Doji en de Stochastic geeft verkoopsignalen. Eerst maar even een correctie afwachten dus.

25 jan 2008

Er is een herstel gaande, maar wat me tegenhoudt om nu al een positie in te nemen is het feit dat de candles na het herstel alleen maar kleiner worden. De top lijkt al bijna gezet te zijn. Ik vind SBM Offshore niet het bedrijf waarmee ik de gok aan wil gaan om dan nu al positie in te nemen.

11 jan 2008

Als de AEX gaat herstellen, dan zou het herstel van SBM Offshore ook kunnen komen. De RSI gaf al een koopsignaal en vooralsnog heeft de steun het gehouden. Ik vind het vandaag nog te vroeg om er in te stappen.

13 dec 2007

Snel na de vorige analyse was het ook voor de lange termijn beleggers gedaan. Het ziet er momenteel nog niet bijster gunstig uit en ik ga dan ook niet gokken.

13 nov 2007

De lange termijn belegger zit er nog altijd in, met stoploss op 25,8. Verder valt er nog niet zoveel over te zeggen. Het aandeel zit nog altijd gevangen tussen 25,8 en 29.

31 okt 2007

De snelle belegger is al uit dit aandeel, de langere termijn belegger zit er nog in,met stoploss op 25,8. Het aandeel komt in de beurt van die 25,8. Het gaat spannend worden. Het is een heel belangrijke steun, dus niet mee spelen en gedisciplineerd afscheid nemen als de koers er onder sluit en de volgende dag blijft. Overigens gaf de Stochastic al een koopsignaal.

12 okt 2007

De korte termijn trader neemt winst als de koers onder de 28 euro komt. De lange(re) termijn belegger houdt de stoploss op 25,8. Ik ga zelf de winst nemen als de koers onder de 28 euro komt. Die winst is dan toch weer binnen.

28 sep 2007

De stoploss bij SBM Offshore heeft het gehouden. Echter werd ook duidelijk dat de weerstand rond de 28,4 ook nog te hoog gegrepen was. Het aandeel zit weer gevangen tussen de range 25,8 tot 28,4. Dat was in de periode februari tot juli 2007 ook al zo.

18 sep 2007

Het gaat bij SBM Offshore spannend worden of de stoploss van 25,8 end of day het gaat houden.

21 aug 2007

De stoploss op 28,9 heeft ons niet echt geholpen. ze viel net op een zwakke dag, gevolgd door nog een zwakke dag. We zien nu een herstel en we staan weer bijna op het niveau waarop we uitstapten. We gaan weer instappen, met stoploss op 25,8 end of day.

1 aug 2007

Wie de aandelen nog heeft, stop loss gaat van 26,6 naar 28,9.

27 juni 2007

De stoploss komt nu aardig onder druk, dit wordt dus opletten. Ik handhaaf de stoploss op 26,6 end of day.

6 jun 2007

We gaan de stoploss bij SBM Offshore verhogen van 25,8 naar 26,6.

17 mei 2007

Steun is er op 25,9. De markt waarin SBM Offshore actief is, is de laatste maanden zwakker geweest. We zien dat goed terug in de koers van SBM Offshore. Met stoploss op 25,8 (end of day) kunt u long gaan.

25 apr 2007

Op 29 maart gaf ik aan even van dit aandeel af te blijven. Dit bleek een goed advies te zijn. Het aandeel daalde enkele dubbeltjes. Steun is er op 25,9 en 50 daags gemiddelde ligt net boven de huidige koers en is dalende. Ik zie nog niets dat er op wijst dat er snel een enorme stijging aan zit te komen. Ik blijf dit even aanzien.

29 mrt 2007

Ik had geen geluk met mijn laatste positie. Met een klein verlies is er afscheid van genomen. SBM Offshore zit gevangen tussen de range 25,9 en 28,4. De Stochastic gaf al een verkoopsignaal, de koersvorming overtuigt me niet. Ik blijf er even vanaf.

8 mrt 2007

Op 12 februari besloot ik heel bewust uit dit aandeel te blijven. Een heel goede keuze. Nu besluit ik heel bewust een trade positie in te nemen met stoploss op 26,3.

12 feb 2007

Vrijdag een Doji na een prachtige opwaartse beweging die ik volledig gemist heb. Ook dat komt voor. Op 23 januari besloot ik heel bewust het aandeel SBM Offshore niet te kopen. Een week erna sprong de koers in één dag bijna 2 euro omhoog en in de dagen daarna kwam daar nog een euro bij. Nu lijkt de kracht er even uit te raken en zien we verkoopsignalen in zowel RSI als Stochastic. Met de AEX index boven de 502,7 wil ik niet short gaan in individuele aandelen. Ik blijf er op dit moment nog altijd vanaf.

23 jan 2007

Begin januari werd helaas de stoploss geraakt. Vooralsnog ben ik geen belegger in SBM Offshore.

28 dec 2006

De stoploss van SBM Offshore gaat wederom een stuk omhoog en wel van 24,35 naar 25,35.

8 dec 2006

De stoploss voor SBM Offshore gaat wéér omhoog en wel naar 24,35.

22 nov 2006

De stoploss voor SBM Offshore gaat verder omhoog naar 23,89

26 okt 2006

De prachtige stijging van SBMOffshore zet zich voort en dat houdt in dat de trailing stoploss ook omhoog mag worden aangepast.
Na de instap boven de 22,60 kan nu de stoploss naar 23,25.

20 okt 2006

We zijn bij SBM buiten de tradingrange gekomen. Long gaan met stoploss op 22,5.

5 okt 2006

Nog altijd een koers van tussen de 20,4 en 22,6 voor SBM Offshore. Ik doe tussen die koersen verder niets met dit aandeel.

8 sept 2006

Bij SBM nog altijd geen verandering en een koers tussen de 20,4 en 22,6. In die range doe ik niets met dit aandeel.

7 aug 2006

De 22,5 die ik in mijn laatste analyse als long instapmoment noemde, is nog altijd niet genomen. Sterker nog, het lijkt er nu zelfs op dat SBM moeite heeft met dat niveau en mogelijk zelfs even wat koerszwakte gaat laten zien. We zitten nu sinds februari van dit jaar in een consolidatiefase, waarbij de koers tussen de 19 en 22,5 is blijven hangen. Steun is er op 20,4, weerstand op 22,6. Daartussen doe ik niets.

13 jul 2006

Na de stoploss direct na de vorige analyse is het aandeel flink gestegen. Zuur, maar dat komt nu eenmaal wel eens voor. We zien nu dat het aandeel net onder het hoogste punt aangekomen is. We zien enkele Doji’s achter elkaar zodat duidelijk is dat beleggers zware twijfel hebben. Geen moment om long te willen gaan. Pas bij een doorbreking van het 22,5 niveau kan aan long gaan gedacht worden.

12 jun 2006

Na de splitsing is de het aandeel niet prachtig terug naar de ‘oude’ koers gegaan. Het aandeel hangt nu op de oude steun van 19,5 die begin maart werd getest. Een slot onder de 19 houdt in dat u afscheid moet nemen.

22 mei 2006

Op 27 april gaf ik aan dat de stoploss best op 85,9 gelegd kon worden. Vrijdag sloten we op 83,20 nadat we eerder in de week zelfs 78,4 gezien hadden. Het mag dus duidelijk zijn dat die stoploss heel wat leed gescheeld heeft. Op dit moment raad ik een koop aan, stoploss 81,8. Zowel RSI als Stochastic geven koopsignaal en daarnaast is er een enorme winst door de eerdere aandeelhouders opgebouwd, die kunnen nu wel tegen eventueel een schokje, zou het herstel niet doorzetten.

27 apr 2006

Is hier eindelijk de kentering? Aandeelhouders leggen de stoploss naar mijn idee het beste op 85,90.

30 mrt 2006

Eerste steun is nu (voor de splitsing) te vinden op 82,35. De laatste weken zijn de volumes flink terug gelopen en zijn ook de ranges waarbinnen per dag gehandeld werd flink afgenomen. Het is een vergaarbak van Doji’s de laatste weken. Het bedrijf kondigde een 1:4 splitsing aan hetgeen vrijwel altijd gunstig voor de koers is. Puur op dat geven geef ik een koopadvies. Stop loss 79,45.

7 mrt 2006

De laatste dagen, maar eigenlijk de laatste weken al, overwegend hele kleine candles. Het volume is ook flink terug gelopen. Steun is te vinden op 82,3. Aandeelhouders zouden onder dat niveau aan verkopen moeten denken.

2 feb 2006

De koers topte vorige week. Stop loss voor aandeelhouders op 81,7. De indicatoren geven nu ook verkoopsignalen, maar de trend in dit aandeel is zo overweldigend dat ik u niet aanraad om te vroeg op een neerwaartse beweging in te zetten.

6 sep 2005

Zoals zo vaak dit jaar was de tijdelijk stagnatie van de stijging slechts een opmaat voor een verdere stap omhoog en wat voor stap! De koers ging de afgelopen dagen sterk omhoog en staat nu al boven de 68. Zelfs de Stochastic lijkt nu eindelijk een hogere top te gaan maken. De laatste twee maanden maakte de koers wel nieuwe toppen, maar de Stochastic maakte steeds lagere toppen. Dat leek niet te kloppen. RSI is nu hoger dan dat we de afgelopen zeven maanden hebben gezien.

8 aug 2005

SBM Offshore heeft nu het enorme aantal van 10 donkere candles achter elkaar laten zien. De indicatoren liepen al flink naar omlaag, maar de koers van SBM verloor uiteindelijk nog geen euro. Hoe vreemd het ook klinkt, deze negatieve reeks aan zwarte candles lijkt hier dus een positief teken te zijn. Immers is duidelijk dat het aandeel nu even ‘uit’ is, maar zelfs in die omstandigheden verliest het aandeel geen terrein. Zodra beleggers dan toch weer interesse hebben kan de volgende stap omhoog genomen worden.

6 jul 2005

SBM Offshore er is gisteren weer een nieuwe top gezet. Ik ben geen ster in de analyse van dit aandeel want het blijft maar doorstijgen. Dar moet een keer een eind aan komen, maar vooralsnog gaat het maar hoger. De stop loss die voor de houders van de aandelen had aanbevolen op 54,5 kan naar 57,6.

 

20 jun 2005

Vrijdag een enorme Doji die doet vermoeden dat hier de top wel eens gezet kan zijn. Nu dacht ik dat de laatste maanden wel vaker, en steeds weer bleek het aandeel in staat een nieuwe sprong omhoog te maken. Er is ook nu nog geen bevestiging dat het over is, het is slechts een aanwijzing dat er voorzichtigheid geboden is. Beleggen in dit aandeel kunnen best een stop loss van 54,5 aanhouden.

26 mei 2005

SBM Offshore is technisch gezien nog altijd niet interessant. Pas boven de 52,75 lijkt het iets interessanter te worden omhoog in te zetten. Dit is zo’n fonds waar ik eigenlijk al een jaar lang steeds weer naast grijp. Ik blijf er dus liever af dan dat ik er mijn vingers nog weer aan ga branden.

10 mei 2005

SBM Offshore dat in StockTrends en vele andere pakketten nog altijd IHC Caland heet, blijft keurig boven de stijgende trendlijn. Er is dus nog geen reden om een doorbraak omlaag te vrezen, of er op te hopen. Pas onder de stijgende trendlijn EN onder de 50 euro lijkt er sprake te zijn van een definitieve top. Dan pas kan serieus omlaag gekeken gaan worden.

7 apr 2005

De consolidatie was dus achteraf inderdaad een opstapje naar alweer een stapje onhoog en een nieuwe top. Op 22 maart schreef ik dit: IHC Caland is weer aan het consolideren. We zagen dat de laatste tijd meer. Het is steeds weer een moment geweest dat de indicatoren omlaag konden, waarna de volgende stap omhoog genomen kon worden.
– IJzersterk wat hier IHC Caland laat zien.

22 mrt 2005

IHC Caland is weer aan het consolideren. We zagen dat de laatste tijd meer. Het is steeds weer een moment geweest dat de indicatoren omlaag konden, waarna de volgende stap omhoog genomen kon worden.

7 mrt 2005

Hier zo’n aandeel waar ik vrij recent de fout bij maakte er toch te vroeg op een daling op in te zetten. Het aandeel maakte vrijdag een nieuwe top. Het kan hier niet op blijkbaar. Het volume is laag te noemen. De vorige intraday top werd onder extreme omzetten gehaald, nu is de omzet ondergemiddeld. Erg betrouwbaar komt me dat niet over.

17 feb 2005

IHC Caland was één van de sterkte aandelen van 2004. Opmerkelijk daar dit bedrijf een zware onvoldoende kreeg in de OK score. Die score heeft nu bij veel beleggers een deuk in het imago opgelopen, daar beleggers verwachten dat een slechte financiële staat van een bedrijf zich ook vertaalt naar een lagere beurskoers. Nu, dat zal ook wel gebeuren, maar loopt pertinent niet één op één. IHC Caland is daar wel het mooiste voorbeeld van. We zien de laatste weken consolidatie. Niets extreems, dat zagen we in december ook, en vervolgens ging het aandeel toch weer 10% hoger. Pas onder de 48,3 of liever nog 47,2 is er echt sprake van een trendomkeer.

24 jan 2005

Dit aandeel is werkelijk verbluffend sterk gebreken. De laatste drie beursdagen echter, zit de klad er even in. Het mag ook wel want met een gap EN een enorme witte candle werd gewoon weer een nieuwe top gezet. Nu hebben de indicatoren EN de candles echter een verkoopsignaal gegeven. Zou dan eindelijk de vraag naar deze aandelen stokken? Wie het aandurft kiest voor het schrijven van calls of het kopen van puts. Stop loss is 50,5 end of day. Als die behaald wordt gaan we weer een rondje sterren schieten.

13 jan 2005

IHC Caland is weer aan een enorm sterk staaltje bezig. Het viel me gisteren al op dat zelfs een reeks slechte dagen het aandeel slechts een euro lager kon zetten. Geduld is een schone zaak Mijn terughoudendheid bleek terecht. In feite moeten we ons afvragen waarom we eigenwijs zijn en niet simpelweg met de gekkentrein mee omhoog gaan rijden. Ik laat het lopen. Het is me het risico simpelweg niet waard.

11 jan 2005

Het zijn nu al 6 zwarte candles achtereen, maar een verlies van net een euro in totaal die we nu zien. Zelfs een heel negatieve periode lijkt dus amper invloed te hebben op het koersverloop van dit aandeel. Het blijft opmerkelijk dat er hier zo enorm veel vraag naar het aandeel blijft bestaan.
De top is even gezet, maar de daling zet niet overtuigend in. Wie nu nog wil inzetten moet nog altijd wachten. Het moment om put opties te kopen is er nog niet.

31 dec 2004

De kracht van dit aandeel was sinds augustus enorm. Zeker gezien het feit dat de OK score juist rond die tijd aangaf dat het erg slechts gesteld was met deze onderneming. Ondanks de enorme reputatie van de OK score deed het beleggers niets en ze bleven aandelen IHC Caland kopen en de prijs per aandeel opdrijven. We zien nu op 48,5 een weerstand liggen die nu al ruim een maand stand houdt. Gezien de OK score zou een daling voor de hand liggen, maar zoals bijna altijd is het weer een geval van timing, timing en timing om er profijt van te kunnen maken. In de grafiek onder andere het 50 en 200 daags gemiddelde. Heel duidelijk is te zien dat de koers prachtig boven het 50 daagsgemiddelde uit bleef komen. Er is nog altijd geen sprake van een afvlakking.

21 dec 2004

Fundamenteel pertinent geen koop, maar de beurskoers heeft daar weinig mee. De top werd eind november gezet en gisteren hadden we de op één na hoogste slotstand van deze stijging. We zagen gisteren de langste candle in weken, want in de ochtend stond IHC fors lager. De stieren staan nog altijd fors op winnen en nog altijd hebben fundamentele argumenten geen grip op de koersvorming.

3 dec 2004

Het bedrijf is volgens de OK score rijp voor een zware correctie, maar de beurskoers wilde daar tot nu toe niets van weten. Gisteren openden we vrijwel op de hoogste stand van het jaar. Aan het eind van de dag was er een euro van af. RSI gaf een verkoopsignaal en verkoopsignaal Stochastic was al enkele dagen oud. Daarbij moet ik dan wel zeggen dat de vorige keer dat beide indicatoren een verkoopsignaal gaven, de koers van alles deed, behalve dalen. De kracht omhoog is tot op heden onwerkelijk groot.Wie nu put opties koopt, of call opties schrijft, die kan best een stop loss aanhouden van een slotstand van 47,10. Daarboven gewoon verlies nemen. Verder wachten heeft dan weinig zin.

12 okt 2004

Ook vandaag weer een Doji, maar weer hoger…. om gek van te worden, de kracht in dit aandeel is enorm, wanneer komt de klap??

7 okt 2004

Eerder deze week al eens aangehaald, gisteren was er een Doji, maar ook die was toch weer iets hoger dan de dag ervoor. Wie dus al short ging in dit aandeel staat op verlies. Toch lijkt de situatie kansrijk, maar geduldige beleggers wachten een bevestiging van de daling af…

6 okt 2004

IHC Caland kreeg recent een verkoopadvies en ik moet zeggen… Dat advies was te vroeg. Gisteren werd intraday weer een nieuwe top gezet, maar de candle was niet overtuigend bullish. Fundamenteel staat het bedrijf er slecht voor. Het geld is simpelweg op aan het raken, tenminste, zo is de boodschap van Okkerse, met zijn OK score. Beleggers willen er nog niet aan en hebben het aandeel de laatste maanden maar liefst 33% hoger gebracht. Een fantastische belegging derhalve, maar waarop is dan dan gestoeld? De indicatoren zijn nog lang niet in de overdreven fase gekomen mar staan al wel hoog. Een verkopen advies is op basis van Technische indicatoren nog te vroeg. Eigenlijk zouden we dus moeten wachten, maar ik heb mijn eerste put opties gekocht.

28 sept 2004

Gisteren in het nieuws vanwege Okkerse, die een rampscenario voorspeld. De koers is de laatste twee maanden flink gestegen, namelijk van 38 naar 42. In twee maanden tijd toch een mooie 10%. Okkerse zijn commentaar komt dus op een mooi moment, namelijk een heel logische top. Daarmee komt er ook een mooi moment om van zijn uitspraken gebruik te maken door het schrijven van calls of kopen van puts. Ik zelf ga put opties kopen, maar wel met een scherpe limiet.

9 jan 2004

IHC Caland, ik analyseerde dit aandeel gisteren al, die lijkt nu een bodem te hebben gevonden. Zowel de candle als de Stochastic geven een bodempatroon aan. Wie nu op een stevige winst staat zou toch echt moeten overwegen om direct boven de 40 euro de winst te verzilveren.

De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing, tenzij anders aangegeven.

Tom Lassing en Pro Gain BV houden geen aanzienlijke belangen in binnen Europa gelegen beursgenoteerde ondernemingen.
Het kan zijn dat Tom Lassing privé een kleine positie zal innemen conform zijn analyse en advies. U dient daar bij de beoordeling van de analyse rekening mee te houden.
Er zijn geen afspraken met banken of brokers over vergoeding omzet op basis van de gegeven adviezen. Ook als adviezen van Tom Lassing via andere aanbieders tot u komen is er geen sprake van een betaalde bijdrage. De analyses worden altijd gratis verstrekt aan derden met slechts de afspraak dat er een werkende link naar www.beursbox.nl onder staat.

.

 

Leest u ook onze disclaimer nog eens goed na. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *