LADEN

Typ om te zoeken

Binckbank Technische AMX Beurs Aandelen Grafiek Analyse

IMCD

Binckbank Technische AMX Beurs Aandelen Grafiek Analyse

Binckbank technische analyse op beursbox.nl

 

24 okt 2011

Vrijdag is het aandeel eindelijk doorgebroken en boven de eerdere toppen na de crash in augustus gekomen. Eindelijk dan gewerkt worden aan het herstel ten opzichte van de koersval in augustus. Toen dook het aandeel van 10 euro terug naar uiteindelijk onder de 7 euro. Vrijdag sloten we op 8,80. Onder de 10 blijf ik het aandeel overigens technisch niet zo interessant vinden. Fundamenteel zie ik niet in hoe dit bedrijf met haar afnemende marges en haar grote marktaandeel harder dan de markt (de index) zou moeten groeien.

26 sept 2011

Zoals ik eerder in September al aangaf is het ook uitgekomen. Ik verwachte een wat neutrale koers voor Binckbank en dat zagen we dan ook. Het aandeel blijft niet interessant.

8 sept 2011

De laatste weken is er koerstechnisch weinig te melden over Binckbank. De koers bevindt zich tussen de 7 en 8,3 euro en dat was het zo’n beetje. Gisteren kwamen we weer boven de MA20 lijn uit. Verder is het beeld nu neutraal en ik verwacht dat het nog wel enkele weken zo zal blijven.

29 juli 2011

Maandag was er een enorme opleving. Ik heb het nieuws daarover niet echt gevolgd. Het zal ongetwijfeld verband houden met de toen gepubliceerde cijfers. De dagen erna ging het weer zuidwaarts. We sloten gisteren net boven de MA20. Deze MA20 is nu stijgende. Er is dus nu een technisch koopmoment ontstaan. Ik blijf er liever toch vanaf en laat dit nu links liggen.

4 juli 2011

Vrijdag was er sprake van een enorme witte candle in de grafiek van Binckbank. Er was echter geen technische doorbraak. We sloten namelijkl op de MA20. Wel is het de vraag wat de trendomkeer veroorzaakte. Is hier sprake van geruchten, of erger nog… voorkennis?

10 juni 2011

Recent heeft Todays Brokers met veel pers er omheen een wapenstilstand aangekondigd. Een wapenstilstand heb je alleen als er een oorlog geweest is. Die oorlog was er en dat was puur een initiatief van Binckbank. Bij iedere stap van haar (nieuwe) concurrenten dreigt Binckbank met rechtszaken. Nemen ze Binckbank bijvoorbeeld mee in de kosten vergelijkingen, dan volgt een dreiging met een rechtszaak. Nemen ze Binckbank niet mee in een vergelijking dan volgt ook een dreiging met een rechtszaak. Wat ze ook doen, Binckbank stuurt wekelijks dreigbrieven over van alles en nog wat. Het voordeel er van is, dat de nieuwe concurrenten nu dankzij de Binckbank advocaat sites en services krijgen die juridisch helemaal dichtgetimmerd zijn. Uiteindelijk is dat ook goed voor de klanten. De kwaliteit van hun persberichten en uitingen is dankzij de druk van Binckbank enorm toegenomen. Ondertussen is Binckbank in een globale vergelijking steeds meer een dure broker aan het worden met beperkte mogelijkheden. Gebruikersvriendelijk voor beleggers die in Nederland beleggen, maar pertinent onvoldoende voor beleggers die ook in Amerika of andere internationale beurzen willen handelen. Binckbank voert een achterhoede gevecht terwijl het links en recht met guerrilla technieken aangevallen wordt door kleine initiatieven die voor de beste en veel handelende klanten veel interessanter zijn. Binckbank verliest klanten en omzet en dat gaat zich in de cijfers tonen. Hoe harder ze dreigen, des te nijpender wordt het blijkbaar voor hen.
De koersgrafiek is sinds eind april geen pretje voor Binckbank. De koers ging van 13 naar 10,4. Gisteren lijkt er een bodem gevonden te zijn, maar vandaag moet daar dan nog een bevestiging op komen. Fundamenteel ben ik geen koper. Binckbank is te traag met het aanpassen naar nieuwe vragen in de markt en ze weet de actieve traders steeds minder aan zich te binden. Het bedrijf zal forse kosten moeten gaan maken om haar handelsmogelijkheden te vergroten. Daarbij zal ze flink in de marge moeten snijden om prijstechnisch weer interessant te worden voor traders.

25 mei 2011

Het was een goede zaak dat er bij de vorige analyse geen positie is ingenomen. De koers is daarna nog weer procenten lager gegaan. We zijn nu op de steun van de bodem van maart aangekomen. Dat is ook de steun die eind November gevonden werd. Het is daarmee duidelijk dat het belangrijk is dat deze steun het houdt. Ik zou gezien de sterk dalende MA20 niet te snel in deze aandelen stappen. De trend is nu nog zuidwaarts gericht.

5 mei 2011

De koers van Binckbank is aan de onderkant van de Bollingerbands gekomen. Vanuit de Stochastic al een koopsignaal, maar dat lijkt me wel heel erg positief ingezien. Daarop zou ik toch echt niet handelen. In de Japanse Candles zie ik geen omkeerpatroon.

11 apr 2011

Met drie verkoopsignalen in de Stochastic indicator lijkt Binckbank vrij kansloos te zijn, maar de koers bevindt zich nog altijd boven de stijgende MA20 en echt sprake van topvorming is er nog niet. Weerstand ligt op 13 euro. Wie nog geen positie heeft kan beter niet nu alsnog instappen. Het potentieel is er te gering voor. We sloten vrijdag op 12,43 per aandeel.

24 mrt 2011

Opvallend in de grafiek van Binckbank is het feit dat deze volstaat met Doji’s. Ook gisteren was er weer één. Het heeft te maken met weinig omzet en beleggers die twijfelen. Technisch ziet het er echter nu niet slecht uit. De MA20 is neutraal en de koers bevindt zich er boven. Puur technisch gezien prima dus. Fundamenteel is het een ander verhaal. Actieve beleggers stappen steeds vaker over op goedkopere alternatieven als TradersOnly en Lynx. Dat moet Binckbank uiteindelijk wel een keer zeer gaan doen. De enorme marges die ze nu rekenen jagen de actieve beleggers weg en op de inactieve beleggers kunnen ze de winst niet maken. Een vlucht naar voren in de richting van een fusie met een andere (buitenlandse) online broker kan de kosten nog wat drukken en daarmee het bedrijfsconcept rekken, maar de enorme groeiperiode ligt achter hen. Ze waren ooit de goedkoopste, maar zoals TradersOnly al voorrekende zijn ze in bepaalde gevallen tot wel 20 keer duurder als het goedkoopste andere Benelux alternatief.

8 mrt 2011

Het koopsignaal vanuit de Stochastic bleek niet terecht. Er volgden daarna nog drie koopsignalen terwijl de koers maar verder daalde.  Gisteren heeft de RSI indicator er ook nog eens een koopsignaal bij gegeven. Het ziet er allemaal niet erg overtuigend uit op dit moment.

16 feb 2011

We hebben de onderkant van de Bollingerbands bereikt en hebben gisteren een Doji gezien. Mogelijk dat we nu de bodem gezien hebben, maar dat zal dan vandaag moeten blijken. De Stochastic heeft in ieder geval een koopsignaal afgegeven. De laatste keer dat dit gebeurde zat deze indicator er vroeg bij, maar wel correct.

31 jan 2011

Nog altijd is Binck niet boven de 13 gekomen. Onder dat punt is naar mijn idee een aankoop niet interessant.

13 jan 2011

In December gleed het aandeel langzaam weg, maar januari gaf nieuw elan. Gisteren een hoogste slotstand sinds eind oktober 2010. De RSI gaf al wel een verkoopsignaal. In ben onder de 13 zeker geen koper van deze aandelen.

13 dec 2010

Vorige week dan toch weer een opwaartse koersbeweging omdat de geruchten over een overname blijven aanhouden. Ik volg die nieuwsberichten niet. Wat ik wel zie, is dat Binck er moeite mee heeft de klanten vast te houden. Nieuwe brokers als TradersOnly trekken de actieve traders weg. Die zijn bij TraderOnly en vergelijkbare brokers veel goedkoper uit. Binck houdt dan misschien wel de rijke rustige klanten die het veel grotere gebruikersgemak van het Binck/Alex systeem weten te waarderen, maar daar hebben ze niet zoveel aan. Die rijke klanten handelen vaak weinig. De grote winst zit hem voor de brokers in de beleggers die veel mutaties in hun portefeuille uitvoeren. Als Binck nog groter kan worden door samen te gaan met een internationale speler, kan ze mogelijk ook zonder margeverlies de kosten voor klanten omlaag brengen. Ik zie dus wel in waarom de eventuele overname gesprekken gevoerd worden.

22 nov 2010

In de grafiek van Binckbank zien we een ballon ontstaan. Meestal is dat goed voor een periode waarin er verder weinig gaat gebeuren. De ballon is ontstaan door overname geruchten. Nu die verstompt zijn, komt de koers op een iets lager niveau stil te liggen. Beleggers houden de hoop op een overname, maar de winst is al wel weer half verloren gegaan. Het is nu wachten op nadere geluiden.

4 nov 2010

Wat is er recent met Binck gebeurd, behalve wat ik al gemeld had? Later werd bekend dat een andere partij een bod overwoog op Binckbank. De directie van Binck heeft dat bod echter afgewezen. We daarop de koers nu weer wat terugkomen. We sloten gisteren op 12,25. Zowel RSI als Stochastic geven nu verkoopsignalen.

15 okt 2010

Gisteren een heel opmerkelijke candle. In drie maanden tijd is er niet zoveel aandacht voor het aandeel geweest. We schoten dan ook in één dag opwaarts dwars door de Bollingerbands heen.
Ik ging eens zoeken naar nieuws: ING heeft 14 okt een negatief signaal gegeven, maar houdt een ‘hold’ aan. Rabobank heeft op 13 okt het koopadvies gehandhaafd. Er zijn nu negen koopadviezen en drie hold adviezen afgegeven door de analisten van naam. Fundamenteel staat in mijn ogen Binck onder druk. Ze maken mooie winsten, maar de prijsvechters snoepen marktaandeel weg.
Overigens is TOM gelanceerd. Dit is het eigen handelsplatform van Binck. Al eerder heb ik aangeven dat ik niet zo enthousiast ben over dat initiatief. Ik zou er indertijd naar aanleiding van mijn artikel in deze nieuwsbrief een gesprek met de Binckbank directie over hebben, maar wat de reden ook was, die afspraak werd uiteindelijk niet gemaakt. Ze lieten niets meer horen. Vooralsnog staat mijn commentaar van indertijd dus nog.
https://www.beursbox.nl/200908281375/laatste-nieuws/deal-binck-is-mogelijk-slecht-voor-consument.html
Recent heb ik de helft van mijn accunt bij Alex (van Binck) weggehaald en naar Traders Only overgebracht. Dat had niets van doen met dit onderwerp, maar alles met de extra mogelijkheden die Traders Only op dit moment ten opzichte van Alex biedt. Alex heeft al aangeven dat ze werken aan uitbreiding van hun systemen. Zo moet ik opties kunnen schrijven op Amerikaanse aandelen.

28 sept 2010

Voor beleggers is dit aandeel op dit moment niet interessant. We zien nog altijd dat de koers rond de 10 euro ligt en een MA20 die heel langzaam daalt. De candles zijn miniem en zo zal het ook met de aandacht van beleggers richting dit aandeel zijn.

1 sept 2010

Er is geen positie ingenomen na de vorige analyse. De langzaam stijgende koers is na begin augustus veranderd in een langzaam dalende koers. We zijn nu de steun rond de 10 euro aan het testen. In feite hangt dit aandeel als drie maanden tussen de 10 en 11 euro. Niet interessant derhalve.

23 juli 2010

Dit aandeel is aan het stijgen, maar het gaat tergend langzaam. Twee maanden geleden stonden we op 10, nu op 11,1. Het is echter een stijging, met een voorzichtig stijgende MA20. We gaan long als de koers vanochtend om 10:00 uur boven de 11,1 staat. Stoploss end of day is 10,97.

2 juli 2010

De weerstand zoals besproken in de vorige analyse bleek inderdaad te groot. Ondertussen staan we op 10 euro en daarmee aan de onderkant van de Bollingerband range. Het aandeel is nu niet interessant.

14 juni 2010

De koers van Binck kruipt omhoog en lijkt op weg naar de bovenkant van de Bollingerbands. Eerste weerstand is dat bovenkant niveau, dat toevallig ook gelijk ligt aan de vorige top op 10,8. Onder dat niveau zou ik opwaarts zeker niets inzetten. De kans is simpelweg te groot dat de weerstand te groot is.

27 mei 2010

De beurs daalde fors in mei, maar die daling had bij Binck al in april plaatsgevonden. Het aandeel staat nu nog altijd 9,47 en lijkt een bodem gevonden te hebben.

7 mei 2010

Nog altijd treurnis alom rondom de koers van Binckbank. We zijn in enkele weken tijd gedaald van 13,5 naar 9,57. Er is nog geen bodem in zicht als ik naar de Japanse Candles kijk.

20 apr 2010

De vorige analyse gaf ik nog aan dat het aandeel niet interessant is. Gisteren is het wat erger dan dat geworden. De eerder ingezette daling lijkt te versnellen. We sloten op 12,41. Steun is er op 12. een technisch herstel lijkt mogelijk, maar ik zie nog weinig potentie vanuit zo’n technisch herstel. Het blijft oninteressant.

24 mrt 2010

Het aandeel blijft niet interessant, nu de koers zich nog altijd onder de MA20 bevindt en deze MA20 zich neerwaarts aan het bewegen is. Dat de Stochastic een koopsignaal geeft is nu even geen signaal waar ik zou willen handelen.

1 mrt 2010

Ik blijf hier nog even vanaf, ondanks dat het eigenlijk één van de weinige aandelen in de AMX is die nu een stijgende MA20 kent. Er ligt echter rond 13,5 een sterke weerstand en het heeft weinig zin om dan op 13,2 in te stappen.

12 feb 2010

Helaas is de stoploss ruim een week geleden geraakt. Ondertussen staan we rond de 12,3 en zien we Doji na Doji. zo snel na het sluiten van een eerdere positie neem ik geen positie meer in.

21 jan 2010

De stoploss gaat omhoog van 12,74 naar 12,9.

6 jan 2010

Het aandeel is gisteren boven de MA20 gekomen en de MA20 lijkt voorzichtig naar neutraal te draaien. Ik ga hier voorzichtig long, met stoploss op 12,74 end of day.

15 dec 2009

Eind november zag het er niet interessant uit en dat beeld is helaas niet veranderd. Het bedrijf gaat nog altijd als een speer, maar beleggers kijken blijkbaar verder vooruit. De MA20 is dalende en de koers bevindt zich er ook onder. Geen moment voor een nieuwe positie.

25 nov 2009

De vorige analyse kwam na de heftige bewegingen van eind oktober. Het ging toen even fors op en neer. Daarna gebeurde er niet veel meer. De koers is nu 13,25 en we sloten gisteren onder de MA20. Op dit moment ziet het er niet interessant uit.

3 nov 2009

Wat er vorige week ineens gebeurde, ik weet het niet, maar de koers ging op één dag van 13,3 naar 11 en we sloten die dag op 12,6. Dat was dus heftig. De volgende dag kwamen we tot 14. Het betere gooi en smijtwerk, waarbij Binck dus voor iets of iemand een fonds was om snel te dumpen. We sloten gisteren op 13,5. Ik ben even geen fan van dit aandeel. Eerst maar eens zien of dit eenmalig was, of dat er (grote) aandeelhouders zijn die om welke reden dan ook ten koste van alles van die aandelen af moeten.

19 okt 2009

Afgelopen vrijdag ging ook de koers van Binck omlaag, maar in feite verloor de bank maar één dag aan koerswaarde. Dat viel dus alleszins mee. Afgelopen donderdag werd de top voor 2009 gezet. Ook dat gaat dus nog altijd bijzonder goed. We zitten nu aan de bovenkant van de Bollingerbands en de RSI geeft een verkoopsignaal. Het lijkt het meest logisch dat we nu iets zullen dalen, steun is er op 12,2. Dit is het MA20 niveau. Daaronder de steun van een eerdere gap op 11,8. Echt een enorme klap omlaag lijkt dus niet logisch.

21 sept 2009

Als we naar banken kijken, dan is Binck ook een bank, alleen niet een klassieke. Dat is voor de beleggers in Binck ook maar goed ook en het is te hopen dat Binck zo’n ‘andere’ bank blijft. Aandeelhouders zullen tevreden zijn, vrijdag werd een nieuwe top voor 2009 gezet. Wel zagen we een verkoopsignaal in de Stochastic. Hoe ver kan dit nog gaan? De K/W is 13. Niet overdreven hoog, maar kan Binck echt de aanval van de extreem goedkope Amerikaanse aanbieders afslaan? De bank heeft een veel gebruikersvriendelijker systeem, maar is dat genoeg?

2 sept 2009

De koers heeft zich nog sterk gehouden de laatste weken. De top lag op 11,3 en gisteren sloten we voor de vijfde keer op rij lager op 10,77. Dat is dus niet echt een extreme daling, terwijl we al wel een beursweek in de daling zitten. We hangen nu rond de MA20 en Stochastic en RSI geven verkoopsignalen. Het moeten ook hier even afwachten waar de bodem ligt.

30 juli 2009

Na de recente goede cijfers is het interessant om eens naar de grafiek te kijken. Richting de publicatie van de mooie cijfers gingen de koersen prachtig omhoog. Vanaf begin mei was Binck rond de 9 euro te vinden. Halverwege juli sprong de koers, in lijn met de beurzen in de wereld, ineens los en ging naar 10,35 toen de cijfers bekend werden. Het bezit van de zaak is het einde van het vermaak, dat was ook hier weer het geval. Eergisteren corrigeerde het aandeel flink en gisteren zagen we een prachtige Doji. RSI en Stochastic geven verkoopsignaal. In een gewone markt zou je dan een daling verwachten, maar het is vakantietijd en de stijging van de laatste weken is niet ‘normaal’. Ik ga hier dus niet short op. Na de Doji moet de bevestiging komen. Ik ben benieuwd wat het gaat worden. Ik geef toe, ik heb geen idee.
Fundamenteel ben ik voor de lange termijn geen fan van het aandeel. Het marktaandeel van Binck is groot en marges staan onder druk. Positief is echter dat ze nog altijd weten te groeien en dat volumes de laatste tijd flink zijn aangetrokken. Ik vrees voor Binck dat de nog goedkopere brokers gaan winnen ten kosten van Binck.

15 juli 2009

De koers van Binck is door de afgelopen twee heel sterke dagen tegen de trend in naar boven de Bollingerbands range gekomen. Het is de eerste van de uitbraken die nodig is om het aandeel ‘los’ te krijgen. De vorige top die begin juni gezet werd, die moet nu eerst doorbroken worden. Een slotkoers van 9,5 zou daarvoor nodig zijn. Een verrassende gang van zaken. In twee dagen tijd wordt hier heel het technische plaatje op zijn kop gezet. Vanwege die zo dicht bij zijnde top van begin juni, doe ik nu niets. Bij een doorbraak zouden technische traders instappen kunnen overwegen. De koers moet dan de dag na het slot op of boven 9,5 om 10:00 uur ’s morgens nog altijd boven de 10,5 staan. Stoploss in dat geval een koers van 9,3 end of day. Ik doe hier zelf hoe dan ook niet aan mee.

29 juni 2009

De Bollingerbands, die rondom de 20 MA getekend worden, lijken een top gemaakt te hebben. De koers was heel even onder de Bollingerbands te vinden, maar dat is al weer gecorrigeerd. Er lijkt nu ruimte omhoog tot 9 euro te zijn, maar ik geloof meer in een hernieuwde daling tot 8,5. We sloten vrijdag op 8,73. Ik doe hier niets mee.

12 juni 2009

Het aandeel is rond de 9 euro blijven liggen en ook de Bollingerbands zijn horizontaal komen te liggen. De stijging lijkt haar top te hebben gevonden. Na twee Doji’s zagen we maar liefst 4 zwarte candles op rij. Toch bleef de koers al die tijd vrijwel op dezelfde plaats liggen. Nu dus even niet interessant, maar het is niet gezegd dat de volgende beweging ‘dus’ omlaag moet zijn. Gewoon even afwachten.

26 mei 2009

Wederom zijn we rond de 9 euro per aandeel aangekomen en RSI en Stochastic geven nu verkoopsignalen af. Er lijkt hier een dubbele top gevormd te worden. Aandeelhouders raad ik aan te overwegen de aandelen te verkopen of anders call opties te schrijven en evt. met de ontvangen premie put opties te kopen.

8 mei 2009

De opmerkelijke stijging van het aandeel Binckbank lijkt ten einde te zijn. We hebben nu op het niveau van 9 euro per aandeel drie Doji’s achter elkaar gezien. Zowel RSI als Stochastic hebben verkoopsignalen afgegeven. De kans dat we hier dus even een lager niveau gaan opzoeken lijkt groot. Eerste koersdoel in dat geval 8 euro.

20 apr 2009

Zo heel af en toe zit ik er compleet naast… Mijn vorige analyse was zo’n moment. Niet zo gek als we de grafiek bezien. Het is opmerkelijk, maar ondanks dat alle seinen op rood stonden, ging de koers weer fors hoger. We sloten vrijdag op 7,69. Wat is hier aan de hand? Binck is weer eigen aandelen aan het inkopen. Heeft dat zoveel impact dat het de markt verstoord? Dat lijkt onwaarschijnlijk, maar het is wel zo dat er 33.700 aandelen uit de markt gehaald zijn. Met een dagvolume van 200.000 (mogelijke dubbeltelling) kan dat net voldoende zijn. Het kan natuurlijk ook dat beleggers ineens heel positief over Binck geworden zijn. Het is ook geen slecht bedrijf. Het is slechts de vraag of hun nu zo winstgevende model de tand der tijd kan doorstaan. Ik heb daar mijn twijfels over. Anderen blijkbaar niet.

30 mrt 2009

Het herstel van Binck is opmerkelijk en bij de aandeelhouders ongetwijfeld zeer welkom. Het aandeel sloot vrijdag op 6,85 en wie de aandelen heeft raad ik aan deze te verkopen, of af te dekken. De volgende beweging is omlaag en naar mijn idee wel naar ergens rond de 6,20 en mogelijk lager. Hoe dan ook een 10% verlies ten opzichte van de koers van nu. Ook Stochastic gaf vrijdag een verkoopsignaal.

12 mrt 2009

Als één van de weinigen wist Binck de winst van eergisteren wel verder uit te bouwen. Gisteren werd weer boven de 6 euro gesloten. Een prachtig herstel, maar ik doe niet mee en dat blijft zo.

13 feb 2009

Vooralsnog is de richting van de koers nog zuidwaarts. De Bollingerbands lopen nu ook neutraal en gisteren werd na drie Doji’s een zwarte candle neergezet. Dat is niet gunstig. Ook Stochastic en RSI hebben recent verkoopsignalen gegeven en de koers daalde daarna ook.

23 jan 2009

Het hernieuwde beurs pessimisme kan niet goed zijn voor deze bank. Fundamenteel is er dus een probleem. Technisch gaat het de laatste tijd wel goed met het aandeel. De Bollingerbands lopen weer op en heel keurig weet de koers aan de bovenkant van de bands te blijven. Ik ben en blijf geen koper van dit aandeel. Het is geen groeimarkt meer waar Binck in zit. Ze timmeren mooi aan de weg met Alex, maar wat ze daar nu doen, is confectie verkopen als maatwerk. Ik denk niet dat veel consumenten daar in gaan trappen. Ik denk dat Alex één van de betere platforms heeft voor particuliere beleggers, maar dat die groep consumenten niet echt warm lopen voor vermogensbeheer op massale schaal. Je moet wat om te blijven groeien, maar mij komt het nu iets ’te gemaakt’ over.

7 jan 2009

De herstel beweging in de beurzen is goed nieuws voor een bank als Binck. Immers, bij stijgende koersen zijn particuliere beleggers veel actiever. In oktober stonden we op een gegeven moment vlak bij de 4 euro per aandeel. Gisteren sloten we op 5,7. Procentueel mooi, maar dan moest je wel intraday op dat moment de koper van die aandelen zijn. Reëel gezien hebben de meeste aandeelhouders van Binck nog te maken met aanzienlijke verliezen en is de dalende trend nog niet gebroken door dit herstel.
Als ik naar de grafiek kijk, dan lijkt een klein stukje klimmen nog mogelijk, waarna er dan toch weer een correctie naar misschien zelfs wel 5,2 in zit. Dat lijkt op een koers van 5,7 niet veel, maar is wel een tik van 10%. Als je er met 10.000 in zit, dan voel je zo’n correctie dus echt wel. Ik blijf er nog altijd vanaf.

18 dec 2008

Ik probeer in deze rubriek altijd vooral ’technisch’ naar de kansen op de beurs te kijken. In het geval van Binck is me dat te moeilijk. Het is een goede broker. Het is echter een goede broker in een moeilijke markt, waar winstmarges onder druk staan en we de kans lopen dat bij een aanhoudende zwakke beurs de klanten massaal gaan afhaken. Beleggen is nu eenmaal populair in goede tijden en in tijden dat men er vertrouwen in heeft dat het morgen beter zal gaan. De huidige krantenkoppen helpen daarbij niet.
Meestal is dat een teken van de bodem, maar meestal ziet het gros van de beleggers dat pas veel later in. Ik ben geen koper van deze aandelen. Technisch niet en fundamenteel niet.

4 dec 2008

De trend is en blijft zijwaarts bij Binckbank. We sloten gisteren op 5,29. In feite is dit nog één van de beste AEX aandelen van de laatste maanden. Beleggers hebben sinds begin juli niet zo heel veel verloren. zo triest is het ondertussen tegenwoordig. Nog altijd niet interessant voor een belegging.

17 nov 2008

Sinds juli dit jaar is er bij Binck grofweg een koers van 6,5 euro per aandeel te vinden. We sloten vrijdag op 5,86. De trend is nu zijwaarts. Niet interessant voor een belegging.

28 okt 2008

De laatste weken is Binckbank blijven liggen rond het niveau van 5,50. Vooralsnog is de trend echter neerwaarts. Ik blijf hier nog altijd vanaf.

9 okt 2008

Deze bank staat ook op het AFM lijstje van banken waarin niet meer short gegaan mag worden. Dat is niet zomaar, ze is in gevaar. Toch denk ik dat klanten niet snel bang hoeven te zijn. In de kern is Binck nu een sterke bank. Tenzij ze stom zijn geweest, kunnen ze naar mijn idee niet zomaar onderuit gaan. Ik heb geen aanwijzingen dat ze stom zijn geweest, maar ze staan niet voor niets op het AFM lijstje. Waar rook is…
Ondertussen is ondanks, of is het dankzij de ‘bescherming’ van de AFM zuidwaarts gegaan met de koers. Tot de AFM bescherming lag de steun op 6 euro. Na de hulp van de AFM daalde het aandeel tot een slotkoers van 4,70 gisteren. Wat zullen ze bij Binck blij zijn met vrienden als de AFM. Het is ongehoord triest dat de AFM echt geen idee heeft wat ze met haar ingrijpen heeft aangericht. Ze holde slechts buitenlandse collega’s achterna en veroorzaakte met haar actie juist dat wat ze beoogde te voorkomen. Diep triest en eigenlijk zouden aandeelhouders de AFM ter verantwoording moeten roepen. Waar blijft de VEB in deze? Moet slecht toezichthouderschap niet vol aangepakt worden? Is dat niet net zo erg als slechts ondernemerschap?

23 sept 2008

Het is nu al twee maanden akelig stil rondom het aandeel Binckbank. Beleggers hebben er geen fantasie meer bij. De trend is hier neutraal en ik heb nog geen indicatie dat dit snel gaat veranderen. Even laten liggen dus en niets mee doen.

4 sept 2008

De koers is de laatste weken omhoog gekropen van 6 euro tot nu 6,66. Daarbij werd gisteren een Doji gevormd en lopen we de kans dat we vandaag een daling gaan zien die deze Doji dan zal bevestigen.

11 aug 2008

Fundamenteel zie ik niet zo heel veel in dit bedrijf. Immers staan de margins nu maximaal en kan het alleen maar minder worden. Andere partijen worden goedkoper en het kan niet anders dan dat Binckbank moet gaan snijden in haar enorme winstmarges. Ze maken nu 10 euro winst op iedere transactie die klanten bij Alex of Binck doen. Dat is niet vol te houden. Beleggers lijken dat ook in te zien en we zien dan ook een dalende trend sinds begin mei van dit jaar.
Technisch is er nu ook geen reden om nu in te willen stappen.

24 juli 2008

Het aandeel is de laatste twee weken in herstel, maar gisteren een Doji op de top. Het lijkt weer over te zijn met de stijging, die het aandeel tot 7,34 bracht. Ik blijf hier echt van af.

24 juni 2008

De vorige analyse van Binckbank was op een koers van 9. Ik gaf toen aan op fundamentele gronden geen interesse in dit aandeel te hebben. Dat was op 9 euro. Gisteren sloten we op 7,09. Achteraf gezien had ik gewoon keihard short moeten gaan. De indicatoren geven koopsignalen, maar in de grafiek op dit moment nog geen enkele herstel indicatie. Ik blijf hier daarom nog altijd van af.

4 juni 2008

In de indicatoren zien we een herstelbeweging, maar in de koersgrafiek resulteerde dat tot op heden in slechts centen koerswinst. Op een koers van 9 euro per aandeel is Binckbank niet bijster interessant. Op dit moment is de onderneming nog zeer winstgevend, maar een aanhoudende slechte beurs in combinatie met druk op de provisies maken dat Binckbank nu wel eens op haar hoogtepunt als bedrijf kan zijn. Fundamenteel ben ik dan ook niet bijzonder positief over de vooruitzichten, hoe mooi de huidige winsten dan ook zijn. Binck maakt op dit moment gemiddeld 10 euro per transactie die u als belegger doet aan netto winst.

16 mei 2008

In mei is het aandeel alleen maar lager gegaan. We zien opvallend genoeg bij Binck vooral een hoog volume als de koers hard daalt. Dat is geen goed teken.

22 apr 2008

Het is nog altijd een zijwaartse trend bij Binckbank. Na de expiratie van januari is er niet veel meer voorgevallen bij dit aandeel. Ik kom er dan ook vooral niet aan.

9 apr 2008

Nog altijd zitten we in de zijwaartse trend bij Binckbank. Ook de dagcandles zijn zeer klein hetgeen duidt op weinig interesse van beleggers. Dat klopt ook wel als we naar het volume kijken. Dat is zeer laag te noemen. Op dit moment is het aandeel dus zeer oninteressant.

14 mrt 2008

Een zijwaartse trend sinds halverwege januari. Weliswaar geeft de Stochastic nu een koopsignaal, maar overtuigen kan me dat niet. Al het andere is namelijk neutraal. Ik blijf hier nog altijd rustig op mijn handen zitten.

26 feb 2008

De minieme candles zeggen al genoeg over de vraag naar de aandelen. We zien dat ook terug naar de ruimte in de Bollinger Bands. Die ruimte is slechts dubbeltjes. Vooralsnog lijkt de trend neutraal te zijn. Niet interessant voor een actuele belegging.

4 feb 2008

Na de enorme dip vanaf een stand van ruim 12 euro in november, tot onder de 7 euro in januari, is de koers van Binck rond de 8 euro blijven hangen. Onder een koers van 9 euro lijkt me dit aandeel niet interessant. Ik blijf er dan ook verre van, mede omdat we in de grafiek vier Doji’s na elkaar zien. Beleggers twijfelen massaal. Overigens zijn de indicatoren al wel op koopwaardig gekomen. Het vertaalde zich echter nog niet in hogere koersen.

16 jan 2008

Hoewel de Stochastic een koopsignaal heeft gegeven, zie ik nog geen kooppatroon in de Japanse Candles grafiek. Ik wacht dus nog altijd met het nemen van een eerste positie in dit fonds.

6 jan 2008

We gaan vanaf nu ook Binckbank in de analyses opnemen. Op dit moment niet koopwaardig.

 

De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing, tenzij anders aangegeven.

Tom Lassing en Pro Gain BV houden geen aanzienlijke belangen in binnen Europa gelegen beursgenoteerde ondernemingen.
Het kan zijn dat Tom Lassing privé een positie zal innemen conform zijn analyse en advies. U dient daar bij de beoordeling van de analyse rekening mee te houden.
Er zijn geen afspraken met banken of brokers over vergoeding omzet op basis van de gegeven adviezen. Ook als adviezen van Tom Lassing via andere aanbieders tot u komen is er geen sprake van een betaalde bijdrage. De analyses worden altijd gratis verstrekt aan derden met slechts de afspraak dat er een werkende link naar www.beursbox.nl onder staat.

 

Leest u ook onze disclaimer nog eens goed na. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *