LADEN

Typ om te zoeken

Aegon Aandelen AEX Beurs Grafiek Analyse

Aegon

Aegon Aandelen AEX Beurs Grafiek Analyse

 

28 okt 2011

Gisteren een opwaartse uitbraak voor Aegon. We zijn op weg de verliezen van augustus dit jaar weg te poetsen. Hoe hoger hoe beter, dan kan ik tenminste een keer goed short gaan.

13 okt 2011

We zien een prachtig herstel van de aandelenkoers. Ik ben er heel blij mee en hoop dat dit nog fors wil doorzetten. Leuk voor de aandeelhouders, maar uiteindelijk ook voor mij een nieuwe kans om weer een keer short op de aandelen te gaan. Wat mij betreft mag deze beweging dus nog heel fors doorzetten!

14 sept 2011

Nog altijd technisch geen verschil bij Aegon. Hooguit is de daling was tot staan gekomen, want al een maand lang ‘hangen’ we rond dit niveau. Verzekeringen en dan vooral de lucratieve levensverzekeringen zijn ‘uit’. De consument is net even te veel bedonderd door bedrijven als Aegon. Schade en risicoverzekeringen zijn nog wel in trek, maar daar wordt relatief weinig aan verdiend terwijl de risico’s groot zijn. Fundamenteel is Aegon niet interessant. Technisch nu ook nog altijd niet.

29 aug 2011

De laatste weken is Aegon te vinden rond de drie euro per aandeel. Wie had twaalf jaar geleden dat kunnen bedenken? Een terechte koers die 3 euro. Misschien zelfs nog wat te hoog. Waar ik op hoop, is een opleving vanwege positieve analyses vanuit de professionele analisten. Hoe hoger hoe beter. Ik ga dan vol short zodra de kopers afhaken.

29 juli 2011

Ik ben fundamenteel zwaar negatief over een bedrijf als Aegon. Beleggers blijkbaar ook, want we zitten in een flinke daling die het aandeel alleen al in de laatste zes maanden van 5,6 terug naar 4 heeft gebracht. Ik had short willen gaan, maar nooit was de opleving genoeg om er winst in te zien.

7 juli 2011

Technisch gezien is de koers nu op weg naar de MA20. De koers bevindt zich er boven en de MA20 is stijgende. Het lijkt erop dat we de kracht van de stijging gaan testen. Ik moet eerlijk zeggen dat een goede krachtige stijging van het aandeel me goed zou uitkomen. Ik kan dan namelijk makkelijker structureel short gaan in dit aandeel.

16 juni 2011

Vooralsnog lijkt de koers van het aandeel vorige week een bodem gevonden te hebben. Ondertussen bevinden we ons nog wel onder de dalende MA20. Het is dus ook technische gezien geen moment om deze aandelen te willen bezitten.

30 mei 2011

De Stochastic en RSI hebben ieder twee koopsignalen gegeven en we zien dan ook dat de koers van Aegon zich los heeft gemaakt van de onderkant van de Bollingerbands. De dalende MA20 lijn bevindt zich rond de 5 euro. Dat is dan ook de te nemen horde.

11 mei 2011

Het aandeel herstelde na het aantikken van de onderkant van de Bollingerbands en kwam tot net boven de MA20. Daar bevinden we ons ondertussen weer onder, terwijl de MA20 zelf verder aan het dalen is. Een korte termijn dalende trend derhalve.

19 apr 2011

Fundamenteel zou ik geen aandeelhouder van deze verzekeraar willen zijn. Ze hebben immers net te veel woekerpremie verzekeringen verkocht om nog vertrouwd te kunnen worden. Gisteren zagen we een enorme lange zwarte candle en een koers van nog meer net boven de 5 euro per aandeel waarop gesloten werd. Steun is er op 4,9.

31 mrt 2011

Gisteren is de slotstand eindelijk boven de dalende MA20 uitgekomen. Vandaag zou de bevestiging van die doorbraak moeten komen. Het ziet er niet zo overtuigend uit omdat de doorbraak meer een kwestie was van een dalende MA20 dan een stijgende koers. Intraday staat Aegon al vier dagen op hetzelfde niveau.

14 mrt 2011

Na de vorige analyse, een maand geleden, is er weinig veranderd. Vrijdag sloot Aegon on der de Bollingerbands op een koers van 5,35. Ik blijf van deze aandelen af.

14 feb 2011

Er lijkt een top gezet te zijn en daarmee is het besluit van de vorige analyse (afblijven) dus vooralsnog juist gebleken. We zijn nu dicht bij de MA20 gekomen en hier zou natuurlijk wel eens een steun gevonden kunnen worden. De RSI indicator heeft echter net een aantal verkoopsignalen gegeven. Het is even afwachten, maar op dit moment ziet het er niet naar uit dat de MA20 steun gaat worden.

28 jan 2011

Het aandeel Aegon is de laatste weken fors gestegen. We gingen na de vorige analyse van 4,70 naar gisteren 5,5. Procentueel is dat nogal niet wat. Het was gisteren zelfs een forse witte candle, dus de vaart zat er goed in. Ik blijf hier aan de zijlijn.

5 jan 2011

Qua waardering lijkt Aegon een spotgoedkoop aandeel te zijn, maar ik moet er voor waarschuwen. Het is een verzekeraar en ze hebben, net als de andere verzekeraars, hun klanten bedrogen. Er bestaat dus nog altijd de kans dat zich dat tegen ze gaat keren. In feite zijn zowel banken als verzekeraars amper te waarderen. Op 4,7 oogt Aegon goedkoop, maar het aandeel is al heel lang rond dat koersniveau te vinden.

17 dec 2010

Uiteindelijk is de vorige analyse niet juist gebleken. We gingen niet verder omlaag naar de 4 euro per aandeel na die analyse, maar de koers herstelde tot 4,60 gisteren. De Stochastic indicator heeft nu snel na elkaar twee verkoopsignalen gegeven. Bij de vorige 4 keer was het 3 keer zo dat de koers ook behoorlijk daalde.

1 dec 2010

We zijn hard op weg naar de steun die op 4 euro per aandeel ligt. Helaas voor aandeelhouders van Aegon kan ik het niet mooier maken. Ons advies was om geen positie in te nemen. Dan advies blijft van kracht.

12 nov 2010

De winst van Aegon was aanzienlijk gestegen, maar na een hogere opening zagen we dat beleggers daarna de winst namen. Aegon zit nog altijd binnen de tradingrange van een langzaam oplopende koers, maar de zwarte candle was de tweede achtereen en erg positief ziet het er nu niet uit.

28 okt 2010

De laatste dagen zien we dalingen in de vorm van Doji’s bij Aegon. Gisteren sloten we daarbij nog maar net boven de MA20. De Stochastic heeft een verkoopsignaal gegeven. Ik neem hier nog altijd geen positie in, ondanks de heel voorzichtig stijgende MA20.

14 okt 2010

Het mag bijna opmerkelijk genoemd worden, maar Aegon heeft nog altijd geen weerstanden doorbroken. Ik heb het niet uitvoerig onderzocht, maar dit lijkt me toch één van de laatste aandelen die nog niets aan serieus herstel heeft laten zien na de 2008 crisis. In feite ligt het aandeel al sinds mei 2009 stil. Sterker nog, de koers is sinds oktober vorig jaar in grote lijnen aan het dalen.

30 sept 2010

Het patroon van steeds verders dalende toppen en bodems is nog altijd niet doorbroken, al zagen we de laatste weken wel een golfbeweging van een kleinere orde die opwaarts gericht was. De top van die beweging was echter wederom niet hoger als de top van de vorige beweging. De MA20 steeg wel iets, maar ook die is nog altijd omlaag aan het kabbelen. Ik zie hier nog niets in.

10 sept 2010

De koers is boven de MA20 gekomen en deze MA20 lijkt opwaarts te keren. Ik neem geen positie in omdat eerst maar eens de trend van lagere toppen en lagere dalen doorbroken moet worden.

25 aug 2010

Ik zag dat ik door de vakantieperiode nog niet gemeld had dat de stoploss bij Aegon al (veel) eerder geraakt was en geen positie meer wordt aangehouden. Op 4,55 is de positie gesloten. Het is een heel kleine winst geworden.

6 aug 2010

De stoploss gaat omhoog van 4,30 naar 4,59 end of day.

22 juli 2010

De positie in Aegon is nog actief. Eén keer was er een slot onder de 4,30, maar de ochtend erna begonnen we weer boven de 4,30. Het gaat er nu wel op spannen. Achteraf had de stoploss ‘iets’ verhoogd kunnen worden, namelijk toen we de MA20 opwaarts doorbraken. We zien nu steun op het vorige dal, maar echt overtuigend ziet het er momenteel niet uit.

5 juli 2010

De vorige analyse was op 16 juni en ik schreef dat er waarschijnlijk niet veel meer in zat. Dat klopte perfect. Vandaag zien we dat we vlak bij de onderkant van de Bollingerbands zijn aangekomen. Als de AEX het houdt, dat zal dit ook de bodem van de koers van Aegon zijn. Het is eigenlijk te vroeg voor een positie, maar beleggers die er als eerste bij willen zijn om bij een eventueel herstel maximaal te profiteren kunnen nu scherp inzetten. Als de koers van Aegon om 10:00 uur vanochtend boven de 4,36 staat, kan long gegaan worden, met stoploss op 4,30 end of day.

16 juni 2010

De laatste dagen zien we een herstel van de koers van Aegon. We hebben gisteren de bovenkant van de Bollingerbands bereikt en de MA20 is nog altijd dalende. Daarmee lijkt me de kans extreem groot dat er even niet meer in zit.

27 mei 2010

In mei is de koers van Aegon weer flink door het putje gegaan. We staan momenteel op 4,42 en dat is toch 20% lager dan een maand geleden! Dat is dus een stevige daling en mijn aangeven dat je er vanaf zou moeten blijven was niet onterecht.

4 mei 2010

De koers van Aegon is weer boven de MA20 en die is opwaarts qua richting gebleven. Dat is allemaal positief en toch negeer ik het. In dit aandeel moet je willen beleggen voor de lange termijn, of laat het nu links liggen. Voor trading zijn de bewegingen sinds begin februari te klein geweest. Als u vertrouwen in het bedrijf heeft, koop dan aandelen voor de lange termijn en dek die eventueel af met gekochte put opties.

13 apr 2010

De koers van Aegon is voorzichtig blijven stijgen. We sloten gisteren op 5,35. Vorige week ontstonden zowel in de RSI als in de Stochastic verkoopsignalen. De MA20 is echter in één strakke lijn aan het stijgen. Eerste weerstand is op 5,50. Dit is de top van november 2009. Ik heb zelf geen positie en neem nu ook geen nieuwe positie in.

25 mrt 2010

De MA 20 is inderdaad stijgende en de koers ligt erboven. Beleggers die op basis van de vorige analyse de stap gewaagd hebben staan nu op winst. Net boven de huidige koers ligt de weerstand van de vorige top die in januari gezet werd. Geen moment om nu in te willen stappen. Wie de aandelen heeft zou kunnen overwegen de kleine winst te nemen of de stoploss te verhogen.

5 mrt 2010

Er is even een opleving in het aandeel geweest en mede hierdoor is de MA20 nu stijgende. De Stochastic gaf gisteren een verkoopsignaal en we lijken inderdaad op weg te zijn naar de MA20 die op 4,45 ligt. We sloten gisteren op 4,71. Na de komende correctie is mogelijk een speculatieve trading positie denkbaar voor iedereen die het niet uitmaakt wat de onderliggende waarde is.
Fundamenteel vind ik Aegon geen interessant aandeel vanwege de risico’s die ze ook zelf niet in kaart blijken te hebben.

8 feb 2010

De vorige keer was het koersdoel nog 4,4. Dat bleek ook wel aardig te kloppen. Donderdag en vrijdag waren echter twee extreem zwarte dagen. We sloten vrijdag op 4,13. Voor u denkt, ach, dat is rond het niveau van juli 2009, dus het valt wel mee… In maart 2009 stonden we onder de twee. Dat is dus nog altijd een halvering ten opzichte van waar we nu staan.
Het vervelende bij Aegon is simpelweg het feit dat we geen enkele idee hebben van het risico dat we als beleggers nemen. Ze weten immers zelf niet eens welke risico’s ze als verzekeraar aangegaan zijn. Dit maakt dat beleggen in aandelen Aegon in feite gewoon gokken is. Daar in is beleggen in Aegon niet alleen, het geldt voor meer bedrijven in vooral de verzekerings en banken wereld.

21 jan 2010

We zijn gisteren onder de MA20 gesloten en alles lijkt erop de duiden dat we naar ongeveer 4,4 gaan, de onderkant van de Bollingerbands. De laatste 8 dagen zagen we alleen maar Doji’s of zwarte candles. Hoewel de MA20 opwaarts keerde, is er geen koopmoment ontstaan… nog niet.

8 jan 2010

De bodem lijkt bij Aegon gevonden te zijn. We raakten de laatste dagen de bovenkant van de Bollingerbands en we zagen gisteren een verkoopsignaal vanuit de Stochastic. Zodra er nu een correctie volgt, kunnen we bezien of we long gaan inzetten. Het lijkt tijd te gaan worden, het is nu slechts zoeken naar een juist moment.

16 dec 2009

Het leed is bij Aegon blijkbaar nog niet geleden. Op mijn vorige analyse kreeg ik van een lezer commentaar omdat ik te negatief zou zijn. Kan zijn, maar ik ben blijkbaar de enige niet. Het aandeel sloot gisteren op 4,42 en dat is weer flink lager dan bij de vorige analyse. We mogen onderhand wel ergens een bodem verwachten, maar fondsbeheerders verkopen deze stukken nu even liever. Het staat niet zo netjes in je jaaroverzicht als blijkt dat je in deze verliezer van 2009 hebt gezeten. Ik verwacht eigenlijk pas na de kerst (als de particulieren terugkomen en de grote fondsen hun boeken al gesloten hebben) een herstel.

26 nov 2009

De vorige analyse was vrijwel perfect. Ik gaf aan dat het koerspotentieel beperkt was tot 5,55. Het werd uiteindelijk 5,50. We sloten gisteren op 5,03 en net onder de MA20. Die MA20 lijkt te stabiliseren, maar het feit dat we onder die lijn sloten is negatief. Dit moeten we gewoon even blijven aanzien.

5 nov 2009

Als we hier puur technisch naar Aegon gaan kijken, dan valt op dat de MA20 dalende is. Er zijn echter ook positieve signalen. Zo is er het koopsignaal vanuit de Stochastic en zien we dat de koers is losgekomen van de onderkant van de Bollingerband. Er is dus een positieve beweging binnen een neerwaartse grotere beweging aan het plaatsvinden. Het koersdoel komt daarmee in eerste instantie niet verder dan 5,55. Ik blijf er daarom vanaf, want de kans op serieuze winst is me te klein.

16 okt 2009

De laatste drie weken is de koers van Aegon naar een nieuwe top voor 2009 gekropen. Er was begin oktober een capitulatie en nog dezelfde dag begon de stijging die het aandeel van 5,2 naar 6,16 bracht. Dat lijkt niet veel, maar het is wel bijna 20% in drie weken. Me dunkt dat het een stevige stijging is. Grote kans dat we nu lager gaan. De meeste bankanalisten hebben hun koopaanbevelingen onderhand wel gegeven. Ik zet nu zelf pertinent niet in op Aegon. Ik heb simpelweg niet het idee dat hier een eerlijke en open handel in deze stukken plaatsvindt. Naar mijn idee is dit typisch een aandeel dat door grote (financiële) partijen en door de bankanalisten als speeltje gebruikt wordt. Als particuliere belegger heb je hier in mijn ogen een te grote kennis en informatie achterstand. De banken en verzekeraars moeten we als particuliere beleggers in mijn ogen zeer wantrouwend tegenover staan. Ze hebben ons de laatste 15 jaar bedrogen, denkt u serieus dat ze er ineens mee gestopt zijn?

23 sept 2009

Vooralsnog zie ik Aegon als in een horizontale trend, waarbij het aandeel nu al dicht bij de bovenkant van het trendkanaal gekomen is. (6 euro). Om meerdere redenen niet interessant voor beleggers die willen investeren, maar ook voor gokkers is het nu de tijd niet.

7 sept 2009

Het aandeel is vorige week op 5 euro gesloten. De MA20 is neerwaarts gericht en alleen daar al om zou ik niet long gaan. Het ziet er echter ook niet naar uit dat het aandeel nog fors omlaag gaat. Een herstel naar 5,85 lijkt daarom best mogelijk en valt nog binnen de range van de Bolllingerbands. Ik doe echter niet mee. In mijn vorige analyse op Aegon heb ik al duidelijk gemaakt waarom niet.

24 aug 2009

Bij mijn laatste koersdoel op Aegon heb ik aangegeven dat het wat mij betreft 4,2 was en alleen met een brede beursstijging zou ook Aegon kans maken. Nu, die brede beursstijging kwam er na de vorige analyse. Laagste koers die bereikt werd was 4,3. Daarna ging het naar 6 en vrijdag sloten we op 5,32. De Stochastic gaf al een koopsignaal. Het vervelende van financiële aandelen is het feit dat je als belegger alleen nog maar kunt gokken in die stukken. Ze weten zelf al niet welke risico’s ze lopen en daarbij mogen ze de boeken naar eigen believen aanpassen wat betreft de afwaarderingen op leningen. Ik ben zelf veel meer investeerder dan gokker. Nu kan je zuiver met TA omgaan en puur werken op wat je in de grafiek ziet. In een aandeel als Aegon is me dat echter ook te gevaarlijk. TA werkt als heel veel beleggers er actief in zijn. Ik vraag me serieus af of er op dit moment wel genoeg beleggers vrij in Aegon bezig zijn om TA serieus te kunnen nemen. Ik neem daarom geen positie in.

20 juli 2009

Het laatste halfjaar is het aandeel Aegon niet in staat gebleken om de 5 euro te breken. We sloten vrijdag op 4,45 en weer lijkt daarmee een top gezet te zijn. Tenzij de beurzen in Europa hier enorme steun geven middels een brede stijging van de aandelen, zie ik niet in hoe het aandeel Aegon vandaag hoger moet gaan sluiten. Het meest logische koersdoel lijkt nu 4,2 te zijn.

3 juli 2009

Al sinds begin mei is er weinig aan de hand bij Aegon. De koers hangt tussen 4 en 5 euro. De Stochastic gaf gisteren een verkoopsignaal en de koers kwam onder het 20 MA. Ik zou die aandelen al fundamenteel niet willen hebben, dus die verkoopsignalen zijn voor mij al niet van belang. Koersdoel lijkt 3,8 te zijn.

9 juni 2009

Per 1 juni is het verbod op put optie posities opgeheven. Het heeft voor de koers helemaal geen invloed gehad. Aegon is niet door het putje gegaan, sterker nog, de aandacht voor Aegon was na het vrijgeven van de markt minimaal. Waar ik nu bang voor ben, is dat de AFM in de toekomst sneller naar dit machtsmiddel zal grijpen om de beurs te beïnvloeden. Eigenlijk hadden beleggers het besluit naar de rechter moeten brengen, maar in de paniek van de crisis is iedereen gek en welke rechter heeft er nu verstand van de markt als de toezichthouder zelf dat al niet heeft? De AFM denkt werkelijk dat haar actie ons heeft beschermd tegen alle kwaad. Aegon kan ondertussen de 5 euro maar niet doorbreken. Onder dat niveau is het niet verstandig een long positie in te nemen.

21 mei 2009

Wat hier belangrijk kan zijn, is dat het verbod om bijvoorbeeld Puts te kopen nu per 1 juni afloopt. Ik kreeg van een lezer te horen dat hij nu al ‘gewoon’ enkele puts kon kopen. Zijn bank/broker legde hem geen strobreed in de weg… Dat is nu het gekke. De AFM heeft bepaald dat het niet mag, maar bij minstens één en mogelijk alle banken/brokers, kunt u wel puts kopen. Nu is de vraag of de AFM ook gaat handhaven… Een andere vraag is, willen we nog wel Puts kopen. De laagste koers van Aegon was dit jaar onder de 2 euro te vinden, nu staan we weer vlak bij de 5. Hoewel de net twee Doji’s zagen, zien we een technisch mooi herstel. De Bollingerbands lopen nu netjes op. Als we eerst omlaag gaan, dan is het koersdoel 4 euro. Daarna zou een stijging de koers van het aandeel boven de 5 moeten kunnen brengen. Het lijkt geen onmogelijk scenario.

7 mei 2009

Het aandeel Aegon wist vorige week ook flink te stijgen. We gingen van 3 naar een slotstand van 4,3 gisteren. Procentueel prachtig. Gisteren zagen we echter een Doji en het lijkt er sterk op dat dit weer even de winst was. Ik was al geen belegger in Aegon en zal dat ook zeker niet worden. Eerder lijkt het nu opportuun om short te gaan, of puts te kopen maar dat mag nog altijd niet… Ik blijf dit marktvervalsing vinden. Het kopen van puts heeft niets te maken met het schaden van het bedrijf of het aandeel. Het mag echter niet en daarmee ontneemt de AFM beleggers de kans om ook te profiteren van logische dalingen in de markt. Het is en blijft marktvervalsing en een regeling die helemaal nergens op slaat.

24 apr 2009

We zijn terug op 3,1. Een mooi herstel vanaf de bodem van onder de 2 euro die we begin maart zagen, maar weer flink lager ten opzichte van de 3,50 die we een week geleden nog zagen. Die veertig cent komt procentueel hard aan bij beleggers die vorige week ingestapt zijn.
Wat brengt de toekomst? Amerikaanse banken komen nu met enorm meevallende cijfers. Die hebben het geluk dat ze hun boekhouding al wat mochten aanpassen. Europese banken hebben dat iets minder. Toch zijn er wel redenen om positiever te worden. Immers heeft de regering het risico overgenomen. Erg veel slechter kan het dus niet gaan. als dat gaat gebeuren, dan neemt de regering de risico’s over. Is dat genoeg om positief over de beurskansen te worden? Wat mij betreft niet… althans… Als ik al in verzekeraars zou willen stappen, dan kijk in naar Amerika waar ik er enkele ken die een veel betere staat van dienst hebben, veel minder zijn gedaald en nooit hun winstgevendheid verloren hebben… Dat de Nederlandse banken hun binnenlandse aandelen afstoten is daarom niet zo gek.
Ik neem fundamenteel geen belang in Aegon… technisch ook niet.

2 apr 2009

De daling waar ik in mijn vorige analyse bang voor was, die kwam er niet. Na drie Doji’s ging de koers scherp omhoog, met als veel andere posities in de markt. De Aegon koers kwam tot 3,8 en dook daarna terug naar 2,8. Gisteren sloten we op 3,1. Een volgende golf omhoog zou tot boven de 4 euro moeten komen om een patroon van stijgende dalen en toppen te bewerkstellingen. De bovenkant van de Bollingerband ligt nu op 3,8. Zo rond die 4 euro ligt dus een flinke weerstand, ook vanuit de vorige top die op 3,8 gezet werd.

12 mrt 2009

Na de opleving van eergisteren ging gisteren de helft van de winst weer verloren. Het lijkt er nu op dat we weer naar onder de twee euro zullen terugvallen. Dit zijn geen aandelen die je nu zou willen hebben. Ook de Bollingerbands zijn neerwaarts gericht. Wel geven RSI en Stochastic koopsignalen. Die koopsignalen zie ik niet terug in de Japanse Candles.

19 feb 2009

Het aandeel sloot gisteren op 3,33 en dat was precies op de onderkant van de Bollingerband. Het is ook het niveau van de vorige bodem, dus het wordt nu spannend.

4 feb 2009

In de vorige analyse hadden we het over ene mogelijke daling naar 4,4. Dat was wat voorzichtig gesteld. We doken naar 3,3.
Op dit moment staat we op 4,07 en lijkt alle fut er even uit bij Aegon. Vooralsnog kan ik geen enkele reden bedenken waarom ik deze aandelen zou willen kopen. De sector is besmet en ook Aegon is drager van het virus.

13 jan 2009

Het lijkt er niet op dat Aegon de top van begin december gaat doorbreken. Dat gegeven houdt dan weer in dat de kans groter is dat we wederom naar de 4,4 zullen gaan. Vooralsnog zou ik dus niet instappen.

17 dec 2008

Dat Aegon een gokfonds geworden is, dat mag wel duidelijk zijn. Wie goed gokt kan extreme rendementen maken. De koers ging recent van 2,80 naar 5,70… Meer dan 100% winst! Dat voor een topfonds uit de AEX index.
Wat zegt dat?
We zijn gisteren op 4,72 gesloten. Wie dus te laat opstapte heeft andermaal een procentueel behoorlijke bloedneus opgelopen. Madoff bewijst wel dat de hele sector tot in de kern verrot is. Hoeveel Madoff’s lopen er nog vrij rond? Hoeveel lijken komen er nog uit de kast? Ik zie nog altijd geen enkele reden om fundamenteel in Nederlandse banken of verzekeraars te willen stappen. Wie er nu wat in wil doen, moet ze behandelen als pennystocks, met het risico profiel dat daar bij hoort.

1 dec 2008

Het herstel dat we vorige week zagen, werd vrijdag al minder uitbundig met het verlies van bijna 10% dat opgelopen werd. De koers daalde van 4 naar 3,70. ‘Slechts drie dubbeltjes’, maar procentueel komt dat hard aan. Ik blijf van mening dat degelijke beleggers in dit aandeel weinig te zoeken hebben.

14 nov 2008

In mijn vorige analyse waren het alleen nog geruchten dat Aegon steun zou willen krijgen, nu weten we dat de verwachting die er toen al was, bewaarheid is geworden. Ondertussen steeg de koers van Aegon. Met de gekregen steun is duidelijk dat Aegon ook een bedrijf is dat niet failliet mag gaan. Dit geeft enige hoop voor de toekomst, maar wat heb je hier als belegger aan? Immers zal, als Aegon het zelfs met de gekregen miljarden niet redt, het bedrijf net als Fortis uiteindelijk genationaliseerd worden.
Moet je als serieuze belegger dan in een dergelijk bedrijf beleggen? Mijn reactie is daarop, waarom zou je? Er zijn in de wereld zo ontzettend veel mooie bedrijven die nu tegen spotkoersen te krijgen zijn, waarom dan gokken in een bedrijf waarvan de top het op eigen kracht niet meer redt? Ik heb straks geen enkel medelijden met beleggers die bij een eventuele nationalisatie alsnog hun investering kwijt zijn. Dan moet je immers maar niet gokken. Daarmee is denk ik wel overduidelijk hoe ik er over denk.

27 okt 2008

Het gerucht gaat dat nu ook Aegon geld van de overheid wil hebben. Ik zal het anders stellen, het lijkt me sterk als ze er niet om komen. Immers is door de steun aan andere banken de onderlinge concurrentie verhouding volledig scheef komen te staan. Je zou nu als aandeelhouder bijna blij zijn met overheidssteun, zo erg is het al geworden.
Aegon sloot vrijdag op 3,81. De vraag die door beleggers gesteld moet worden, is Aegon een bedrijf dat deze crisis gaat overleven?
Voor beleggers is het totaal onduidelijk welke risico’s Aegon nu loopt. Nu hier in beleggen is gokken en niets anders dan gokken. In feite geldt dat nu voor alle banken en verzekeraars.

13 okt 2008

Bij de vorige analyse was het nog 7 euro, nu staan we rond de 3,50. Ondertussen roept Wouter Bos al dat hij eventueel als staat een belang in banken en verzekeraars gaat opbouwen. Dat houdt dan meestal in, verwatering. Is 3,50 dan een ‘eerlijke’ prijs.
Het klinkt gek, maar misschien al wel. Immers, zonder de slechte leningen en waardeloze rente producten is Aegon een prachtig winstgevend bedrijf. Puur technisch zou hier dus wel eens een kans kunnen liggen. Echter vergis u niet, als belegger loopt u hier ook de kans op een volledige nationalisatie en dan bent u dus waarschijnlijk heel uw belegging kwijt. Wouter Bos heeft als socialist weinig op met het kapitalistische geldmonster, dat u als particuliere belegger in de ogen van de zuivere socialist natuurlijk wel bent. Ziet Wouter hier zijn kans schoon om het socialistische gedachtengoed via nationalisaties aan de samenleving op te leggen? Deels zou ik het nog met hem eens zijn ook… Immers, de vrijheden die de bankiers genomen hebben, hebben ons midden in de crisis gebracht. Aan hen kunnen we het dus niet (meer) overlaten. Die veel te goed betaalde charlatans zijn op een vreselijke manier door de mand gevallen. De vraag is of de eventuele nationalisatie van banken en verzekeraars veel beter zal zijn. Immers, waar haalt Wouter Bos dan de managers vandaan die het wel goed kunnen? Waar waren die managers de laatste jaren en in welk systeem en door wie zijn ze opgeleid?
Voor ons als beleggers geldt nu, is een belegging in Aegon te overwegen?
Met BeursAccent blijf ik hier heel ver van. Fundamenteel zijn er veel betere beleggingen te overwegen. Puur technisch is er alleen het koopsignaal van de Stochastic en verder nog niets. Dat is me te mager, hoe zeer de pure prijs per aandeel ook al interessant lijkt.

25 sept 2008

Na de vorige analyse kwam de verwachting meer dan uit. De daling ging tot ver onder de 7 euro. Op dit moment staan we rond de 7 euro. Weliswaar geven de RSI en de Stochastic beide een koopsignaal, maar in de candlestick grafiek is er niets te zien dat lijkt op een koopmoment. De laatste twee weken zien we ook alleen maar zwarte candles. Ik blijf hier vanaf.

9 sept 2008

Gisteren is Aegon aan de top van de bollingerband gekomen. Daarmee lijkt het opwaartse spel weer uitgespeeld te zijn en ik verwacht dan ook een daling richting 8 euro. Ik doe hier niets mee.

21 aug 2008

Bij Aegon zijn de Bolligerbands neutraal en is de koers precies in het midden ervan te vinden. De top ligt bij 8,50, de bodem bij 7,20. Daartussen is veel mogelijk, maar echt interessant is het niet. Afblijven dus.

4 aug 2008

Mijn positie inname was te vroeg. De stoploss werd al eerder geraakt en de positie is met enkele dubbeltjes verlies per aandeel gesloten. Er ligt nu een weerstand net boven de 8 euro. (De bovenkant van de neerwaartse gap). Onder dat niveau is er geen reden om long te willen gaan.

21 juli 2008

We zien in de grafiek een mooi herstel patroon. We gaan long, met stoploss op 7,95 end of day.

24 juni 2008

De vorige analyse gaf al aan dat ik ver van Aegon bleef. Volkomen terecht naar nu is gebleken. De koers is terug naar 8,33 en daarmee op het laagste punt in 2008 en onder de eerdere low die half maart behaald werd. Dit is niet goed en de vraag is wanneer het Aegon weer zeer gaat doen. Ik blijf hier nog altijd van af.

3 juni 2008

Het aandeel worstelt nog altijd met de 10 euro. Gezien de huidige zwakke beurs en het feit dat feitelijk de 10,8 de grote weerstand is, blijf ik verre van Aegon.

19 mei 2008

Sinds eind januari zit Aegon in een horizontale trend. Op dit moment lijkt de 10,8 de te nemen horde. Gezien de onrust in de bankensector ben ik geen voorstander van een positie in het aandeel Aegon. Dat is vooral een fundamentele keuze op dit moment. Technisch ziet het er echter ook niet best uit, dus kan ik op dit moment geen enkele reden vinden om nu in Aegon te willen zitten.

28 apr 2008

Heel even leek Aegon een week geleden door te willen breken, maar het bleek een schijnbeweging te zijn. Ondertussen staan we weer onder de 10. Dit is geen aandeel om in te willen zitten.

16 apr 2008

We staan weer onder de 10. Gezien de twee Doji’s lijkt een herstel tot boven de 10 weer mogelijk. De top van eind februari is echter niet doorbroken. Pas op dat moment als dat gaat gebeuren, zou ik long willen gaan.

2 apr 2008

Het aandeel lijkt de bodem gevonden te hebben en wist al te herstellen van grofweg 8,5 naar 10. Procentueel een enorme beweging. De doemscenario’s kunnen weer even in de kast. Dat ongetwijfeld ook tot grote opluchting van de directie van Aegon.

17 mrt 2008

Nog altijd heeft mijn stoploss gehouden, maar wat ziet het er slecht uit bij Aegon. Toch is zo op het oog geen slecht bedrijf… Er is slechts wat twijfel bij analisten over hun leningen risico en achterdocht over het feit dat ze het beleggingsrisico in andere bedrijven onder willen brengen. Het klinkt wel slim, het risico buiten de deur, maar stel dat er daar wat gebeurd, dan staat Aegon er gekleurd op, maar kunnen de klanten die het betreft niet op Aegon terugvallen. Mooi voor Aegon, maar netjes is het dan niet.

25 feb 2008

Ik ben achteraf gezien iets te vroeg in Aegon gegaan. Anderhalve week later was beter geweest, maar ik zit er nu in en sta nog op verlies. Donderdag en vrijdag leek het goed te komen, maar vrijdag sloten we helaas toch weer op het laagste punt van de dag en ging de winst weer verloren. Het dividend rendement bij Aegon is ongeveer 6%, de K/W ligt rond de 8. Duur is dit bedrijf niet, maar het blijft duimen en hopen op het feit dat er geen nieuwe lijken in de kast liggen. Het bedrijf is nu eenmaal actief in een zieke markt en welke enge ziektes hebben ze ondertussen zelf al binnengesleept?

30 jan 2008

Het dieptepunt voor Aegon lag op 9 euro. Dat zal wel even crisisberaad hebben gegeven in de directie vergaderkamer. We staan nu weer boven de 10 euro. Met een K/W rond de 8 is het aandeel niet duur meer, maar de bankencrisis is niet over. Voor de lange termijn lijkt dit een prima aandeel. Voor de korte termijn is het gewoon een gokje. Ik ga na 10:00 uur long, met stoploss op 8,92 euro tenzij Aegon dan onder de 10 euro noteert.

7 jan 2008

Ook het aandeel Aegon is nu overduidelijk met haar dalende trend bezig. Nog altijd geen reden om hier dus in te willen stappen. Belangrijk niveau waar we nu tegen aan gaan hikken is de 11,3. We zijn nu al terug op niveaus die we voor het laatst in 2005 zagen. Zo ontzettend slecht gaat het toch ook niet met het bedrijf, maar we moeten niet tegen de markt sentimenten in gaan beleggen.

20 dec 2007

Terecht of niet, ook Aegon heeft de laatste maanden enorme koersklappen opgelopen. Van een koers rond de 16 euro begin dit jaar, zien we nu een koers van onder de 12 euro. Ik schreef eind november al dat ik onder de 12,7 geen nieuwe positie zou innemen. Begin december kwamen we even in die buurt, waarna de koers weer wegzakte. Een prima niveau dus waarmee we blijven werken.

28 nov 2007

Na de uitstap ging Aegon nog verder omlaag. Gisteren bleef er vervolgens van de aanvankelijke winst bij opening niet veel over. Aegon staat nu nog maar net boven de laagste koers van 2007. We moeten meer dan twee jaar terug om op dit niveau uit te kopen. Onder de 12,7 neem ik geen nieuwe long positie in.

8 nov 2007

Eergisteren is de positie in Aegon gesloten. De winst was in twee maanden enkele procenten. Geen hoogvlieger, maar winst is winst.

18 okt 2007

De stoploss kan bij Aegon verder opgetrokken worden en brengen we naar 13,60. Zowel RSI als Stochastic gaven recent verkoopsignalen. De laatste keer dat dit gebeurde was in januari van dit jaar. Het had toen weinig waarde. De koers bleef toen nog anderhalve maand op hetzelfde niveau liggen. De keer er na had alleen het signaal in de Stochastic wel waarde. Na het verkoopsignaal in mei ging de koers van 16 terug naar 13. Vervolgens kwam in augustus het moment waarop beide indicatoren een koopsignaal gaven. Ook toen duurde het anderhalve maand voor de koers ook echt omhoog ging en toen dat gebeurde kwam al binnen enkele weken het verkoopsignaal waar we nu mee zitten.

3 okt 2007

De koers van Aegon is in twee maanden tijd vrijwel niet van haar plaats gekomen. Stoploss trekken we op tot 13,18.

12 sep 2007

Het herstel in Aegon duurt langer dan we vanuit de positieve technische signalen in begin augustus hadden mogen verwachten. De stoploss is niet in gevaar, maar herstel van de koers is nog altijd niet in beeld.

24 aug 2007

We zitten nu in Aegon, maar om nu te zeggen dat het een plezier is… De stop loss houden we op 12,7.

16 juli 2007

Het slechte nieuws is onderhand wel in de koers verwerkt. We zien in de laatste candles dat de bodem intraday steeds weer gezocht is en dat daarna een flink herstel volgde. De bodem van begin maart lijkt daarbij een stevige steun te zijn. Als het aandeel de gap van vorige week weet te sluiten kan overwogen worden om voor een trading een positie in te nemen. Dat houdt in dat de koers dus boven de 14,5 gesloten moet zijn EN dat de koers de volgende dag na 10:00 uur nog altijd boven dat punt moet staan.

26 juni 2007

De koers begint nu dicht bij gevaarlijk terrein te komen. Een neerwaartse doorbraak door de stijgende korte termijn trendlijn maakt het aandeel kwetsbaar voor een versnelling omlaag met alle gevolgen die daar dan weer aan hangen. Beleggers in Aegon kunnen zich ongetwijfeld nog wel de angstige momenten herinneren toen de koers zo laag kwam dat het omvallen van de onderneming dreigde. De vereniging Aegon kwam namelijk daardoor in financiële problemen. De vereniging hield indertijd een enorm bezit in Aegon aan en kon daarmee iedere overnamepoging frustreren. Ze had haar aandelen gebruikt als onderpand voor leningen, maar aan gezien aandelen Aegon niets meer waard waren, kwam het punt in beeld dat het onderpand niet meer voldoende was. Het had weinig gescheeld of deze opzet had heel het voortbestaan van Aegon serieus in gevaar gebracht. Het is mij niet bekend of ondertussen deze situatie al aangepast is. Als de koers ooit zou zakken tot 7 euro komen we er vanzelf wel achter.

30 mei 2007

Ik blijf negatief over de kansen van Aegon. Het lijkt op dit moment gewoon niet interessant genoeg om er iets in te willen doen.

10 mei 2007

Ik deed nog niets in Aegon en dan is maar goed ook. Beleggers waren gisteren ‘not amused’ met de cijfers en het aandeel ging dan ook 3% omlaag. De nieuwe weerstand is nu op 15,9 te vinden en dat is in feite de weerstand die er al sinds eind februari lag. Stochastic gaf verkoopsignaal. In een sterke markt als de huidige heb ik geen trek om in individuele aandelen short te gaan.

26 apr 2007

Het aandeel Aegon is te vinden rond de hoogste koersen van de afgelopen jaren. Alle commotie bij ABNAMRO hebben dit aandeel niet kunnen doen doorbreken naar nieuwe hoogtes. Het bedrijf weet vooralsnog beleggers niet te lokken, waarschijnlijk mede omdat een overname van Aegon bijzonder moeilijk is door de manier waarop de aandelen verdeeld zijn. Het voordeel is de bescherming van het bedrijf, iets waar medewerkers ABNAMRO nu wel wat voor zouden voelen, maar het nadeel is dat er dan ook minder fantasie in de koers kan komen. Zou er een partij komen die de topmanagers van Aegon weet te overtuigen van een te realiseren fusie of overname, dan kan dit bedrijf relatief goedkoop worden overgenomen. K/W is vergelijkbaar met die van ABNAMRO voor de koers daar omhoogschoot. Eind jaren negentig had Aegon een K/W van 45. Nu van 11. Koers is nu 15,6 en was ooit boven de 55 te vinden. In 2003 werd de 6 euro even aangetikt.

22 mrt 2007

Onder de 15,35 neem ik geen enkele nieuwe positie in Aegon in. In de grote daling van eind februari is ook de ingenomen positie uitgestopt. Vooralsnog ziet Aegon er niet koopwaardig uit.

23 feb 2007

Zoals eerder deze week aangekondigd ga ik long in Aegon. Stoploss wordt 15,6 end of day.

21 feb 2007

Pas bij een slot boven de 15,7 wil ik overwegen om long te gaan in Aegon.

17 jan 2007

Op 9 januari, de dag van ‘de grote sprong’ voor het aandeel Aegon, gaf ik aan dat het aandeel pas boven de 15 euro interessant was. Ik stel nu voor om de stoploss te verhogen naar 15,45. Dat is er heel kort op, maar het lijkt er dan ook op dat er nu een correctie aan zit te komen.

9 jan 2007

Pas boven de 15 euro is het aandeel Aegon weer interessant voor een long positie. De laatste weken schommelde het aandeel tussen de 14.15 en 14,7.

19 dec 2006

Het eerder gegeven advies op Aegon blijft staan. Op dit moment is het aandeel niet interessant genoeg. De Stochastic lijkt zelfs een verkoopsignaal te gaan geven

22 nov 2006

De stoploss is geraakt. Hoewel de koers al herstelde is toch de winst gepakt. Pas als Aegon de 15 weet te doorbreken wil ik er eventueel weer naar kijken. In StockTrends wordt daarom een signaal op 15.00 euro ingebracht en we gaan wachten tot het zo ver is.

27 okt 2006

We houden na analyse de stoploss bij Aegon op 14,45. De afgelopen weken is er niet veel met de koers gebeurt.

5 okt 2006

We kunnen de stoploss bij Aegon verder optrekken naar 14,45.

19 sept 2006

We trekken de stoploss op naar 13,95 zodat er nog net een winst in kan zitten, mochten we uitgestopt gaan worden. Er is een nieuwe top gezet en vooralsnog past ook een daling nog keurig in het patroon. Wilt u puur op technische gronden beleggen, dan houdt u de stoploss op 13,4.

29 aug 2006

Bij de vorige analyse was ik niet positief mede omdat de AEX erg vermoeid leek. Nu de AEX doorgebroken is, is het dus ook tijd Aegon weer te bezien. De koers is in een stijgende trend te vinden. We maakten net weer een hogere bodem mee. Eerste uitdaging is nu om weer boven de 14 euro te komen. Instappen met stoploss op 13,4. Dat is kort erop, maar het voordeel daarvan is dat een verlies ook niet groot is.

18 aug 2006

Aegon is even uit mijn beeld gebleven en daarom heb ik de stijging van 12,3 naar 14 gemist. Ook nu doe ik even niets omdat het aandeel al behoorlijk overbought lijkt. Liever kijk ik het even aan, zeker ook nu de AEX vermoeidheidsverschijnselen toont.

24 jul 2006

De Stop loss is vorige week geraakt, de kleine winst is binnen. Ook hier nu even rust. Ik blijf er even vanaf.

4 jul 2006

Geen overtuigend herstel tot op heden, maar de koers blijft nog altijd wel omhoog gaan. De steun op 11,95 hield het en in die zin was het vorige advies prima. Stoploss kan omhoog naar 12,80 waarmee hoe dan ook een winst kan worden verkregen. Trailing stoploss aanhouden van 1 euro onder de hoogste slotkoers.

14 juni 2006

Een gap in september 2005 moet nu als kartonnen steun dienen voor de koers van dit aandeel. In oktober 2005 werd die steun eventjes met succes getest en daarna wist Aegon ruim 30% te stijgen. We staan nu op de low van 2006. De koers is net boven de 12 euro te vinden, daar waar we weten dat een koers onder de 10 euro waarschijnlijk nog altijd ene probleem voor Aegon is. U ziet in dit aandeel hoe belangrijk sentiment is. De fundamentele waarden doen er weinig toe, als het sentiment op de beurs slecht is verliest een aandeel enorme waarde. Wilt u toch weer eens een stap wagen, zet u dan long in, met een stoploss op 11,95 end of day. Dit blijft fundamenteel een prima aandeel en normaal gesproken zou zo’n winstgevend bedrijf ook een prima beurskoers moeten zien… op termijn althans.

25 mei 2006

Na de vorige analyse is de stoploss in werking getreden. Jammer maar helaas, waarschijnlijk heeft het beleggers die meededen een klein verlies opgeleverd. Daar moet u tegen kunnen en mag geen enkel probleem zijn. Beleggers die er wel een probleem mee hebben, raad ik aan om te stoppen met beleggen. We zien nu in de grafiek een Doji en daarbij koopsignalen in zowel RSI en Stochastic. Ik kan zo’n mooi signaal niet laten lopen. Ik ga long met stop loss op 12,48. Vervolgens hou ik weer een trailing stop loss van één euro onder de hoogste koers aan. Een heel bewuste keuze, daar de koers in het laatste half jaar slechts één keer een dag kende van net iets meer dan één euro.

8 mei 2006

In april bleef ik van Aegon af en dat bleek volkomen terecht. Ik denk dat er voor traders nu wel een kans ligt. Kopen aandelen, stop loss op 13,79. Vervolgens bij een stijging een trailing stop loss van één euro aanhouden.

20 apr 2006

De stoploss is bij Aegon recent geraakt en de winst genomen. Nu zien we weer een stijging, maar ik blijf er nu even af.

27 mrt 2006

Na de recente klap omhoog is het nu spannend geworden. Vorige week bleef de koers liggen en sloten we de week af met een Doji. De indicatoren staan op verkopen. Aandeelhouders leggen stop loss op 14,9 voor iedereen die er kort op wil zitten en 14,3 voor beleggers die een wat rustiger beleggingsbeleid er op na houden.

23 jan 2006

Ik doe niet al mijn beleggingen zelf. Recent verkocht mijn vermogensbeheerder de ingenomen positie in Aegon. Ik moet zeggen, zijn timing was prima, want daarna ging het aandeel flink zuidwaarts. Er werd vorige week steun gevonden op 12,7. Als die vandaag end of day niet houdt, dan is de volgende steun op 12 euro te vinden. Ondertussen is dan in korte tijd 20% van de waarde gewist. De RSI ga vrijdag al een koopsignaal, maar in dit beursgeweld gaat zo’n signaal simpelweg ten onder. Ik ga eens bezien of de steun van 12,7 het end of day kan houden.

2 jan 2006

Aegon lijkt al sinds begin december in een neerwaartse trend te zijn gekomen, ondanks het positieve beursklimaat. We zagen immers begin december een top gezet worden. Vervolgens zagen we een lagere top en nu is het de vraag of ook de bodem lager neergezet gaat worden. Het lijkt onwaarschijnlijk, gezien de tijd van het jaar en de kracht van de markt, maar beleggers in het aandeel zouden wel een stop loss moeten handelen. De oude stop loss van 13,4 verhogen we tot 13,55.

13 dec 2005

We gaan de stop loss verhogen van 13,2 naar 13,4 op end of day basis.

1 dec 2005

Beleggers die de stop loss verhoogden naar 12,9 zitten nog altijd in Aegon. Gisteren werd weer op de top gesloten en het lijkt erop dat we hier een nieuwe top kunnen gaan zetten. De stop loss kan wat mij betreft weer omhoog naar 13,2.

21 nov 2005

Vrijdag een prachtige Doji, maar deze komt op een punt dat hij als Doji niet zegt. De Stochastic en RSI staan nog altijd op neerwaarts, maar zijn al flink gedaald. Beleggers met de aandelen in bezit zouden stop loss omhoog kunnen brengen en deze op 12,9 leggen. (28 okt. was stop loss van 12,15 doorgegeven)

28 okt 2005

Eergisteren een Doji, gisteren een donkere candle, dit ziet er uit als een aankondiging van een daling.
Ook de indicatoren zijn neerwaarts gericht. Als u aandelen heeft, neemt u dan tijdig winst. Stop loss wat mij betreft op 12,15. De top van begin augustus 2005.

7 okt 2005

De index maakte een top en ook Aegon overkwam dat. Het beeld is echter bij Aegon minder extreem. Stochastic laat nog altijd geen zwakte zien. RSI topte wel. Ik zou als u aandeelhouder bent niet teveel risico willen nemen en raad een stop loss van 12,1 end of day aan. Gisteren werd immers op 12,15 steun gevonden op precies hetzelfde niveau als de top van augustus 2005.

9 sep 2005

Onder lage omzetten gisteren een Doji. Het ziet er niet sterk uit. Ik blijf er af.

11 aug 2005

Aegon wist in de aanloop naar de prachtige cijfers het verlies dat was opgelopen geheel te herstellen. Ik geniet er niet van mee, want de posities zijn gesloten. Ik wacht het nu even af. De 400 voor de index houdt beleggers teveel bezig om dan per individueel aandeel nu iets te willen doen. Normaal gesproken zou dit een moment zijn om de long posities weer in te nemen. Als u minder geduld heeft als dat ik heb, dan kunt u instappen. Stop loss is 11,7.

9 aug 2005

De top lijkt hier toch echt wel gezet te zijn. De Doji van vorige week (besproken op 26 juli) gaf het perfect aan. Japanse Candles zijn net als alle andere analyse methodes niet feilloos, maar wel zeer bruikbaar! www.japansecandles.nl

26 jul 2005

Technisch lijkt het hier tijd om voor nu even afscheid te gaan nemen. Gisteren een prachtige Doji. Als die gevolgd wordt door een zwarte candle kan je als belegger maar beter wegwezen. Aegon doet het fundamenteel heel aardig, maar fundamenteel en Technisch lopen nu eenmaal bijna nooit gelijk op. De beurs loopt vooruit op goede tijden, of, in het geval van Aegon, ziet nog niet goed in welke een kansen Aegon weet te creëren. In de laatste maanden liep de koers al op van 9,50 euro tot bijna 12 euro per aandeel. De Indicatoren en de Candles geven nu aan dat beleggers er even afstand van willen nemen. Stop loss voor aandeelhouders op 11,45 end of day. Dit houdt dus in, een verhoging van de eerder aangegeven stop loss!

11 jul 2005

Prachtig is in de grafiek te zien hoe de nieuwe top PRECIES tot het niveau van de vorige top is gekomen. Hiermee is de te nemen top 11,00 geworden. Een slot daarboven, met een bevestiging de volgende dag is een mooi instapmoment. In dat geval is 10,95 de stop loss voor de nieuwe positie.
Beleggers die de aandelen al hebben verhogen de stop loss naar 10,8.

1 jul 2005

De te nemen horde is hier 10,75. De neerwaarts gevormde gap moet end of day gesloten worden. Wie de aandelen in bezit heeft houdt de stop loss op 10,5. (tenzij u eerder deze week de stop loss al in werking stelde. In dat geval zou ik het aandeel even links laten liggen).

16 jun 2005

Het herstel van de laatste maand was indrukwekkend. Aegon wist langs de rand van de vulkaan te gaan en overwon. Immers, de 10 euro is het niveau waaronder het aandeel liever niet moet komen. De laatste twee weken zien we de opwaartse beweging stokken. We haalden ook gisteren nog altijd niet de koers die eind mei behaald werd. In wezen staan we dus alweer twee weken stil. Het voordeel daarvan is dat de indicatoren nu teruglopen. Zo is er meer potentie omhoog. Eerste weerstand is van karton, maar de weerstand op 11 euro kan wel eens wat zwaarder gaan worden. Beleggers die de stop loss op 10,1 hadden liggen mogen deze nu verhogen naar 10,5.

25 mei 2005

Gisteren een Doji na een stuk stijging. Geen moment om in te stappen. Wie al eerder long ging (bijvoorbeeld nav het advies op 9 mei) moet nu even oppassen en overwegen de stop loss te verhogen naar 10,10. Het is dan mogelijk niet veel winst, maar het is wel binnen.

9 mei 2005

Aan het einde van vorige week zagen we een mooie opleving in Aegon. Nog niet voldoende om nu al long te willen gaan, maar wel voldoende om weer met enige aandacht te kijken. Als we vandaag boven de 10 euro weten te sluiten, dan is dat een mooi moment om morgen te kijken naar de mogelijkheid om long te gaan. Stop loss 9,75.

19 apr 2005

Gisteren is Aegon onder de magische 10 euro gesloten. Een ernstige zaak die waarschijnlijk vandaag weer goedgemaakt kan worden. Een tweede slot onder de 10 zou wel heel beroerd zijn. In dat geval zouden beleggers er short op moeten gaan, maar nu is dat er te vroeg voor.

12 apr 2005

Lage omzetten en een koers die nog maar net boven de steun van de 10 euro blijft zweven. Het houdt niet over met Aegon. Er zijn

nog geen indicaties dat de sfeer zal verbeteren, dus nu instappen is niet nodig. Wacht hier liever aan de zijlijn af.

14 mrt 2005

Aegon blijft nog maar net boven de stop loss van 10,7 hangen. De uitbraak is dus nog niet opgevolgd door een verdere stijging. Geen risico nemen en eruit als onder de 10,7 gesloten wordt.

28 feb 2005

Ook Aegon kende vrijdag een gap omhoog. De steun ligt nu op 10,7. De indicatoren gaven vorige week een voorzichtige koop aan en die beweging is nog altijd gaande. Stop loss op 10,7 voorkomt dat u (veel) verlies zou maken.

10 feb 2005

Gisteren een zwarte candle na twee eerdere Doji’s. In feite de bevestiging van een trendomkeer. Daar echter de steun van 10 euro dichtbij is laat ik dit signaal aan mij voorbij gaan.

31 jan 2005

Een belangrijk niveau is bereikt. Op de 10 / 10,1 ligt een steun/weerstand die al vaker in beeld was. Deels zal het te maken hebben met de magie van de 10 euro koers, maar wat ook de oorzaak is, die 10 euro is belangrijk en we zijn er weer aangekomen. Als we er onder komen zou een daling tot de 8 euro wel eens niet zo veraf kunnen zijn. Immers gaat de bodem eruit als de onzekerheid weer toeneemt. Wat nu wel opvalt is dat de laatste twee weken een flink aantal Doji’s ontstaan is. De kopers en verkopers zijn steeds meer in balans. Het is nu afwachten welke uiteindelijk gaat winnen. Wie de aandelen heeft legt naar mijn idee het beste op 9,8 een stop loss.

 

De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing, tenzij anders aangegeven.

Tom Lassing en Pro Gain BV houden geen aanzienlijke belangen in binnen Europa gelegen beursgenoteerde ondernemingen.
Het kan zijn dat Tom Lassing privé een kleine positie zal innemen conform zijn analyse en advies. U dient daar bij de beoordeling van de analyse rekening mee te houden.
Er zijn geen afspraken met banken of brokers over vergoeding omzet op basis van de gegeven adviezen. Ook als adviezen van Tom Lassing via andere aanbieders tot u komen is er geen sprake van een betaalde bijdrage. De analyses worden altijd gratis verstrekt aan derden met slechts de afspraak dat er een werkende link naar www.beursbox.nl onder staat.

 

Leest u ook onze disclaimer nog eens goed na. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *