LADEN

Typ om te zoeken

Aalberts AMX Beurs Aandelen Grafiek Analyse

Aalberts

Aalberts AMX Beurs Aandelen Grafiek Analyse

28 okt 2011

Een hoger slot voor Aalberts gisteren, maar wel met een zwarte candle. Gaan de de dag werden beleggers minder positief. We zijn nu gekomen op de weerstand. In feite heeft het aandeel de verliezen van deze zomer weer ingelopen. Er zit mogelijk wel meer in het vat, maar een terugkeer richting de MA20 lijn is niet uit te sluiten. Die MA20 lijn is overigens zelf ook stijgende. Het hoeft dus niet in te houden dat de koers omlaag gaat.

10 okt 2011

De koers van het aandeel heeft vrijdag de MA20 lijn geraakt. De dalende MA20 lijn en met een Doji. De kans op meer stijging is daarmee klein geworden.

22 sept 2011

Ook goede bedrijven maken in deze beurs weinig kans. De koers van het aandeel is weer onder de mA20 terecht gekomen en daarmee zie ik geen reden een positie in te nemen. Overigens heb ik deze aandelen ook in de www.modelportefeuille.be. Het is daar een buy and hold positie.

5 sept 2011

We zien hier bij Aalberts dat de doorbraak getest gaat worden. Als de koers boven de nu stijgende MA20 weet te blijven, is dat een koopmoment. We moeten dit dan in de gaten blijven houden.

19 aug 2011

Er is gisteren geen positie ingenomen. Het aandeel stond om 10:00 uur rond de 12,80, daar waar we alleen een positie zouden innemen boven de 13,20. De koers is overigens ook weer onder de MA20 gekomen. We laten dit aandeel voor trading even rusten.

18 aug 2011

Het aandeel is in herstel en is ondertussen weer boven de MA20 gekomen. Die MA20 is nu neutraal en zal bij een verdere stijging ongetwijfeld weer opwaarts gaan bewegen. Ik stel voor hier een positie in te nemen als de koers om 10:00 uur vanochtend boven de 13,2 staat. Stoploss wordt daarna 12,48 end of day.

15 juli 2011

Mijn vrees dat de steun van 15 het niet zou gaan houden was uiteindelijk terecht, al kwam er tussen die analyse en de neerwaartse doorbraak nog wel een opleving. We sloten gisteren net boven de 14 euro.

27 juni 2011

Op de 15 euro per aandeel lijkt een steun te liggen. De trend is echter neerwaarts, dus of die steun het gaat houden? Ik vrees van niet.

9 juni 2011

Gisteren is de koers van het aandeel in een grote zwarte candle onder de MA20 gekomen. De laatste maanden bevond zich het aandeel zich in de range 15,5 tot 17,2. Gisteren werd gesloten op 16. Er is dus geen sprake van een neerwaartse doorbraak, maar wel zien we een dalende MA20 met de koers er onder. Dat is niet gunstig.

23 mei 2011

De laatste weken was de trend neerwaarts. Pas afgelopen donderdag zagen we ineens interesse in het aandeel en een koopsignaal in de Stochastic indicator. Vrijdag dan weer een enorme Doji, waarmee direct duidelijk is dat het optimisme niet breed gedragen was.

2 mei 2011

Na de vorige analyse is inderdaad de koers van het aandeel Aalberts amper van de plek gekomen. Dat is tenminste als we alleen kijken naar toen en naar nu. Tussentijds is de MA20 gehaald en zelfs neerwaarts doorbroken. We zitten nu boven de stijgende MA20. Erg veel ruimte omhoog is er niet. De bovenkant van de Bollingerbands ligt op 17,4. We sloten vrijdag op 17,08.

6 apr 2011

Het aandeel Aalberts heeft de bovenkant van de Bollingerbands verlaten en is op weg naar de stijgende MA20. U zou de grafiek er even bij moeten pakken om te zien hoe dat er uit ziet. Ondanks de route richting de MA20 hoeft het niet zo te zijn dat het aandeel gaat dalen. De stoploss zou ik nu echter wel verhogen en wel naar 16,69 end of day. De RSI indicator heeft nu twee verkoopsignalen gegeven. Het aandeel Aalberts maakt nog altijd deel uit van de portefeuille van www.modelportefeuille.be. Dit is een gratis initiatief waarbij we laten zien hoe u een rustige portefeuille kunt beheren.

22 mrt 2011

We zijn gisteren vlak bij de weerstand van zowel de bovenkant van de Bollingerbands alsmede de 16 euro gekomen. Het gaat er nu om spannen of de stijgende lijn van de laatste drie dagen doorgezet kan worden. Pas bij een slot boven de 16 euro kan het weer interessant worden. Overigens heeft www.modelportefeuille.be deze aandelen in portefeuille zitten.

1 mrt 2011

Het aandeel heeft de laatste twee beursdagen vleugels gekregen. Helaas werd de beoogde 14,30 niet niet bereikt waardoor we geen kans kregen in te stappen. We zien nu de koers zich al boven de Bollingerbands bevinden. Dat is dus te laat. De grote weerstand ligt bij 16 euro.

25 feb 2011

Het aandeel lijkt te zoeken naar de steun op de 14,3. Pas op dat moment zou bezien kunnen worden of er een koopmoment aan het ontstaan is. Nu is het er te vroeg voor.

11 feb 2011

De MA20 is dalende en gisteren sloten we daarbij ook nog eens precies op die MA20. Het ziet er technisch nu niet erg best uit.

24 jan 2011

De stoploss is helaas vrijdag doorbroken. De aandelen verkocht door iedereen die zich aan onze analyse gehouden heeft. Ik ga hier overigens afwijken voor de www.modelportefeuille.be. Daar houden we de aandelen nog even aan. We volgen er een langere termijn beleid.

14 jan 2011

Stoploss verhogen naar 14,79. (Was eerder 13,79) Het aandeel beweegt zich al even onder de MA20 en een aanval daar op eerder deze week is helaas afgeslagen. Ik heb zelf ook vanuit www.modelportefeuille.be deze aandelen in bezit.

6 dec 2010

Beleggers die dit aandeel aanhouden kunnen de stoploss verhogen naar 13,79 end of day.

19 nov 2010

Het aandeel bevindt zich nu al drie keer bij het slot op de MA20. De opwaartse trend is nog niet gebroken. Wel hebben RSI en Stochastic verkoopsignalen afgegeven en daarom daalde het aandeel tot de MA20 waar het zich nu bevindt. Ik hou de aandelen als buy and hold belegger aan.

2 nov 2010

De koers lijkt momenteel op weg naar de MA20. We hebben net de bovenkant van de Bollingerbands verlaten en om de stijgende MA20 te bereiken hoeft er koerstechnisch niet zo veel te gebeuren. Die MA20 is immers vrij stevig aan het stijgen. De RSI indicator heeft een verkoopsignaal afgegeven. Het zou me niet verbazen als we enkele dubbeltjes per aandeel lager een bodem gaan vinden en dan weer verder gaan stijgen.

19 okt 2010

Het herstel is nog altijd gaande, maar de ‘kracht’ kwam uit de stijging van een enkele dag. Voor de rest is het een horizontaal beeld. De weerstand van de stand eind mei heeft het nog gehouden. Het lijkt erop dat het aandeel in een lange termijn opgaande trend zit. Prima voor buy and hold beleggers. Het is minder interessant voor traders, omdat het allemaal wat langzaam gaat. Ik ben fundamenteel gezien positief over dit bedrijf. Het lijkt me een prima belegging voor buy and hold beleggers.

1 okt 2010

We zijn wel boven de 12 gekomen, maar de gap van eind April bleek nog wel een te grote weerstand. Ondertussen zijn we gisteren onder de MA20 gesloten. Zoals het er nu uitziet is het even gedaan met de test en gaan we op zijn minst even ‘rust’ houden. Een daling naar 11 valt niet uit te sluiten.

16 sept 2010

De weerstand is gebroken en we gaan nu hoogstwaarschijnlijk de doorbreking van de 12 euro testen. Dit kan inhouden dat binnen een paar dagen zich een koopsituatie voor kan doen. Even in de gaten houden.

31 aug 2010

Na bijna twee maanden is er nog altijd niet veel gaande in deze positie. Stoploss blijft 10,89.

9 juli 2010

Belangrijk is hier in mijn ogen het feit dat de gap van begin juni niet gebroken is. Wel hebben we nu te maken met een test van het MA20 niveau. Pas als de koers boven de 11,2 weet te sluiten kan de dag erna om 10:00 uur een positie ingenomen worden als dan de koers nog altijd boven de 11,2 staat. Stoploss in dat geval 10,89 end of day.

23 juni 2010

De doorbraak is er na de vorige analyse gekomen en ook de top erna. We zijn nu op weg naar de stijgende MA20, waarbij de koers zich net losgemaakt geeft van de bovenste van de Bollinger bands. Ik heb deze stijging gemist. Ik wacht nu zeker eerst de correctie even af.

4 juni 2010

Gisteren een gap omhoog, maar we sloten de dag af met een Doji die zich net onder de nog dalende MA20 bevindt. Dit is pertinent niet het beeld van een doorbraak en we kunnen dus beter afwachten om te bezien of die doorbraak er nog komt.

17 mei 2010

De positie is al enige tijd geleden gesloten doordat de stoploss geraakt werd. Op dit moment is Aalberts gevangen in een neerwaartse trend, waarbij de MA20 de bovenkant van de range is. Eerste koersdoel is toch als snel 10,8. Een fors verschil met de 13 die we recent nog zagen.

26 apr 2010

De stoploss gaat omhoog van 10,98 naar 12,39. Het ziet er nog altijd goed uit, ondanks dat Aalberts nu al weken op deze koers blijft hangen. Ik verwacht dat de MA20 geraakt gaat worden en vooralsnog ga ik er vanuit dat we daarna weer opwaarts richting de bovenkant van de Bollingerbands zullen gaan

24 mrt 2010

De stoploss op de recent ingenomen aandelen gaat omhoog naar 10,98. We zagen gisteren een sprong omhoog, met daarbij een nieuw gevormde opwaartse gap. Hier vinden we dus een nieuwe steun en vandaar de verhoging van de stoploss.

19 mrt 2010

Vorige week is Aalberts toch uitgebroken en vanaf dat moment is de koers teruggegaan naar de vroegere weerstand, die nu steun is. Beleggers die positief zijn over Aalberts kunnen overwegen in te stappen. Ik wil die gok ook wel aan. Als vandaag om 10:00 uur de koers van Aalberts boven de 11,00 staat, dan neem ik een long positie in en koop de aandelen. Stoploss is dan vervolgens 10,69 end of day.

2 mrt 2010

Het aandeel is na half februari aan een flinke klim begonnen. We zitten nu tegen een gap weerstand aan, namelijk de neergaande gap van begin februari moet nu opwaarts doorbroken worden. Dat kan nog lastig worden en daarom is een koop op dit moment volledig uitgesloten.

5 feb 2010

Het aandeel is gisteren weer onder de MA20 gekomen en een instap is nog altijd geen sprake van.

22 jan 2010

Toen de doorbraak boven de 10 eindelijk kwam, was ik nog niet aan het opletten. Op de eerste handelsdag van het jaar schoot Aalberts omhoog. Gisteren viel de koers terug tot de MA20. Gezien de markt lijkt het erop dat we ook wel de onderkant van de bands gaan testen. Dit houdt in dat de 10 weer getest gaat worden. Dat is dan een mooi moment om mogelijk weer in te gaan stappen. Even afwachten derhalve.

15 dec 2009

Er is de vorige keer geen positie ingenomen. We verloren daar niets mee. Weliswaar zien we hogere bodems, maar we zien gelijke toppen. Nog altijd is het zo dat de 10 euro per aandeel de grote weerstand is. We sloten gisteren op 9,38. Vooralsnog blijf ik nog altijd aan de zijkant.

25 nov 2009

Het aandeel laat nu al drie dagen achtereen Doji’s in de grafiek zien. Beleggers twijfelen en de koers is al dagen dalende. De 10 euro is de te nemen horde. De koers is nu 9,15. Er is nu echter één plus te zien. De MA20 is gisteren opwaarts gedraaid. Met de weerstand op 10 is de maximale winst niet groot, maar dit is wel een aandeel dat ik fundamenteel interessant vind. Tegen de regels in wil ik hier long gaan als de koers vanochtend om 10:00 uur boven de 9,15 staat. Stoploss worden 8,95 end of day.

9 nov 2009

Nog altijd is de 10 euro de te nemen weerstand. Halverwege oktober liep het aandeel er weer stuk op. We hebben nu zelfs moeite met de MA20 die net boven de 9 ligt. Op dit moment is het aandeel Aalberts dus niet interessant voor een belegging.

9 okt 2009

Zelfs een gap omhoog, er lijkt nu schot in het aandeel te gaan zitten. We zijn gisteren ook weer boven de 20 daags gemiddelde gekomen en daarmee in de bovenste regionen van de Bollingerbands. De grote weerstand ligt op 10 euro per aandeel. Ik zou onder dat niveau geen nieuwe positie innemen.

22 sept 2009

Aalberts heeft na de daling eind augustus weer een mooi herstel laten zien met een top die weer iets hoger lag. Dit ziet er technisch dus goed uit. Wel zien we nu de MA20 afvlakken en Stochastic en RSI geven verkoopsignalen. Het aandeel zit nu weer in een correctie periode. Ik verwacht een steun rond de 9 euro. Ik heb geen bloedhaast om in te stappen.

2 sept 2009

Na de top op 9,5 is het aandeel terug naar 8,27 gegaan. Het sloot gisteren precies op de MA20 steun. Als die het vandaag niet houdt, ziet het er naar uit dat we de steun op de 7 euro gaan testen. We gaan dit in de gaten houden, want ik ben fundamenteel positief over de kansen van Aalberts. Op dit moment is echter heel belangrijk op welk koersniveau er ingestapt wordt. De kans op een daling naar 7 is me nog te groot om instappen nu te overwegen.

28 juli 2009

Ik heb even een paar dagen niet opgelet bij Aalberts. Hopelijk u wel. De MA20 is de afgelopen dagen opwaarts gekeerd. Dat was dus positief. Ik heb er niet op gereageerd en nu is het al te laat om dat nog te doen. Liever wacht ik nu op een stukje correctie. Na een herstel van 5 tot 6,3, dat procentueel natuurlijk stevig is, komt er ongetwijfeld binnenkort wel een correctie. Dat is dan vroeg genoeg.

1 juli 2009

Mijn negatieve visie op Aalberts was zelfs niet negatief genoeg. Het aandeel daalde zelfs tot 5,3. Ondertussen zijn we weer los gekomen van de onderkant van de Bollingerbands, maar die bands lopen nog altijd zuidwaarts. Zonder dat de koers omhoog gaat, zijn we dus op weg naar het midden van de bands. Eén reden om niet te beleggen in aandelen waarvan de Bolingerbands neerwaarts gericht zijn. Hoewel het verleidelijk is om nu toch long te gaan, is het slimmer om het (nog) niet te doen.

9 juni 2009

Het is het aandeel Aalberts niet gelukt om ‘door te breken’. Zo rond de 7,3 bleef het aandeel steken en vervolgens daalden we al tot 6,64. De Bollingerbands lopen nu horizontaal en de koers bevindt zich al aan de onderkant. Al met al geen positieve zaak. Koersdoel in eerste instantie 6 tot 6,2. Op 5,8 ligt ook nog de steun van de gap omhoog. Ik ga er vanuit dat we zullen dalen tot ergens tussen de 5,8 en 6,2.

21 mei 2009

Het getoonde herstel was indrukwekkend. Het aandeel staat nu weer op 7,12.Op dit moment zou het bij een daling vanaf dit punt een dubbele top inhouden en dat is ongunstig. Het is daarom technisch van belang dat de koers minstens de 7,5 gaat doorbreken. Lukt dat niet, blijf dan even van dit aandeel af.

4 mei 2009

Het aandeel is nu dicht bij de 6 euro gekomen. Die 6 euro is een weerstand vanuit de toppen in december en januari. We zijn aan de bovenkant van de Bollingerbands gekomen en ook dat beperkt de ruimte omhoog. Vooralsnog zie ik weinig reden te verwachten dat we door de 6 euro heen zullen schieten. De enige plus die ik zie is het feit dat we nu twee overtuigende witten candles gezien hebben. Daar staat dan weer tegenover dat zowel RSI als Stochastic hoog staan.

17 apr 2009

Het herstel is begonnen, maar pas op, een correctie lijkt in de maak. Rond de 6 euro per aandeel ligt een sterke weerstand vanuit toppen die in december en januari gezet zijn. Eerder deze maand zagen we al een spike richting die 6 euro en gisteren sloten we op 5,25 met een tweede Doji op rij. Geen moment om in te willen stappen.

24 mrt 2009

De daling is gestopt bij Aalberts, maar daarmee is het wel zo’n beetje gezegd. Een half jaar geleden stonden we nog boven de 9, nu staan we op 3,7. Vooralsnog geen grafiek indicatie dat er al ingestapt kan worden.

5 mrt 2009

Gisteren hebben we met enige succes de laagste koers sinds 2003 getest. Toch is er nog geen bevestiging van een kering ten goede ontstaan. Die bevestiging zou dan vandaag moeten komen. Dat houdt in dat het naar mijn idee nog te vroeg is voor een technische positie in dit aandeel. Vooralsnog is de trend neerwaarts. Dit is mede te zien aan de Bollinger Bands, die nog altijd omlaag gericht zijn.

18 feb 2009

We zijn op weg naar misschien wel een laagste koers in zeven jaar. We zagen nu drie dagen met zwarte candles achter elkaar en de eerste steun lijkt er pas op 4,2 te liggen. Dat zou dan die laagste koers in 7 jaar inhouden. Ook de Stochastic gaf een keurig verkoopsignaal. Die Stochastic zat er begin november ook goed op, dus ik vrees het ergste voor deze koers.

30 jan 2009

De vorige analyse was niets mis mee. We waren vlak bij de 6 euro en dat bleek te top te zijn. Ondertussen doken we daarna weer naar 4,2 en vanaf dat punt zagen we een stukje herstel tot 4,6. Het lijkt er nu weer op dat we wederom omlaag gaan. Aalberts zit nog altijd in de neerwaartse trend. Met een koers op 4,57 is dit prachtige bedrijf bijna een pennystock op de beurs geworden. Hoe lang nog tot Aalberts zijn onderneming dan maar weer van de beurs af haalt? Er veel profijt is er nu immers niet van de beursnotering.

7 jan 2009

De laatste dagen is de koers van het aandeel Aalberts procentueel fors gestegen. Het was in een 6 beursdagen een stijging van 20%. We zijn nu aangekomen bij de top van half december en er is dus duidelijk nog geen sprake van een doorbraak. Dit weerhoudt mij er ook van om weer in te stappen. Het is nu feitelijk waarschijnlijk al weer te laat in de beweging. Als deze stijging serieus is, dan volgt er binnenkort een correctie waarna de daarna weer hoger gaan. Er komen in dat geval dus nog kansen genoeg.

16 dec 2008

Een prachtbedrijf, maar de koers is zo dood als een pier. We staan al een maand vrijwel stil, met candles die bijzonder klein te noemen zijn. Weinig handel, weinig interesse. Geen moment om long te willen gaan.

28 nov 2008

De Doji van 10 november bevestigde zich niet. Dat voorkwam dus een verliesgevende positie. De koers van Aalberts daalde van 7,5 naar nu 5,7. De indicatoren geven koopsignalen, maar puur in de Japanse Candle grafiek is er geen indicatie dat we de bodem gezien hebben. Het is echt gekkenwerk, want dit bedrijf is meer dan 5,7 euro per aandeel waard, maar beleggers hebben er nu niets meer voor over. Dat is de realiteit, hoe verknipt die realiteit dan ook is. serieus lange termijn beleggers zouden deze aandelen kunnen kopen. Korte termijn beleggers moeten alert zijn. De indicatoren geven wel koopsignalen, maar ik hecht zelf meer aan de Japanse Candles en die geven geen duidelijk beeld.

10 nov 2008

Afgelopen vrijdag zagen we bij Aalberts een prachtige Doji, die technisch perfect zou uitkomen als deze de start van een verdere stijging tot boven de 8,2 en liefst zelfs de 9,8 zou worden. Vandaag is feitelijk nog te vroeg om technisch in te stappen, omdat de Doji nog bevestigd moet worden.

23 okt 2008

Begin oktober gaf ik al aan even afstand te nemen. Het aandeel is nog altijd een bodem aan het zoeken. We staan nog slechts 7,14. In feite een belachelijke waardering voor een sterk bedrijf als Aalberts, maar de beurs heeft altijd gelijk… Op termijn denk ik dat aandeelhouders wel gelijk gaan krijgen en zeker aandeelhouders die op dit soort lage waarderingsmomenten durven in te stappen. Technisch is er echter nog geen bodem gezet, dus het kan nog mooier worden voor wie een goed bedrijf om in te investeren zoekt.

2 okt 2008

Vorige week was het al definitief over met de positie. Het werd een klein verlies. Jammer, want op zich zou ik wel in Aalberts willen zitten. Nu neem ik eerst even afstand, want het is niet handig om direct na uitgestopt te zijn weer terug in een positie te springen.

16 sept 2008

Op 27 augustus kan een positie ingenomen zijn. Het was kantje boord. We zagen daarna een opleving in de koers, maar de afgelopen twee weken daalde ook Aalberts weer in het beursgeweld. De stoploss wordt nu gelegd op 9,19 intra day. Komen we op of onder die koers, dan afscheid nemen van de positie.

27 aug 2008

De verwachte terugval is er gekomen. Met stoploss op 9,8 wil ik vandaag na 10:00 uur een positie innemen als de koers op dat moment nog boven de 10 euro staat.

12 aug 2008

Het bedrijf maakte gisteren weer een verdere groei van zo’n 6% bekend. Het gaat niet zo hard als vroeger, maar het bedrijf blijft wel groeien. De koers is nu opwaarts door de weerstand heen. Ik verwacht echter een terugval en wil pas daarna overwegen om long te gaan.

29 juli 2008

Het recente stukje herstel is weer bijna teniet gedaan. Er is nu nog wel een steun omdat we boven de recente gap boven de hammer bleven steken. Op 9,92 is Aalberts in deze markt (nog) niet interessant voor een belegging. Ik schreef op 3 juli hetzelfde. Dat was op een stand van 11,15. De negatieve trend zet zich helaas nog altijd voort. Belachelijk bij een bedrijf als dit, maar wel realiteit.

3 juli 2008

De indicatoren geven nu koopsignaal op koopsignaal, maar de Japanse candles spreken een andere taal. Vooralsnog hebben de candles gelijk. Het aandeel staat nu nog slechts 11,15. Dit aandeel stond iets meer dan een jaar geleden nog op 22 euro. Dat is bijna 50% verlies voor een prachtig lopende onderneming. Technisch gezien is er naar mijn idee nog geen reden om te kopen. Er waren laatst Dojis, maar steevast was er de dag erna de bevestiging van de dalende trend.

12 juni 2008

Het aandeel Aalberts is dit jaar nu vier keer op 14,5 gekomen en daarna weer zuidwaarts gekeerd. De daling ging hard gisteren. Het is duidelijk, onder de 14,5 is het niet snel verstandig om long te gaan. De enige ‘hoop’ voor beleggers die onder de 14,5 long willen gaan, is dat Aalberts nu fors daalt, zodat de ruimte tussen de koers en de 14,5 genoeg is om het risico te gaan nemen. Het blijft een rare zaak dat zo’n interessant bedrijf zo weinig beleggersaandacht weet te trekken. Fiet is nu wel, technisch is het bedrijf niet bijster interessant.

23 mei 2008

De 14,5 bleek voor de derde keer te hoog gegrepen te zijn. De grafiek weet niet te imponeren. Het is een onafgebroken reeks van hele kleine candles hetgeen wijst op weinig aandacht van beleggers. Op dit moment is een technische positie dan ook niet aan de orde.

5 mei 2008

Het dieptepunt lag voor Aalberts in januari op slechts 10 euro. We zijn nu maanden verder en het herstel tot 14,5 van eind februari is nog altijd niet doorbroken. Dit is één van die aandelen die in mijn ogen volkomen onterecht door beleggers de grond in is getrapt. Toch overweeg ik pas een positie als die top van februari doorbroken is.

16 apr 2008

De top van eind februari is nog altijd de te nemen horde. U hoeft geen haast te maken.

4 apr 2008

Technisch gezien ben ik geen voorstander van Aalberts aandelen. Tenminste, niet op dit moment. De koers zit bovenin de Bollingerband en net onder de top van februari. De kans dat we dus op korte termijn omlaag gaan is vrij groot. Ook de Stochastic indicator geeft verkoopsignaal. We hebben geen positie en dat houden we even zo.

18 mrt 2008

Het aandeel lijkt in een zijwaartse trend gekomen te zijn. Geen enkele reden nu al te willen kopen, al ziet het er fundamenteel helemaal niet slecht uit. De K/W voor 2009 is nu 9. Dat is laag te noemen. Een bedrijf als Aalberts zou beter verdienen. De koers is teruggevallen van zo’n 22 in juli 2007 tot nu 12,65 euro per aandeel. Laagste koers was in januari zelfs 10 euro. Mijn verwachting is dat Aalberts weer langzaam zal herstellen. In het huidige beursklimaat hebben we geen haast.

25 feb 2008

We hebben heel even een positie in Aalberts gehad, maar waren die al in enkele dagen weer kwijt. De stoploss zat er kort op en dat was achteraf bezien jammer. Toch geen spijt, want het ziet er allemaal toch niet zo overtuigend uit. Ik blijf er toch maar liever even vanaf. Mogelijk dat we dit achteraf toch kunnen gaan zien als de bodem. Het is dan jammer dat we die net even gemist hebben, maar als de trend weer opwaarts keert, mogelijk dat we daar dan alsnog de flinke winsten kunnen pakken.

30 jan 2008

Er is een herstel geweest van 10 euro terug naar 12 euro, maar het lijkt nu te stokken. Op 10 januari deden we de laatste analyse, ongeveer op hetzelfde koersniveau. Het is een goedlopend bedrijf, met twee zaken die wat druk op de koers kunnen geven. Het eerste punt is de claim van de EU en het andere onderwerp is toch ook de opvolging van Aalberts. Hoewel Aalberts het zelf wegwuift, kan het best zijn dat beleggers daar toch minder zeker over zijn. De K/W komt nu rond de 10 uit en dat maakt dit aandeel zeker interessant voor de lange termijn. Bij een slotkoers boven de 12 euro kan long gegaan worden, met stoploss op dat moment op 11,7 end of day.

10 jan 2008

De stoploss is laatst al geraakt, ondanks de goede gang van zaken blijft het aandeel zakken. Boven de markt hangt nog wel de enorme boete van de EU, maar zelfs dat kan eigenlijk niet verklaren waarom er zo ontzettend veel van de koers af moest. Sentiment kan rare dingen doen. In een half jaar tijd verloor dit aandeel zonder echt een duidelijk aanwijsbare reden bijna 50 % van haar waarde. Kijken we waar op de zeer lange termijn de bodem ligt, dan kunnen we terug naar 7 euro… Er is dus nu nog geen enkele reden om voor de lange termijn en zonder stoploss in dit aandeel te willen stappen.

2 jan 2008

Er was een klein herstel, maar vooralsnog lijkt het weer in de kiem gesmoord te zijn. Stoploss gaat omhoog naar 12,89. (Was 12,5)

19 dec 2007

De koers van het aandeel Aalberts is ongekend omlaag gekomen. Zo’n goed lopend bedrijf, maar in enkele maanden tijd terug van 22 naar nu 13 euro. Het biedt perspectieven, maar de vraag roept zich op wanneer je als belegger dan daar op in moet zetten.
Ik stel voor nu long te gaan met stoploss op 12,5.

22 nov 2007

Zelfs dit prachtige bedrijf heeft aandelen die nu bijna gehalveerd zijn. Het is soms heel raar. We zien hier dus voor fundamentele beleggers een enorme kans ontstaan, maar u moet wel wachten tot alle angsthazen het aandeel gedumpt hebben. Sentiment is een raar ding. Het mooie is, ze zorgt er voor dat de beurzen niet effectief zijn en dat u als belegger dus echt af en toe spotgoedkoop kunt inkopen. U moet dat doen als bijna alle anderen de andere kant op rennen. Die discipline hebben kan u een rijk mens maken.

5 nov 2007

Vorige week is de stoploss geraakt. Het verlies was enkele dubbeltjes. Jammer, maar met de stoploss kunnen we groter leed voorkomen. Zowel 50 daags als 200 daags gemiddelde zijn nu neerwaarts gericht en de koers staat er onder. Dit is geen moment om long te willen zijn in Aalberts.

2 okt 2007

Het lijkt erop dat Aalberts de bodem weer even gezien heeft. Gisteren herstelde het aandeel aanzienlijk. Met stoploss op 16,9 kan vandaag long gegaan worden.

17 sep 2007

Helaas is vorige week de stoploss geraakt en werd de positie gesloten op het eerdere stoploss niveau. Ik was hier iets te streng vrees ik. Toch blijf ik er nu dus even van af.

5 sept 2007

Er is een herstel zichtbaar bij Aalberts, maar overtuigen doet het niet. Stoploss gaan we verhogen van 16,6 naar 17,15.

20 aug 2007

Ik ben hier op tijd uit Aalberts gekomen en heb gelukkig gewacht op een bevestiging van een herstel dat niet kwam. Ik wilde pas weer boven de 22 instappen, het aandeel staat nu net boven de 17. Vergelijk in de grafiek eens de periode tussen 1 januari tot half mei en de periode van half mei tot heden. Een wereld van verschil!
De steun is nu de dip van begin maart. Daar is de koers nu op gestuit. Met stoploss op 16,6 end of day kunt u wat mij betreft een long positie innemen.

23 juli 2007

Het aandeel Aalberts is na de vorige analyse onder de steun gekomen en daarna er weer boven gekomen. Ik heb geen positie meer in Aalberts. De volumes lopen terug en de koers is nu rond de 21 euro te vinden. Pas bij een doorbraak door de 22 euro lijkt het weer interessant te kunnen worden. Gezien de kleine ruimte tussen de huidige koers en de weerstand van 22 euro laat ik het aandeel links liggen.

19 juni 2007

Het is nu even opletten bij Aalberts. Gisteren is een tweede lagere top gezet. Althans, de kans daarop lijkt erg groot te zijn. Steun is er rond 19,9. dat is tevens het niveau van het 50 daags gemiddelde. Vooralsnog acht ik de kans groot dat we bij Aalberts nu die 20 euro gaan testen.

22 mei 2007

De splitsing van de aandelen heeft het gewenste resultaat gehad. Kijkt u op https://www.beursbox.nl/splitsing.html over hoe splitsingen gebruikt worden om op de beurs de handel te stimuleren.

26 apr 2007

Het is niets geworden met die negatieve doorbraak. Maar ik zie ook niets in een opwaartse positie. Kortom, ik laat Aalberts nu even links liggen.

20 mrt 2007

Recent is de winst genomen, maar Aalberts lijkt niet neerwaarts door te breken. Ik wil hier heel kort op de bal spelen. Long gaan met stoploss op 71,4 end of day.

1 mrt 2007

We gaan de stoploss verhogen. Ook dat kan dus blijkbaar nog in deze markt! Onze stoploss op Aalberts was 69,4 en brengen we nu naar 71,90 end of day.

2 feb 2007

We gaan de stoploss verhogen van 63,8 naar 69,4 end of day. Het mag duidelijk zijn dat dit weer één van de betere adviezen is!

2 jan 2007

De stoploss gaat weer twee euro omhoog naar 63,8! De put optie was achteraf voor niets, maar het verlies daarop is een schijntje ten opzichte van de winst op deze positie.

12 dec 2006

De stoploss mag omhoog bij Aalberts. Brengt u deze maar naar 61,8 end of day, zodat de winst ook vrijwel zeker binnen is, mocht dit niveau geraakt worden.

30 nov 2006

Met een stoploss op 59,75 euro EN een put optie onder iedere aandelenpositie kan weer long gegaan worden. In mijn vorige analyse heb ik uiteengezet wat de risico’s zijn. Ik raad u aan dat ter harte te nemen voor u besluit een positie in Aalberts op te bouwen

23 okt 2006

Beleggers hebben de angst voor de claim snel van zich afgeschud. Het vervelende is echter dat ieder bericht hierover ze vreselijk in de kuiten kan bijten. Aalberts is niet meer zo’n makkelijke belegging als welleer. Weliswaar lijkt heel de EU claim te gaan over een bedrijf dat Aalberts heeft overgenomen en dus niet over Aalberts zelf, maar met de overname heeft Aalberts ook de verantwoordelijkheid over het verhaal overgenomen. Het opmerkelijke is nu dat de EU juist tegen één van de weinige eerlijke ondernemers een voorbeeldcase wil neerzetten. Waar was de EU toen de schurken zelf nog aan het roer stonden? Waarom deed de EU weinig aan alle geldgraaiers in om het even welk bedrijf of welke sector? Het feit dat ze in ‘afsluiters en afsluitringen’ een zaak denken te hebben zegt eigenlijk genoeg. Er ligt een heel netwerk van bedrog en alleen aan de uiteinden gaat de EU knabbelen.
Wie toch in Aalberts wil beleggen raad ik met klem aan ALTIJD een put optie onder de aandelen aan te houden. De boete van de EU was van een omvang waar heel Aalberts van kan omvallen. Die ambtenaren in Europa herkennen zich meer in bedrijven van de geldgraaiers en in dat klimaat is Aalberts uiteraard bijzonder verdacht.

6 okt 2006

Het aandeel lijkt zich te stabiliseren rond de 58. Niet toevallig ook de bodem van de gap van begin augustus. Die 58 is heel het jaar al steun of weerstand geweest. Voor beleggingen is het aandeel nog altijd niet interessant. De Europese claim hangt als een zwaard van Damocles boven het bedrijf.

21 sept 2006

Gisteren werd bekend dat Aalberts een 100 miljoen euro boete heeft gekregen omdat ze prijsafspraken hadden gemaakt over koperen afsluitringen. De soep zal niet zo heet gegeten worden als ze wordt opgediend, maar vervelend is nu wel dat Aalberts zich nu bezig moet houden met een rechtszaak tegen Europa, in plaats van het voeren van een onderneming. Zou zelfs Aalberts de zaak geflest hebben? Een ondernemer die als één der weinigen nog van onbesproken gedrag was? Het aandeel is onder de stoploss gekomen en gezien de ruchtbaarheid zou ik dit even vanaf de zijlijn willen aanzien. Ik had overigens zelf de aandelen al niet meer. Ik heb ze recent verkocht toen alles de deur uit gedaan werd. Dat was dus een gelukje voor mij.

21 aug 2006

We gaan de stoploss flink verhogen. deze was 57,7 of twee euro onder de top. Deze wordt nu 61,4 of 2 euro onder de hoogste slotkoers. Weer een prachtige winst in slechts enkele weken!

14 aug 2006

Aalberts is vrijdag enorm veel hoger gesloten. Het was een bijna klassiek patroon. Immers was de koers net door een vorig topje gebroken. We gaan de stoploss verhogen naar 57,7. Dit was 52,8 + trailing stoploss van 2 euro.

25 jul 2006

Ook hier is de stoploss geraakt. daarmee werd een winst van mogelijk meer dan 10% vastgeklikt. We zien nu de candles kleiner worden en twee Doji’s na elkaar. Stochastic gaf al een koopsignaal. De 53,00 steun, vanwege de gap half juni, hield het vorige week. We kunnen hier weer long inzetten. Stoploss 52,8 end of day. Trailing stoploss van 2 euro zodra de koers even opgelopen is.

5 jul 2006

De vorige analyse zat er goed op. Het aandeel komt nu in moeilijker terrein. Met een stoploss verhoging naar 56,2 kan een deel van de gerealiseerde winst vastgelegd worden, terwijl een verdere opwaartse beweging dan niet gemist hoeft te worden.

15 jun 2006

Wie long is gegaan zal hopelijk ook tijdig de stop loss in werking hebben gesteld. Aalberts daalde immers behoorlijk door en stond de afgelopen dagen zelfs onder de 50 euro. Begin mei was dat nog ruim 66 euro!
De RSI en Stochastic geven nu een koopsignaal. We zagen ook in de Candle een Bullish Engulfing. Kortom, het wordt weer tijd om long te gaan. Stop loss in dat geval op 49,4 end of day.

24 mei 2006

Het was een goede zaak dat we de stop loss verhoogd hebben naar 62,45. Beleggers die uitstapten kunnen nu weer onder de 58,5 in gaan stappen. Stoploss in dat geval op 57,5.

8 mei 2006

De stoploss gaat voor Aalberts weer omhoog. We leggen haar nu op 62,45.

5 apr 2006

We gaan de stop loss weer verhogen. Wat een fantastisch aandeel is dit toch! Stop loss van 56,9 verhogen naar 59,8.

10 mrt 2006

De stop loss gaan we bij Aalberts van 46,3 ophogen naar 56,9. Het mag daarmee duidelijk zijn dat we hier een heel leuke trade aan het doen zijn.

20 jan 2006

Zolang de koers boven de getekende bovenste trendlijn blijft is het goed en kan u een positie in Aalberts aanhouden. Dit houdt op dit moment in dat uw stop loss op 46,3 ligt. Die stop loopt met de stijgende trendlijn omhoog. Wie eind december speculatief instapte heeft er geen spijt van.

23 dec 2005

Gisteren keerde het aandeel precies op de lijn die ik langs de vroegere bodems en huidige toppen kan trekken. Het blijft frappant dat het zo toch werkt. Ik had een analyse liggen dat bij de opwaartse doorbreking van 43 het aandeel weer opgepakt kon worden, maar ik vrees dat ik die analyse nooit gepubliceerd heb. Het blijft een fantastisch bedrijf, echter lijkt de mogelijke stijging van het aandeel beperkt te zijn. Een aankoop met stop loss op 43,9 kunt u overwegen.

7 nov 2005

Nog altijd één van de beste ondernemingen onder leiding van één van de beste ondernemers van Nederland, maar de prijs die per aandeel betaald wordt reflecteert al die gegevens. Het is nu dus mooi jammer voor wie dit aandeel nog niet in portefeuille had. Wie dat geluk wel al langere tijd heeft zou op basis van een trading opzet kunnen besluiten even het bezit af te dekken of misschien zelfs de winst nemen. Een verdere daling lijkt zich in te zetten.

11 okt 2005

Aalberts is een bedrijf onder leiding van misschien wel Nederlands beste ondernemer. Het aandeel leed in de jaren negentig onder het feit dat de kleine fondsen toen niet populair waren. Hoogste koers was in mei 1998 rond de 29 euro. Daarna begon het verval tot het dieptepunt in maart 2003 toen de koers bijna op 10 euro kwam.
Vanaf dat moment is het niet anders dan beestachtig met Aalberts gegaan. In bijna een rechte lijn is de koers gestegen tot recent boven de 46 euro. We staan nu rond de 44. Het mag daarmee duidelijk zijn dat er geen sprake meer is van een onderwaardering. Die kans hadden we in 2003. Nu is de K/W 12 en dat is voor een bedrijf als Aalberts een heel mooie waardering. Hoewel het dus een mooi bedrijf is onder een goede ondernemer ben ik voor de lange termijn tegen deze koers geen koper meer. Hoewel we gisteren in de grafiek een Bullish Engulfing zagen ben ik ook voor trading niet enthousiast.
Wie heel kort op de bal kan spelen kan long gaan boven de 45,5 en dan 45,4 (end of day) als stop loss aanhouden.

De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing, tenzij anders aangegeven.

Tom Lassing en Pro Gain BV houden geen aanzienlijke belangen in binnen Europa gelegen beursgenoteerde ondernemingen.
Het kan zijn dat Tom Lassing privé een kleine positie zal innemen conform zijn analyse en advies. U dient daar bij de beoordeling van de analyse rekening mee te houden.
Er zijn geen afspraken met banken of brokers over vergoeding omzet op basis van de gegeven adviezen. Ook als adviezen van Tom Lassing via andere aanbieders tot u komen is er geen sprake van een betaalde bijdrage. De analyses worden altijd gratis verstrekt aan derden met slechts de afspraak dat er een werkende link naar www.beursbox.nl onder staat.

 

Leest u ook onze disclaimer nog eens goed na. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *