LADEN

Typ om te zoeken

Waarom toch goud en zilver?

Goud

Waarom toch goud en zilver?

 

Vorige week weer een reactie van iemand die zich toch afvroeg waarom je goud en zilver zou kopen.
Laat ik er duidelijk over zijn, ik heb er de laatste tien jaar enorme winsten mee behaald, dus kom niet bij me aan dat goud en zilver onzin zijn. Mijn huis bewijst het tegendeel.
Echter, waarom nu nog altijd goud en zilver en met welk geld?
Ik ga het omdraaien.
Stel, u heeft naast uw beleggingen ook spaargeld. Waar is uw spaargeld veilig?
U wilt er aan kunnen komen, maar het is uw appeltje voor de dorst en erg dorstig bent u nu niet.
Zou u dit geld dan op een spaarrekening zetten? Het levert hooguit 2% rente op.
De inflatie is minstens het dubbele, dus de koopkracht van uw spaargeld gaat procenten per jaar achteruit. Geld dat u nu niet nodig heeft en misschien wel 20 jaar onaangeroerd laat.
Het is dan toch waanzin om dat geld op een spaarrekening te laten staan! Het kost u geld en er is geen enkele kans om het anders te doen. De banken geven immers te weinig rente. Daarbij is er nu nog wel een garantie op 100.000 euro, maar als een bank als ING onderuit gaat, hoe hard is dan nog die garantie en hoeveel is de Euro dan in koopkracht nog waard? Bedenk ook, in ALLE Europese landen kunnen banken omvallen. Dexia is gevallen en is nu staatsbank. De nationalisatie voorkwam de uitbetaling van de garantie. Fortis en ABNAMRO idem dito. Het zijn de laatste banken niet, tot ook het nationaliseren niet meer gaat…
Ik ben van mening dat goud en zilver voor dit spaargeld een prima plek is. U mag het met me oneens zijn. Op dit moment dalen de koersen van goud en zilver ten opzichte van de dollar en euro. Dat terwijl er enorm veel dollars en euro’s bij komen. Is dat logisch? Is dat terecht? U mag er over denken zo u wilt. Ik ben er van overtuigd dat door het bijna onbeperkt bijdrukken van dollars en euro’s deze munten uiteindelijk zwaar onderuit zullen gaan.
Spaargeld in dollars en euro’s is dan ZEKER niets meer waard.
Ik weet niet hoeveel goud en zilver op dat moment waard zullen zijn, maar ik heb wel een kans op minstens een waarde en wie weet gaat het wel zoals de laatste tien jaar en loopt u er op binnen.
Voor mij is het dus duidelijk dat je als consument beter je spaargeld in goud en zilver kan hebben dan in dollars of euro’s.
Nogmaals, u mag het met me oneens zijn. Ik schrijf hier over mijn overtuiging en mijn visie.
Die was de laatste tien jaar goed, maar ook ik heb geen garantie op de toekomst.
Wie nu inschrijft op www.goudgoud.com krijgt een dag daarna een klein rapportje, dat ik dit weekend schreef, toegestuurd. Het geeft naar mijn idee goed aan waarom ik nog altijd op goud en zilver inzet.
Schrijf nu in op www.goudgoud.com!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *