LADEN

Typ om te zoeken

Waar is ons goud gebleven

Goud

Waar is ons goud gebleven

De Nederlandsche Bank zegt 613 ton goud te bezitten. 11% daarvan is opgeslagen in Amsterdam.
20% van het goud is naar verluidt in Ottawa ondergebracht. Het ligt er al sinds de Tweede Wereldoorlog.
Een andere 20% van het Nederlandse goud is in Londen.

Maar liefst 49% van al het goud is in Amerika en naar ze zeggen in New York.
Waar in New York is de grote vraag, want toen de torens op 9/11/2001 instorten bleek later dat de goudkluis vrijwel leeg was. Bij mijn weten is nooit opgehelderd waar het goud is gebleven dat eigenlijk in de kluis van het World Trade Centre had moeten liggen. Wel werd diep onder de torens één vrachtwagen met goud teruggevonden. Was dat puur toeval, of werd het goud doelbewust uit de kluis gehaald en waren ze simpelweg te laat om nog weg te komen? Gezien de korte tijd na de impact lijkt het vrijwel onmogelijk dat ze alle goud na de aanslag nog weg hebben kunnen krijgen.
DNB heeft niet, zoals Duitsland dat al wel heeft gedaan, besloten om een groter deel van het goud in eigen land op te slaan. Het ligt namelijk gevoelig…
Hoe kan zoiets gevoelig liggen als je je eigen goud in eigen huis wilt leggen? Dat kan alleen maar gevoelig liggen als degene waar je je goud onder hebt gebracht dat goud al lang niet meer heeft…
Dat zou dan inderdaad wel een gevoelige kwestie zijn.
Helaas weet DNB zelfs onder een WOB aanvraag vandaan te komen. Openbaarheid van bestuur geldt niet voor DNB. Het heeft zichzelf weten uit te sluiten van de openbaarheid. Een schandelijke zaak, maar geen verrassing. Zelfs de minister heeft geen inzicht in wat DNB doet. Dat terwijl de staat officieel alle aandelen in handen heeft.
Dat laatste is dan officieel wel zo, maar de macht heeft de staat dus pertinent niet. De verkoop van de aandelen aan de staat was slechts om de voormalige aandeelhouders weer cash in handen te geven. Ze behielden de macht, maar lieten zich in feite uitkopen door de staat, zonder verlies van zeggenschap en invloed.
Meer over dit onderwerp: http://www.ingoldwetrust.ch/dutch-central-bank-tight-lipped-gold-policy
Overigens heeft Duitsland afgesproken met Amerika dat ze 20% van het in Amerika opgeslagen goud terug gaan krijgen… Over ene periode van zeven jaar en Amerika heeft in het eerste jaar nog niet de helft van het jaarlijks beloofde goud opgestuurd. Het goud dat werd opgestuurd was ‘nieuw’ goud, hetgeen ernstig doet vermoeden dat de oorspronkelijke baren bundesbank goud niet meer in Amerika zijn.
Waar is het dan wel?
Kijk maar naar de enorme import van goud door China om er het antwoord op te krijgen. De FED doet net alsof goud er niet meer toe doet, maar China weet beter en is het goud van de wereld aan het verzamelen.
De consumenten in het Westen trappen massaal in de onzin die de FED over goud rondspreidt. Alsof het nepgeld wat ze nu uitbrengen beter is dan fysiek goud…
Ondertussen is China in mijn ogen slimmer en als ook DNB wil weten waar haar goud echt is gebleven, dan hoeven ze maar naar het Oosten te kijken. Amerika heeft ons goud al lang aan de Chinezen verkocht en leeft er nu lekker ruim van.

 

Meer over goud op goudgoud.com

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *