LADEN

Typ om te zoeken

Hoe een Argentijn het ziet

Goud

Hoe een Argentijn het ziet

Argentinië is, ik schreef het al vaker, in de jaren negentig door een crisis heen geraakt die in veel opzichten op de crisis in Europa lijkt.
Het einde van het liedje in Argentinië was dat het bestaande geld waardeloos werd en pensioenfondsen geplunderd werden door zowel de regering als buitenlandse banken.

Er kwam een bankvakantie, waarbij de bankrekeningen dus onbereikbaar werden. In dat weekend werden de tegoeden van de rekeningen gehaald en werd in feite het volk van haar girale geld ontdaan.
– Ik kan niet bewijzen en niet garanderen dat het hier ook staat te gebeuren, maar de Argentijn die ik afgelopen weekend sprak, begreep maar niet waarom we niet willen leren van wat bij hem in het land al gebeurde.

Zijn we ziende blind?

Hij nam contact met me op, omdat hij in de Beursbox nieuwsbrief veel realiteitszin zag en hij vroeg zich af hoe of ik aan die kennis kwam. Immers kon hij, als het alleen om theoretische kennis ging, mij ook de praktijk vertellen.
Ik had echter al kennis van de Argentijnse praktijk. Gelukkig niet uit eerste hand, maar een landgenoot van hem had ooit op Internet al wat filmpjes gezet.
De Argentijn die ik sprak vertelde me dat hij nooit van zijn leven nog een bank zou vertrouwen. Nog altijd betaalt hij na de ontvangst van zijn loon direct zijn rekeningen en haalt hij eventueel overgebleven geld direct van de bankrekening af en zet het om in spullen en goud. Wat voor spullen vroeg ik hem. – Eten en drinken voornamelijk. Hij heeft altijd een flinke voorraad vooral houdbaar voedsel in huis. Hij heeft overigens wel een buitenlandse bankrekening. Dat is namelijk om het land te kunnen verlaten als het weer wordt overgenomen door een militaire junta.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *