LADEN

Typ om te zoeken

Het voordeel van fysiek goud bij BullionVault en Goldmoney

Goud

Het voordeel van fysiek goud bij BullionVault en Goldmoney

Is het niet makkelijker een goud ETF te kopen? Of bij een reguliere bank een goudrekening aan te houden?
– Ja, misschien is het wel makkelijker, maar het risico is ook veel groter. Het faillissement van Lehman Brothers liet zien dat de garantie van banken niets waard is als zo’n bank failliet gaat.
Een ETF, maar zeker ook een goudrekening bij een reguliere bank geven dat risico. Bij een ETF is het daarbij zo dat er short op gegaan kan worden, zodat de dekki9ng met echt goud geen 100% is en bij een goudrekening bij de bank is er een grote kans dat de bank zelf helemaal geen goud achter te hand heeft. Toen ik een medewerker van RBS daarover sprak wist hij bij hoog en laag te beweren dat ze het goud hadden, alleen moest ik hem op zijn blauwe ogen geloven.

Op mijn vraag of hij met iets concretere bewijzen kon komen kon hij geen antwoord meer geven. Ga er maar van uit dat banken hun goud producten niet gedekt hebben. Ze zijn er niet toe verplicht en dan weten we het wel, dan doen ze het ook niet.
Als u bij BullionVault (Nederlanders) of Goldmoney (Belgen en de rest van de wereld) goud en zilver koopt, dan bent u de enige eigenaar van het metaal. Het ligt in een kluis en niemand anders kan er iets mee.
Zouden de bedrijven failliet gaan, dan is het metaal nog altijd van u. Deze weg is dus een stuk zekerder, terwijl het metaal ook nog eens veilig is opgeslagen en verzekerd.
U kan via de aanbieders weer verkopen, maar u kan ook laten uitleveren, net wat uw voorkeur heeft. Als het er u om gaat het metaal uit te laten leveren, dan is deze aanbieder een betere keuze.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *