LADEN

Typ om te zoeken

Het risico bij BullionVault

Goud

Het risico bij BullionVault

Zoals u weet, heb ik goud, maar vooral ook zilver bij BullionVault.
Ik heb altijd al aangegeven, voor dit product de op één na beste aanbieder zoals ik dat zie.
De beste aanbieder is, ondanks hun te snelle exit uit de Nederlandse markt, nog altijd Goldmoney.
Waarom de beste aanbieder… Ten eerste vanwege hun handelssysteem. Ze nemen altijd tegen de wereldkoers de metalen af, of verkopen het aan je. Daar komt dan een stukje kosten bij, maar ten opzichte van de markt is er qua kostenstructuur niets vreemds aan de hand.
Ten tweede is hun controle systeem waterdicht. Uiteraard controleren ze de serienummers en ze worden op hun beurt weer gecontroleerd door een onafhankelijke accountant, maar ze doen meer. Goldmoney is beter dan de rest omdat ze een 100% ultrasound check op iedere baar doen.
Dat geeft 100% zekerheid over de zuiverheid van de baren.
Helaas heeft BullionVault die laatste controle nog altijd niet. Helaas heeft buiten Goldmoney zo ver mij bekend nog niemand deze controle. Ondanks de schandalen over met Wolfraam gevulde baren zijn de partijen in de markt nog altijd vol vertrouwen over de andere marktpartijen. Ze geloven ze blindelings.
Ik maak me daar zorgen over, want net als bij de banken ging blind vertrouwen uiteindelijk vreselijk mis.

Vertrouwen is prima en is een mooie basis. Controle is echter een mooie stok achter de deur.

Ik ga de verschillende marktpartijen warm maken voor ook bij hun een 100% controle via ultrasound. Dat kost geld en moeite bij hen, maar ik denk dat we als klanten die zekerheid erg graag willen hebben.
De laatste reden dat Goldmoney zo goed is, is het feit dat ze hun goud altijd allocated hebben. Altijd is jouw goud herleidbaar tot een bepaalde baar. Dat is een groot goed. Ook dat is niet bij alle aanbieders het geval. Ook BullionVault heeft allocated goud en zilver. Daarin verschillende ze niet van Goldmoney. Hoewel ze een goed werkend systeem voor de verhandeling van de metalen hebben, is de prijsvorming net even iets minder dan bij Goldmoney. Bij BullionVault kijken ze eerst of andere klanten interesse hebben, en zo niet, dan komen ze zelf in beeld. Ik ben er niet van overtuigd dat dit systeem beter is dan dat van Goldmoney.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *