LADEN

Typ om te zoeken

Goudprijs blijft maar stijgen

Goud

Goudprijs blijft maar stijgen

In de discussie over goud hebben we het vaak over de stijging van de goudprijs. Is dat echter wel terecht?
Als we even uitgaan van het feit dat goud geld is, is het dan niet eerlijker te spreken over de daling van de euro en de dollar?
Kan je immers veel meer kopen met het goud (en zilver)?

We weten in ieder geval wel dat we steeds minder kunnen kopen met onze euro. Die geldontwaarding is iedereen maar al te duidelijk. Zo kwamen we terug van vakantie en constateerden we dat we bijna 10% minder konden kopen in de supermarkt. In een paar weken tijd waren heel wat producten hier fors duurder geworden.
De discussie over goud is vaak vooral troebel omdat niet iedereen het over goud als geld heeft. Vaak zien particulieren het als belegging. Het is in mijn ogen echter cash.
Uw spaargeld zou u in goud moeten aanhouden, niet uw beleggingen.
Ondertussen is mijn besluit enkele jaren geleden om alles wat ik cash heb (op 10.000 euro na) in goud en zilver te stoppen mijn beste besluit ooit geweest.
Ik ging er dan ook met ziel en zaligheid in. Het heeft me een prachtig huis opgeleverd, want op mijn goud haalde ik de winst al binnen. Ik koop nu iedere maand weer goud en zilver bij.

Tot nu toe kan ik er alleen maar heel blij mee zijn. Juist door iedere keer een beetje te kopen heb ik een gemiddelde koers die tegen een stootje kan. Immers wil de wisselkoers tussen dollar, euro, goud en zilver wel eens flink wijzigen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *