LADEN

Typ om te zoeken

Goudmanipulatie?

Goud

Goudmanipulatie?

Er hoeft geen vraagteken meer achter, de waarheid is overduidelijk. Amerika heeft het goud dat ze van de westerse landen in bewaring heeft gekregen al lang niet meer en zodra de goudprijs dreigt op te lopen, dumpen de Amerikaanse een enorme hoeveelheid papieren goud in de markt waarna de koers wederom daalt.
Maar waarom gaat goud niet naar nul?
Twee redenen… China is de grote koper van goud, omdat ze in China nog wel geloven in de monetaire rol van goud. En de tweede reden is de kostprijs van goud. Zou de goudprijs ver onder de 1200 komen, dan gaat dat heel veel werkgelenheid en belastinginkomsten schelen, ook in Amerika.
Ik denk dat er dus wel degelijk een bodem in de goudprijs ligt en die bodem is nu ergens rond de 1200 dollar te vinden. Dat wil niet zeggen dat we daar nooit (kortstondig) onder kunnen komen, maar de Amerikaanse economie is er niet mee geholpen als goud ver onder die koers van $1200 per ounce komt.
De FED is echter ook de pineut als goud erg ver boven die koers komt, want dat gaan beleggers meer fysiek goud vragen en dat is een probleem, want Amerika heeft het goud al verkocht en het is al versleept naar China.
Daarmee is iedereen bedrogen, maar dat is helaas de manier waarop Amerika te werk is gegaan. Onze bondgenoot is een enorm onbetrouwbare partner gebleken. Hebzucht heeft het gewonnen van karakter. We weten het nu, maar wanneer gaat het ineens de meute verrassen en wat gaan we dan zien?


Meer over goud en de rol van goud op www.goudgoud.com

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *