LADEN

Typ om te zoeken

Goud verstoppen (2)

Goud

Goud verstoppen (2)

Kan ik mijn goud niet beter in een kluis in huis bewaren?
Ja, dat kan ook, maar over wat voor kluis praten we? Een kluis van bij de Doe het Zelf zaak heeft niet voor niets een waarde indicatie van hooguit slechts 5000 euro. Meer moet u er niet aan waarde instoppen.

Waarom niet?

Nu deze kluizen zijn niet veilig. Ze zijn relatief makkelijk te openen, soms zelfs met een ‘geheime’ code die iedere professionale inbreker uit zijn hoofd weet.
Een breekijzer ertussen en de deur is te openen, of de kluis is zo licht dat één man hem op kan tillen en ermee naar buiten kan lopen.
Komt uw buurman bij u vragen wat u aan het doen bent als ze om 19:00 uur een haakse slijper horen? Neen toch? Rond die tijd vinden de meeste inbraken plaats. We gaan naar sport of zijn ‘even’ bij de buren. Ondertussen staat wel de deur open, of staat er een raam open. Een dief is in 30 seconden binnen… als het al zo lang duurt. In 5 minuten is uw huis gescand en weet de inbreker waar het moois ligt. Neemt hij het direct mee, of komt hij binnenkort even terug?

Als u een kluis heeft van 2000 kilo, met een garantie dat deze in 30 minuten niet door een professionele inbreker te openen is, dan is het wat anders. Niet veel mensen hebben zo’n kluis in huis, tenzij u in een oud bankgebouw woont. In zo’n kluis kunt u uw miljoenen wel verbergen.
Een reguliere kluis is dus een bescherming tegen een gelegenheidsdief, mits die kluis vast zit in de grond of in de muur. Een reguliere kluis in huis is echter GEEN plek voor meer dan 5000 euro aan waarde.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *