LADEN

Typ om te zoeken

Goud of ETF’s?

Goud

Goud of ETF’s?

De Nederlandse klanten van Goldmoney weten nu als geen ander dat goud bezit ook maar tijdelijk kan zijn. In wezen is dat ook heel de bedoeling. Immers, goud is een nutteloos metaal. Het is alleen ‘even’ nuttig om kapitaal in vast te leggen.

Er zijn momenten in de economie dat dit handig is. De afgelopen tien jaar was zo’n moment en eerlijk gezegd denk ik dat ‘het’ moment nog wel even zal aanhouden. Ik zien namelijk nog altijd geen bewegingen die me hoopvol voor de economie en de munt stemmen. Tot dat moment er komt is goud een goed alternatief.

Wat echter als Goldmoney of de overheid je dwingt het goud te verkopen. Wat kan je dan?

Een mogelijkheid is het kopen van een Call Turbo. Het liefst één met een lage hefboom. Je wilt immers niet snel uitgestopt worden, mocht goud tijdelijk in een dip gaan.
Een andere mogelijkheid is het kopen van een goud ETF.

Let wel, beide mogelijkheden zijn niet zo hard als het goud zelf, maar zoals gezegd, als je goud je ontnomen wordt, dan moet je tijdelijk wat.

Het is dus te overwegen de tijdelijke periode van weg bij Goldmoney gaan en een rekening bij een andere partij zoals bijvoorbeeld BullionVault openen, danwel bij deze leverancier fysiek goud of zilver halen of laten bewaren een papieren versie van goud te gebruiken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *