LADEN

Typ om te zoeken

De rol van goud

Goud

De rol van goud

Volgens sommigen is de rol van goud uitgespeeld. Het is een nutteloos metaal dat we met veel moeite uit de grond halen, dan met veel energie uit stenen destilleren en omsmelten tot baren en munten, om het vervolgens weer terug in de grond (in de kluis) te stoppen. Je krijgt er geen rente op en dus is het nutteloos.
Zelfs Ben Bernanke vond goud geen geld meer.
Maar Ben Bernanke loog wel meer dat het gedrukt stond.
Dat doen centrale bankiers nu eenmaal.
Als goud zo waardeloos zou zijn, waarom zijn het dan nét de centrale banken die er zo veel van bezitten?
Waarom is een land economisch reddeloos verloren als het geen goudvoorraad meer heeft?
Waarom zijn landen als China, Turkije en Rusland enorme hoeveelheden goud aan het verzamelen? Het was toch een waardeloos metaal?
Zijn die Chinezen dan achterlijk?
Maar Europa heeft het meeste goud van alle economische blokken die er op de wereld bestaan. Daar is de hoeveelheid die China heeft nog niets bij.
Er is dus blijkbaar wel iets met goud, alleen willen de centrale bankiers liever niet dat wij het weten.
Goud kan namelijk dienen als een plaats waarin je je kapitaal opslaat. Je kan dat doen op je bankspaarrekening en dan zijn de bankiers blij. Met dat geld kunnen ze speculeren en zichzelf enorme bonussen toekennen. Dat feest houdt op als u er voor kiest om uw spaargeld in goud te stoppen.
Dan kunnen bankiers ineens niet meer speculeren met uw geld!
Goud is dus ook macht.
Als we allemaal goud zouden kopen in plaats van geld op de spaarrekening aan houden, dan zouden we een enorme macht over bankiers hebben. Nu echter is het andersom. Bankiers hebben ons bij de strot omdat we hun euro’s en dollars (moeten) gebruiken.
Het is hun geld en het zijn hun spelregels. U heeft niets in te brengen.
De rol van goud is dus mede het verdelen van macht.
Wie veel goud heeft, heeft veel macht. Immers kan je heel veel doen met dat goud. Je kan het aan ondernemers geven, maar je kan er ook legers mee kopen of betalen. Je bent niet afhankelijk van leugenachtige bankiers als je goud hebt.
Dat die bankiers de goudkoers dus omlaag proberen te manipuleren is zo gek niet.
Dat ik dus vooral ook koper van goud ben als de koers gedrukt wordt, dat mag u dan ook niet verbazen. Ik bezit liever goud dan dat ik mijn geld in handen van speculerende bankiers geef.

www.goudgoud.com

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *