LADEN

Typ om te zoeken

De opzet van BullionVault

Goud

De opzet van BullionVault

 

Ik krijg nog altijd veel vragen over hoe BullionVault nu precies is opgezet en hoe of het werkt.
Hieronder even in grote lijnen de opzet:
BullionVault is in feite de administrateur. U maakt geld naar de bank over en dat geld komt op uw tegoed bij BullionVault.
Met dat geldbij BullionVault kunt u goud en zilver kopen. U heeft daarbij de keuze uit enkele kluizen van externe aanbieders van kluisruimte.
U koopt goud en/of zilver en het wordt in de kluis van uw keuze opgeslagen.
Het goud wordt niet apart op een stapeltje met uw naam erbij opgeslagen, maar u krijgt goud of zilvergrammen van baren die er liggen.
BullionVault zorgt er voor (en dat wordt onafhankelijk gecontroleerd) dat ze genoeg goud en zilver baren in de kluizen hebben liggen.
BullionVault houdt dus bij hoeveel van het goud en zilver in de kluis van u en van andere eigenaren is.
De grote vraag die ik ook steeds weer krijg is de angst voor een faillisement van BullionVault. Wat heeft dat voor consequenties?
In feite gaat dan slechts de administrateur failliet. U blijft eigenaar van het metaal. de curator zal dan met een passende oplossing komen, waarbij in dat extreme geval u waarschijnlijk de keuze krijgt tussen verkopen of laten uitleveren. Mogelijk kunt u, zoals bij Goldmoney indertijd, het metaal ook laten overschrijven naar een collega bedrijf.
Hoe dan ook, u bent eigenaar. Dat is dus totaal anders dan bij goud bij de bank of papieren goud.
Het risico dat u loopt is extreem veel kleiner. Zou bijvoorbeeld het goud gestolen worden, dan is er de verzekering. Het goud is in die kluis beter verzekerd dan bij u thuis! Open hier een rekening bij BullionVault.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *