LADEN

Typ om te zoeken

China en India trekken aan de touwtjes

Goud

China en India trekken aan de touwtjes

Enkele Amerikanen beginnen zich nu toch wat zorgen te maken. Immers de spullen komen uit China en veel werk wordt in India gedaan, waar is Amerika dan nog goed voor? Amerika heeft de dollar nog als wereldmunt, maar hoe lang nog?
Steeds meer zien we deze twee landen de verdiende Amerikaanse dollars omzetten in goud.
Goud, dat al lang geen onderpand meer is voor de munten in de wereld, maar toch heeft iedere Centrale Bank nog altijd goud op de balans staan.
Ra, ra waarom?
China en India zijn nu keihard bezig het goud van de wereld binnen hun grenzen te krijgen. De manipulatie door het goud kartel wordt dus steeds lastiger omdat ze steeds minder goud hebben om mee te speculeren en manipuleren.
Het goud kartel heeft nu een probleem… Goud te goedkoop houden, houdt in dat India en China er nog meer van kopen… Maar goud te duur houdt in dat goud steeds meer vertrouwen gaat genieten waarna de Westerse bevolking mogelijk op een gegeven moment liever goud dan fiat geld heeft.
Op dit moment zijn China, India en het goud kartel nog redelijk op één lijn. Namelijk goud goedkoper zien te krijgen.
De leiders van het Westen weten dat ze serieus afstand moeten doen van het eeuwenlang gespaarde goud. Daarmee gaan ze ook doen alsof de rol die goud duizenden jaren gehad heeft nu verdwenen is. Alsof je als Centrale Bankier en/of politicus kan bepalen dat goud de monetaire rol nu ineens niet meer heeft. – Onzin, goud heeft die rol nog altijd omdat er genoeg mensen in de wereld zijn die haar die rol toedichten. Daar gaat een Centrale Bankier niet veel aan veranderen.
Het goud kartel heeft ondertussen weinig keuze. Ze houden de prijs van goud gedrukt en zien daarmee grote hoeveelheden aan goud naar het Oosten vertrekken.
Hoe probeert het goud kartel de zaak zo lang mogelijk onder controle te houden? Door het uitgeven van steeds meer papieren goud. Zelfs Japan doet nu mee aan het creëren van papieren goud. Hun pensioenfondsen gaan nu vol in goud ETF’s. Dat papier is niets waard. Het goud dat het moet vertegenwoordigen is er niet. Althans het is er misschien wel, maar het is niet meer van de partij die het papier uitgeeft… Dan komt het dus in feite neer op het feit dat het goud er niet is.
Heel dat systeem van de goud ETF komt ook een keer ten val met wederom een groot schandaal en veel verlies. Soms is het zo akelig voorspelbaar allemaal…

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *