LADEN

Typ om te zoeken

Advies Marc Faber, geen goud in Amerika

Goud

Advies Marc Faber, geen goud in Amerika

Marc Faber heeft iedereen het advies gegeven om geen goud in Amerika aan te houden of in bewaring bij banken aldaar te geven.
Een les die Duitsland en Nederland nu ook wel geleerd hebben, want waar is het goud gebleven en waarom kan Duitsland haar goud niet terug krijgen?
Amerika is niet te vertrouwen als het om goud gaat. Dat gebrek aan vertrouwen vindt haar oorsprong in de jaren dertig toen goud in Amerika zelfs verboden werd verklaard. Recent nog werd een goudschat uit die verboden periode een familie ontnomen omdat de rechter van mening was dat men het toen had moeten inleveren. Die familie zal nu heel wat spijt hebben dat ze het goud niet hebben omgesmolten…
Voor ons is het al niet zo logisch om goud in Amerika aan te houden, maar ook voor ons is het wel zaak om ook te bedenken dat de eigen regering ook wel eens vervelend kan gaan doen. Je goud in een ver buitenland in bewaring geven is daarom zo’n gek idee niet.
Dan kan je eigen regering je tenminste niet makkelijk dwingen er afstand van te doen.
Ik raad nog niet aan het verborgen te houden. Dat is illegaal en op dit moment niet nodig. Wel moet je je afvragen of je wilt aangeven dat je het kapitaal in goud aanhoudt. De geldwaarde is voor de belasting belangrijk. In welke vorm het aangehouden wordt zou ik persoonlijk niet te snel prijsgeven. Het feit dat je de waarde netjes aan de belasting doorgeeft is naar mijn idee al een vorm van keurig burgerschap.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *