LADEN

Typ om te zoeken

Hanging Man Tweezer (Bearish)

Japanse Candles

Hanging Man Tweezer (Bearish)

Patroon: Trendomkeer
Trend: Bearish
Betrouwbaarheid: Laag tot middelmatig
Frequentie: Laag

Hoe te herkennen:

Na een lange witte dag zien we een kleine real body aan de bovenkant van de trading range waarbij de lower shadow zeker twee keer zo lang is als de real body. De kleur van de body maakt overigens niets uit. Opvallend aan dit patroon is het feit dat de hoogste koers van de dag vrijwel gelijk is aan de slotkoers van de dag eerder. Die dag eerder sloot op (vrijwel) de hoogste koers van de dag.
Geen (of haast geen) upper shadow. Let op, de Hanging Man Tweezer is pas geldig als deze aan de bovenkant (liefst all time high) van een trend ontstaat. Daarnaast moet de Hanging Man een bevestiging krijgen. Wat houdt het in:

Er is een sterke sell-off na marktopening gedurende een uptrend. Echter, aan het eind van de handelsdag sluit de markt op of vlak onder de high van de dag en blijkt de hoogste koers van de dag (vrijwel) gelijk te zijn aan de hoogste koers van de dag eerder. Dit toont de potentie voor verdere sell-offs. Daar de betrouwbaarheid van de Hanging Man indicator laag is, moet de trendomkeer bevestigd worden door een lange zwarte dag of een flinke gap down op de dag erna, gevolgd door een lagere opening. Als de opening en het slot gelijk zijn, noemen we het patroon een Dragonfly Doji. De Dragonfly Doji heeft een hogere betrouwbaarheid dan alleen de Hanging Man.

Wat achtergrond info:

De Hanging Man is een Umbrella Line daar de candle wat weg heeft van een Paraplu. Komt dit patroon na een eerdere stijging, zoals hier, dan is het negatief. Komt hetzelfde patroon echter na een eerdere daling van de markt, dan heet de Umbrella een Hammer en die staat voor een positief signaal. De Umbrella Line “Hanging Man” is overigens zo genoemd omdat de Candle op een hangende man met bengelende benen lijkt.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *