LADEN

Typ om te zoeken

Ahold Aandelen NYSE Euronext AEX Beurs Analyse

Ahold

Ahold Aandelen NYSE Euronext AEX Beurs Analyse

21 okt 2011

Die correctie naar de MA20 lijn toe heeft nog altijd niet plaatsgevonden. Na de vorige analyse is Ahold van 8,90 naar nu 9,33 gestegen. We zitten nu echter wel op de weerstand van de toppen in juli. Ahold heeft in ieder geval de zomerdip weer goedgemaakt.

4 oktober 2011

Ik heb hier even niet goed opgelet. De MA20 lijn is gaan stijgen en het aandeel Ahold reageerde perfect. We zijn nu echter aan de bovenkant van de Bollingerbands aangekomen en ik moet nu noodgedwongen wachten tot er een correctie plaatsvindt. Een correctie die het aandeel weer tegen de MA20 lijn aan gaat brengen.

16 sept 2011

Nog altijd een dalende MA20 lijn, maar de koers bevindt zich al een tijdje boven. Ahold worstelt en komt boven. Ik wil echter voor een lange termijn belegging pas instappen als ook de MA20 lijn zich opwaarts gaat bewegen. Dit is in mijn ogen geen aandeel voor trades.

31 aug 2011

Er is gisteren geen positie ingenomen omdat de koers van Ahold om 10:00 uur onder de 7,95 te vinden was.

30 aug 2011

De koers van Ahold gaat heeft vrijdag een Takuri laten zien. Dat is een soort capitulatie candle. We zagen gisteren een hogere koers. Ik wil daarom long gaan in Ahold als de koers vanochtend om 10:00 uur hoger staat dan 7,95 euro per aandeel. Stoploss wordt ook 7,95 end of day.

16 aug 2011

De “Lassing-bol” is uitgekomen, waarbij over net zo’n lange periode als dat de bol er over deed om zich te vormen de koers niets deed. Daarna dook het aandeel flink lager. We sloten gisteren met een Doji wat de kans aanzienlijk maakt dat we de opwaartse kracht vanaf een koers van onder de 8 euro nu net onder de 8,5 alweer af zien nemen. In slechte tijden zou dit aandeel interessant moeten zijn, maar instappen is blijkbaar nog te vroeg.

20 juli 2011

De laatste weken alleen maar verdere dalingen voor het aandeel Ahold. We zien de koers nu al een maand tussen de 9,1 en 9,4 noteren. Dit kan nog altijd niet overtuigen. Voorlopig afblijven. We zien ook een “lassing-bol” in de grafiek. Meestal ligt een aandeel minstens de looptijd van die ballon stil nadat deze gevormd is.

30 juni 2011

Ten opzichte van de vorige analyse is er nog geen herstel opgetreden. Ondanks de marktpositie die Ahold inneemt willen beleggers weinig waardering aan het aandeel geven. Dat is misschien wel verdient voor Ahold, gezien het verleden, maar Ahold is toch wel veranderd de laatste jaren. Puur voor trading is Ahold niet interessant, maar fundamenteel begin ik er toch wel wat in te zien. Ik heb geen geld vrij, maar anders had ik mogelijk op fundamentele redenen een positie ingenomen.

13 juni 2011

Na de gepubliceerde cijfers is de koers van Ahold fors en hard gezakt. Was er eerst sprake van misschien wel een doorbraak van de 10 euro per aandeel die er aan zat te komen, in vier beursdagen tijd doken we naar de koers van 9,30 euro per aandeel. De steun ligt op 9 euro per aandeel. Een zware afstraffing voor Ahold. Het lijkt wat overdreven gezien de cijfers en de marktpositie van Ahold in de markt waarin ze opereert.

1 juni 2011

De 10 euro per aandeel is nog altijd de te nemen horde. We hikken er nu weer tegenaan. Ik raad echt af om voor de doorbraak al in deze aandelen te stappen.

17 mei 2011

Het aandeel Ahold is van 9,4 hersteld tot 9,8. Gisteren ontstond een verkoopsignaal in de Stochastic indicator. De 9,8 lijkt momenteel de te nemen horde, daar waar die eerst op 10 euro lag. Steun werd gisteren gevonden op de MA20, net onder de 9,6.

27 apr 2011

Een flinke koersdreun gisteren en een gap omlaag. Het aandeel Ahold sloot op 9,36 en daarmee lijkt een doorbraak van de 10 er voorlopig niet in te zitten. Overigens is nu wel de onderkant van de Bollingerbands geraakt, maar het lijkt er op dat de MA20 neerwaarts gaat keren.

7 apr 2011

Een mooi herstel voor Ahold de laatste weken, maar de test ligt rond de 10 euro Daaronder mag de koers alles doen, maar echt interessant is het dan niet. Pas boven de 10 zal het aandeel weer aandacht gaan trekken.

22 mrt 2011

Deze week zien we eindelijk een herstel in de koers van Ahold. Zoals ik al eerder aangaf is het opwaarts potentieel echter gering door de zware weerstand op de 10 euro per aandeel. Hoewel het koopsignaal nu dus sterk is, wil ik niet instappen.

4 mrt 2011

Gisteren na de tegenvallende cijfers een koerssprong in het diepe waarbij een neerwaartse gap werd gevormd. We zijn daarmee ook aan de onderkant buiten de Bollingerbands gekomen. Gelukkig hebben we hier al enige tijd aangegeven dat een belegging onder de 10 niet interessant was. We sloten gisteren op 9.44. De 10 lijkt niet zo ver weg, maar het was afgelopen September voor het laatst dat we boven dat niveau noteerden.

17 feb 2011

Gisteren is het aandeel Ahold weer onder de MA20 gesloten op een stand van 9,78. Zoals ik al eerder aangaf, onder de koers van 10 euro per aandeel is een belegging niet interessant.

7 feb 2011

Rond de 10 ligt er in de grafiek een weerstand die erg sterk is geworden. Eind September was er een neerwaartse gap en vervolgens waren er toppen in November, December en begin Februari die deze 10 niet meer wisten te doorbreken. Onder dat niveau heeft een belegging in aandelen Ahold dan ook geen zin.

20 jan 2011

Ahold is het jaar op de beurs zwak begonnen. Deze week was er wel wat herstel, maar de MA20 keert neerwaarts op dit moment en de koers bevindt zich er onder. Het ziet er nu nog altijd niet best uit voor Ahold. Vandaag maakte Ahold wel een 5,5% bedrijfsomzetgroei bekend. Het bedrijf groeit dus wel, maar de beurs wil het nog niet belonen.

3 jan 2011

De aanval op de vorige top lijkt afgeslagen te zijn. Dit zal inhouden dat Ahold op weg kan naar de steun op 9,7. Ahold is één van de verliezers van 2010 geworden en dan zeggen wat strategieën dat het ‘dus’ een winnaar in 2011 zal worden… Als beleggen zo makkelijk zou zijn…
Toch zie ik er wel een kern van waarheid in, maar Ahold lijkt niet het aandeel te zijn dat nog echt zal knallen. Een positief 2011 kan er echter wel inzitten.

13 dec 2010

Na de vorige analyse amper veranderingen in de koers, maar de dalende MA20 is nu wel zo laag gekomen dat de koers nu op de MA20 is komen te liggen. Tegelijkertijd zien we een verkoopsignaal in de Stochastic indicator. De kans is dus aardig aanwezige dat de koers onder de MA20 gaat blijven. Ik zie het daarom nog even aan.

23 nov 2010

De laatste dagen is het slecht met het Ahold aandeel gegaan. We zijn onder de Bollingerbands uitgekomen en staan op een laagste koers sinds maart 2010. De opwaartse gap van toen is nu nog de steun waarop de drijven. Ahold is sinds juni in een neerwaartse trend terecht gekomen. Hoewel een koopmoment kan ontstaan als de steun het houdt, moet die steun nu eerst getest gaan worden.

5 nov 2010

Dit aandeel lijkt haast wel tegen de markt in te bewegen. Daar waar we in vrijwel alle aandelen enorme winsten zagen deze week, ging Ahold juist omlaag. Het aandeel zit nog altijd in een dalende trend die al sinds juni bestaat. Wie speculatief een positie opgepakt heeft, kan deze aanhouden. De rest wacht beter af.

18 okt 2010

Het werd na de vorige analyse pertinent geen koopmoment. De koers dook omlaag naar de onderkant van de Bollingerbands. We zijn daarna in een horizontale beweging gekomen, waarbij de dalende MA20 zich nu boven de koers bevindt. Voordeel is, de steun op 9,5 heeft het gehouden. Voordeel is, de Stochastic indicator gat een koopsignaal. Het is nog wel wat mager, maar wie lef heeft zou long kunnen gaan, met stoploss 9,45 op end of day basis.
Wat is ‘end of day?’ End of day is de koers na 17:00 uur OF de koers om 10:00 uur de volgende ochtend. Het is maar net welke van de twee uw voorkeur heeft.

30 sept 2010

Nadat de bovenkant van de Bollingerband was bereikt is het aandeel horizontaal gaan bewegen. We komen nu weer dicht in de buurt van de MA20. Dit kan een koopmoment gaan opleveren, als de koers boven de MA20 weet te blijven.

16 sept 2010

De bovenkant van de bollingerbands is bereikt, de top weer gezet. Wederom een lagere top en nog altijd een dalende MA20. Het lijkt erop dat Ahold de dalende trend die als sinds juni bestaat zal verlengen.

2 sept 2010

Er is begin augustus geen positie ingenomen. Er is vervolgens niet veel gebeurd in dit aandeel. We sloten gisteren op 9,68. Het bedrijf loopt momenteel prima, er worden eigen aandelen ingekocht en toch doet de koers al sinds maart dit jaar helemaal niets. Hoe lang duurt die malaise nog voort? Op een dag moeten beleggers toch gaan zien dat hier een heel aardige fundamentele investering ligt? Of zijn er tegenwoordig alleen nog maar gokkers op de beurs?

3 aug 2010

De koers is de laatste weken 10% gedaald. Daarmee nam Ahold duidelijk een andere weg dan de rest van de index. Gisteren zagen we een opwaartse gap en een stijging die intraday bijna de onderkant van de MA20 lijn raakte. Ook de Stochastic gaf een koopsignaal. We gaan long als de koers van Ahold om 10:00 uur boven de 10,05 euro staat.

19 juli 2010

Bij de laatste analyse was er een long signaal, maar ik ging niet long. We kunnen nu terugkijken. Toen stonden we 10,4 nu 10,2. Terecht dat we niet long gingen. Het ziet er nu slecht uit. De MA20 is dalende en de koers is er vrijdag onder gekomen. Koersdoel is nu 9,8.

29 juni 2010

Gisteren en vrijdag een test van de onderkant van de Bollingerbands. Ook de Stochastic gaf een koopsignaal. Ik zou long willen gaan op dit aandeel, maar doe het niet. De reden is dat ik op dit moment niet zo positief over de markt ben. Ik verwacht weinig opwaartse kansen voor Ahold als heel de markt gedeprimeerd is.

9 juni 2010

Het aandeel Ahold blijft tegendraads bewegen en heeft net de top van de Bollingerbands bereikt. We zien nu wel een mogelijke terugval richting de MA20. Mogelijk wordt dit een koopmoment.

20 mei 2010

De uitzondering in de AEX index. Als één van de weinige aandelen binnen de index is Ahold niet gevangen in een neerwaartse trend. De koers is nog altijd boven de MA20 te vinden en de MA20 is neutraal, niet negatief. Koopwaardig? Dat is een andere zaak. We hebben de aandelen kort gehad, maar de stoploss werd recent geraakt. Op dit moment nog kopen zou ik dus niet doen, daar is het algemene beurs sentiment te slecht voor. Ahold profiteert ongetwijfeld fors van het feit dat de dollar zoveel sterker is geworden. Daar de stoploss zo recent geraakt werd, is het aandeel voor mij off limits. Immers zou ik anders geen stoploss hoeven te gebruiken.

26 apr 2010

De MA20 heeft recent keurig als steun gediend, waarna de koers weer is gaan oplopen richting de bovenkant van de Bollingerbands. Dit ziet er goed uit. Wie de aandelen nog niet heeft, kan nu kopen. Na de analyse van 7 april hebben wij de aandelen al en de stoploss gaat nu naar 10,09 end of day.

7 apr 2010

Een opmerkelijke gang van zaken gisteren. Terwijl mijn verwachting was dat dit aandeel nog maanden stil zou liggen is het vrijwel direct nadat het uit de ‘bol’ ontsnapte flink omhoog gegaan en boven de 10 euro gekomen. Als we vanochtend om 10:00 uur nog boven de 10,00 staan, dan ga ik long in Ahold.

19 mrt 2010

Direct na mijn vorige analyse sprong Ahold onverwachts boven de weerstand. Er is nu een extra steun ontstaan vanuit de gap die bij die sprong gemaakt werd. Toch is er geen reden om nu al positief te worden. Na de sprong is Ahold dan ook stil komen te liggen. We zien nu verkoopsignalen in de Stochastic, maar erger nog, ik zie een bolvorming in de Bollingerbands. Die bolvorming zagen we eerder in andere aandelen en hield steeds weer in dat de koers vele weken lang stil bleef liggen. Ondanks de uitbreking boven de 9,5 dus nog altijd geen positie in Ahold.

3 mrt 2010

Waarom blijft Ahold zo achter, die vraag kreeg ik deze week. Ahold is voor beleggers niet zo sexy, omdat het bedrijf het vertrouwen fors verspeeld heeft, maar ook omdat het een akelig voorspelbaar bedrijf is, dat geen fout moet maken omdat het als marktleider in Nederland meer te verliezen dan te winnen heeft. We zien de laatste dagen een enorme opleving. Mooi, maar ik raad af om onder de 9,5 een positie in te nemen. Op de 9,5 ligt een zware weerstand en met een koers van 9,17 nu is er te weinig opwaarts potentieel om nu nog in te willen stappen.

9 feb 2010

De stoploss is geraakt, de positie gesloten. Jammer, maar het is even niet anders.

25 jan 2010

De MA20 lijn is neerwaarts aan het richten, dat terwijl het bedrijf aangeeft dat het haar zeer goed gaat. Beleggers willen er blijkbaar nog altijd niet aan. We kunnen helaas de stoploss nog niet weer optrekken en die blijft daarom op 9,2 staan.

5 jan 2010

De stoploss op de positie kan omhoog van 8,79 naar 9,2. Nog altijd is de doorbreking van de 9,5 geen realiteit geworden, ook gisteren niet.

11 dec 2009

De ingenomen positie staat nog altijd niet op veel winst. Twee keer stond de positie onder druk. Gisteren sloten we op 9,15 en dat is net boven de MA20. De uitdaging is nu om boven de 9,50 uit te gaan komen, de top die maandag gezet werd.

19 nov 2009

Aan de stijgende trend lijkt de laatste weken een einde te zijn gekomen. De MA20 is nog stijgende, dus in die zin geen probleem, maar de koers lijkt op weg te zijn naar de MA20, het middelpunt van de Bollingerbands. Wanneer dit aandeel kopen?
In feite kan het nu op ieder moment, want de 9 euro is doorbroken. Ik zie alleen nog niet in hoe Ahold sterk kan stijgen als de AEX stagneert. Ik ben dus nog altijd niet happig, maar in feite zou een positie ingenomen kunnen worden, met stoploss op 8,79 end of day.

4 nov 2009

Het aandeel is sinds de vorige analyse niet van haar plaats gekomen. We zitten weliswaar in een opgaande trend met een stijgende MA20, maar de weerstand van 9 euro per aandeel is al sinds mei niet meer doorbroken. Geen moment om te kopen derhalve.

12 okt 2009

De onderkant van de Bollingerbands is recent niet geraakt. We zagen zelfs 5 dagen waarop we achter elkaar hoger sloten, maar de laatste 4 daarvan steeds weer een Doji. We staan ook nog altijd onder de MA20. Het ziet er allemaal niet erg overtuigend uit en daarom blijf ik dan ook van Ahold af.

28 sept 2009

De vorige analyse was op 9 sept. Het zag er toen aardig uit,maar ik had een goede reden om niet in te willen stappen. Dat was maar goed ook. We daalden vanaf dat punt flink en sloten vrijdag op 8,25. Het aandeel lijkt op weg naar de onderkant van de Bollingsbands. Dat punt ligt nu rond de 8,15 en is dalende. Op zijn best is het trendkanaal nu neutraal. Steun is er rond de 8,2 Daar heeft twee keer eerste in de laatste maanden een gap gelegen.

9 sept 2009

Gisteren is Ahold door de weerstand van de laatste twee toppen gebroken. Echter is het aandeel nog altijd onder de 9 euro te vinden en al veel langer is dat voor mij het niveau waarboven weer gekocht kan worden. We sloten gisteren op 8,56 en gezien de grote weerstand op die 9 euro is een belegging op dit moment simpelweg niet interessant genoeg, hoezeer ik fundamenteel ook wel iets zie in een degelijke belegging als een positie in Ahold.

20 aug 2009

De vandaag gepubliceerde cijfers vielen de analisten mee. Het aandeel is deze week weer boven de MA20 gekomen, maar is nog altijd niet door de neerwaartse gap gebroken die eind juli gevormd werd. Technisch gezien dus nog niet interessant.

21 juli 2009

De MA 20 is nu eindelijk weer opwaarts gericht, maar nu laat de grafiek al twee donkere candles zien en lijkt het aandeel Ahold weer te gaan corrigeren. Op een termijn van een maand lijkt Ahold wel omhoog te willen, maar op termijn van ‘deze week’ lijkt er eerst nog een stukje correctie aan te komen. Daarom doe ik even niets. Ik heb overigens ook even gekeken naar te schrijven put opties, om via die weg de aandelen goedkoop aan te kunnen schaffen. Helaas is dat vrijwel onmogelijk omdat de premie veel te laag is. Zo doet de put optie oktober 8 nu slechts 0,20. (per 100 is dat dus 20 euro) Haal daar de transactiekosten al en je houdt 9 euro over. Als je eventueel later weer moet terugkopen kost dan weer 11 euro en hou je hoe dan ook 2 euro verlies over. Het is duidelijk dat de belachelijk hoge transactiekosten een rem op de markt zetten.

1 juli 2009

Het aandeel sloot gisteren op 8,18 en daarmee werd, net als in de AEX intraday de middellijn van de Bollingerbands geraakt, maar zijn we als bijna op de helft richting de onderkant van de Bollingerbands. Koersdoel is net iets boven de 8 euro. Rond dat punt is er misschien voorzichtig sprake van een koopmoment. De Bollingerbands lijken te neutraliseren, maar de 20 MA is nog wel dalende. Nog even geduld derhalve.

11 juni 2009

Technisch ziet het er niet goed uit voor Ahold. Dat terwijl de supermarkten het goed doen. Een mooi bewijs dat de fundamentele gang van zaken regelmatig volledig los staat van de beurs. Dit is één van de bedrijven die winst en omzet ziet toenemen, maar ondertussen wel lager staat dan een half jaar geleden. We zitten momenteel in een dalende trend. Steun is er op 8 euro. Zouden we in de buurt komen, en met 8,34 slotstand gisteren zitten we niet ver weg, dan is een instap te overwegen. Vooralsnog zou ik echter wachten, want ook de Bollingerbands keerden neerwaarts en het lijkt me niet verstandig long te gaan in een neerwaartse trend.

22 mei 2009

Na de flinke dip begin mei kwam er ook snel weer een flinke winst. Het aandeel Ahold bleef echter onder de 9 euro en daarmee simpelweg oninteressant voor een belegging. Vooralsnog blijft dat zo.

4 mei 2009

Het leek even goed te gaan met de koersvorming van het aandeel Ahold. Donderdag ging het echter mis en we verloren in één dag bijna twee weken aan koerswinst. De Stochastic geeft een verkoopsignaal. De weerstand die eind februari werd neergezet bleek te werken. Ik blijf hier nog altijd vanaf.

13 apr 2009

Bij de analyse op 24 maart gaf ik aan dat er in de grafiek nog geen reden was om te kopen. Die analyse was toen juist en helaas is er nog altijd geen verandering in gekomen. Steun is er op 8 euro, maar de Bollingerbands lopen omlaag, dus zelfs een herstel binnen de bands hebben een beperkte ruimte. Geen aandeel om nu te willen bezitten. Ook geen aandeel om nu te kopen.

24 mrt 2009

Bij de vorige analyse op 4 maart gaf ik al aan dat er technisch geen reden was om te kopen. Dat bleek juist te zijn. De koers daalde sinds dat moment 5%. We staan nu aan de onderkant van de Bollingerbands en ondanks het heel positieve beursweer gisteren, werd er door Ahold lager gesloten. Er zijn nog geen signalen in de grafiek dat beleggers weer naar Ahold gaan kijken. Geen moment om te kopen derhalve… nog niet.

4 mrt 2009

Het bedrijf bracht ijzersterke cijfers naar buiten, maar de eerdere analyse zat er niet ver naast. Ik gaf op 19 feb aan dat er ruimte omhoog was tot 9,4. Het werd een stijging tot 9,2 waarna de koers weer daalde tot 8,45.
Fundamenteel gaat het goed met Ahold, maar beleggers laten zich leiden door persberichten over een nieuwe supermarktoorlog en de trend bij consumenten om steeds vaker voor huismerken te kiezen. Op huismerk producten zit een lagere marge en beleggers zijn blijkbaar bang dat dit de resultaten van Ahold ernstig gaat aantasten. Wat jammer dan V/d Hoeven indertijd het vertrouwen in het bedrijf zo beschaamd heeft. Zonder die misstap zou geen belegger die twijfel bij Ahold hebben. Onder de nieuwe leiding lijkt die twijfel ook niet nodig te zijn. Fundamenteel doet het bedrijf het fantastisch en hoewel het een dooddoener is, vreten moeten we toch!
Technisch is er geen reden om te kopen. Fundamenteel is Ahold één van de weinige Nederlandse aandelen die je voor de lange termijn zou mogen hebben.

19 feb 2009

Bij de vorige analyse had Ahold net de bovenkant van de Bollingerbands geraakt. Nu zijn we net los van de onderkant. Dit geeft ruimte omhoog tot maximaal 9,4. Wel is belangrijk te weten dat de richting van de bands helaas weer neerwaarts tot hooguit neutraal is. Ahold zit dus niet in een sterke trend en vooralsnog is slechts sprake van het binnen de hooguit neutrale trend heen en weer stuiteren tussen de bands. Dit geeft ruimte tussen de huidige 8,77 tot 9,4. Wat mij betreft is dat te weinig speelruimte om interessant te zijn.

2 feb 2009

Het aandeel is op een hoogste koers sinds juni 2008 gekomen. Daarmee is Ahold één van de weinige aandelen die de dip van eind 2008 al overwonnen heeft. Vooralsnog doe ik onder de 10 euro niets in dit aandeel. Die 10 euro is de top van juni 2008 en die zal als een weerstand kunnen gaan gelden. Om nu op 9 euro in de markt te stappen om een weerstand op 10 euro te vinden, dat lijkt me niet slim.

19 jan 2009

Al sinds begin november is er weinig beweging in het aandeel Ahold geweest. Misschien is dat juist wel het krachtige aan dit aandeel, want een belegger had wel winst behaald met een positie in Ahold. Het aandeel steeg van 8,50 naar vrijdag 9,07. We raakten vrijdag heel even de bovenkant van de Bollingerband. De dag ervoor raakten we de onderkant intraday. In twee dagen heel het koerspotentieel behaald. Ik blijf er vanaf, want ik zie nog geen aanwijzingen van een nakende doorbraak.

10 dec 2008

Er is door mij eind november geen positie ingenomen. Het momentum is zo wie zo nu voorbij. We zien vooral in de Stochastic indicator dat het aandeel neutraal begint te worden. We zijn in anderhalve maand ook niet veel opgeschoten. Ik blijf hier nog even vanaf.

27 nov 2008

Het aandeel is gisteren door de weerstand van 9 heen gebroken. Met stoploss op 8,9 EN een koers die om 10:00 uur nog boven de 9,00 moet staan, kan long gegaan worden als dus Ahold de winst weet vast te houden.

4 nov 2008

Na mijn vorige analyse, toen Ahold op 8 stond, daalde het aandeel even fors naar 6,6 euro. Vanaf dat moment keerde het sentiment en Ahold steeg naar rond de 8,5. De grote weerstand ligt op 9 euro en ik zie nog niets dat er op wijst dat Ahold die weerstand gaat overwinnen. Ik blijf hier daarom slechts toekijken.

8 okt 2008

Ik hoor tegenwoordig veel opmerkingen als “eten moet iedereen toch”, waarmee dan wordt aangegeven dat een bedrijf als Ahold altijd interessant is. Ik waag dat in die algemene zin te betwijfelen, want er is nu een geld tekort. Ahold is een bedrijf dat een grote schuld heeft en met veel geleend geld aan het werk is. Hoe kunnen ze garanderen ook in deze marktomstandigheden altijd aan geld te kunnen komen? Overigens is de daling van Ahold de laatste weken veel minder dan bij andere bedrijven. In die zin doen ze het wel veel beter en zolang ze zelf niet in problemen komen, lijken ze een relatief veilige haven te zijn. Technisch zit het aandeel als sinds begin augustus in de range van 8 tot 9. Gisteren sloten we op 8. Ik neem geen positie in.

16 sept 2008

Ahold doet het niet eens zo slecht de laatste tijd. Toch is de koers nog geen 9 en al eerder gaf ik aan dat ik het aandeel onder de 10 niet interessant zou vinden. Die mening heb ik nog altijd. Het heeft gewoon geen zin om onder dat niveau mee te stuiteren tussen 8,30 en 9. Dat is in wezen wat we de laatste 6 weken zien.

28 aug 2008

Ik blijf van mening dat Ahold eigenlijk pas boven de 10 euro als aandeel weer interessant gaat worden. Met een koers van 8,7 is dat nog een stevige stijging waarop we dan moeten wachten en die we dan in feite aan ons voorbij laten gaan. Het punt is echter, onder die 10 euro is er te weinig om warm voor te kunnen lopen. Ik blijf er dus af.

7 aug 2008

Te laat… Een week geleden was mooi geweest, nu ben ik te laat met mijn analyse. Niets meer mee doen, ik voorzie een stijging tot ongeveer 8,8 en daarna een terugval tot minstens 8 euro.

18 juli 2008

Een pril herstel in Ahold. Ik doe er vooralsnog nog niets mee. De candle van gisteren en het drie dagen patroon van candles is vrijwel gelijk aan het patroon van twee weken geleden. Daarna dook Ahold drie dagen omlaag. Daarbij geld dat dit nieuwe drie dagen patroon ook nog eens lager ligt dan het vorige. Een lagere top en een lager dal. Dat geeft me geen vertrouwen en ik blijf hier dus van af.

30 juni 2008

Onder de 10,2 gaf ik al eerder aan niets te doen. Dat was op een koers van 9,6. We staan nu op 8,8. Wat geduld opbrengen kan soms heel lonend zijn. Hoewel de indicatoren nu koopsignalen geven lijkt het vanuit de Japanse Candles nog geen moment om te kopen. Ik wacht dus nog even.

3 juni 2008

Recent een koopsignaal bij de Stochactic indicator in Ahold, maar ik had al aangegeven dat ik onder de 10,2 niet veel zin in koopjes heb. Ahold staat nu 9,6 en erg veel vuur zit er niet in.

21 mei 2008

Een zijwaarts opwaartse beweging bij Ahold. Uiteindelijk komt dan het aandeel wel bij de 10 euro, maar dat bleek te hoog gegrepen. Onder de 10,2 heb ik geen zin in koopjes.

23 apr 2008

Nog altijd vooral een zijwaartse trend in Ahold. De koers kruipt ondertussen wel hoger, maar onder de 10 is het slechts een stijging in de marge. Hier doe ik op dit moment echt niets mee.

8 apr 2008

Hoewel de koers voorzichtig omhoog is gekropen, is er bij Ahold sprake van vooral een zijwaartse trend. De Stochastic geeft nu een verkoopsignaal en gisteren zagen we een Doji gevormd worden. We hebben geen aandelen en dat houden we zo. Short gaan lijkt in een zijwaartse trend niet echt kansrijk. Het schrijven van out of the money opties is even bij mij in beeld geweest, maar is bij Ahold niet echt interessant.

13 mrt 2008

Ahold heeft de 9 euro gered, maar gisteren werd de winst in één dag weer teniet gedaan. Ik blijf van deze aandelen af. Hier lijkt vooralsnog niet veel te winnen te zijn.

27 feb 2008

Het aandeel komt maar niet meer over de 9 euro heen. Onder dat niveau heeft het geen enkele zin de aandelen te willen hebben.

4 feb 2008

Ik blijf geen koper in Ahold aandelen. De Stochastic geeft al een verkoopsignaal en vrijdag was met een positieve AEX index voor Ahold slechts een Doji dag. Beleggers zijn er duidelijk nog niet uit. In zo’n klimaat moet je niet gaan gokken en is terughoudendheid beter op de plaats.

17 jan 2008

Ik was al geen koper meer van de aandelen Ahold onder de 10 euro. De malaise in de retailmarkt heeft ook Ahold hard getroffen. Het aandeel deed in oktober nog ruim 11 euro, nu staat er 7,8 op het bord. Je zou denken, onderhand koopwaardige niveaus, maar ik zou zelf onder de 8,20 niet instappen. Dat was eerst ‘onder de tien euro’ dus in die zin is er al veel gewonnen door niet te verliezen.

20 dec 2007

Een spannend niveau voor Ahold. De 9.3 is al vanaf mei een niveau waar we rond noteren. Overigens ben ik onder de 10 toch al geen koper van dit aandeel, dus financieel gezien raakt me een beweging in het Ahold aandeel totaal niet.

28 nov 2007

Onder de 10 euro heb ik weinig trek een positie in het aandeel Ahold op te pakken.

12 nov 2007

Helaas is de stoploss geraakt en is daarmee afscheid genomen van de positie. De winst is minimaal, zeker als we de kosten meerekenen. Achteraf gezien ben ik veel te lang in deze positie blijven zitten. Op 10,5 was ook een prachtig moment geweest om afscheid te nemen. Niet gedaan, jammer.

26 okt 2007

Ik hou de stoploss op 10,29. De korte termijn trend bij Ahold is nu iets omlaag, maar door het aandeel wat ruimte te geven hoop ik dat we de gehele neerwaartse beweging kunnen opvangen en daarna weer kunnen profiteren van de opwaartse beweging. Het gaat steeds beter met Ahold, dus deze aandelen wil ik op zich op fundamentele gronden ook wel houden.

11 okt 2007

Stoploss gaat bij Ahold naar 10,29. Dit was een stoploss van 9,9.

26 sep 2007

Ahold lijkt weer buiten adem te zijn. De winst is met 5% net te weinig om interessant te zijn, dus ik hou mijn positie toch maar aan in de hoop op betere tijden. Stoploss blijft derhalve 9,9 end of day.

5 sep 2007

Een doorbraak bij Ahold gisteren. Met stoploss op 9,9 end of day kan long gegaan worden.

16 aug 2007

Bij Ahold sta ik nog steeds aan de zijlijn. Juist dit aandeel doet het verhoudingsgewijs dan nog goed, want de daling zet nog altijd niet verder door. Steun is er op 8,5. Ik blijf het even afwachten.

20 juli 2008

Begin juli is de stoploss voor Ahold geraakt. Daarna herstelde het aandeel weer. Ik doe hier even niet mee aan mee. De candles zijn erg klein en het volume is de laatste tijd erg laag. Het aandeel staat duidelijk nu even niet in de belangstelling van beleggers.

19 juni 2007

De steun bij Ahold heeft het laatst gehouden. We zijn nu weer terug bij het hoogste punt van de laatste jaren. Gisteren zelfs een hoogste slot in jaren. Stoploss gaat omhoog naar 9,45.

28 mei 2007

Beleggers die Ahold kochten moeten dit aandeel in de gaten blijven houden. De stoploss van 9,2 is niet veraf meer.

14 mei 2007

Vooralsnog heeft de steun op 9,4 het end of day gehouden. Beleggers die kort op de bal spelen kopen de aandelen met stop loss op 9,2 end of day.

24 apr 2007

Gisteren een nieuwe intraday top in de huidige stijging, maar zowel Stochastic als RSI geven de laatste tijd verkoopsignalen. De koers is nu vanaf begin april niet echt van de plaats gekomen. Ik miste de stijging door een consequent toepassen van de stoploss. Jammer, maar ook dat kan gebeuren.

22 mrt 2007

De vorige analyse was volledig correct. De 7,3 werd inderdaad getest. We zagen daarna in de opgaande lijn even wat weerstand rond de 7,70. Hier liggen dan ook zowel neerwaarts als opwaarts de gaps. De Stochastic geeft nu een verkoopsignaal. Nu nog instappen is daarom niet de meest logische stap. Lees ook: https://www.beursbox.nl/2007/03/ahold-koopt-meer-aandelen-in.html

28 feb 2007

Was er nog eerder enige onzekerheid over al dan niet in deze positie blijven zitten, nu is die duidelijk weg. Vooralsnog is de weg voor Ahold blijkbaar omlaag. Een eerste steun rond de 7,66, maar ik sluit een test van het 7,3 niveau ook niet uit.

24 jan 2007

De koers van Ahold is onder de stoploss gekomen. Als Ahold om 10:00 uur nog altijd onder dat niveau te vinden is, zou u de positie moeten sluiten.

2 jan 2007

De speculatief ingenomen positie op Ahold kan worden aangepast. De stoploss kan van 7,40 naar 7,88.

12 dec 2006

In mijn vorige analyse van Ahold gaf ik aan dat er geen positie ingenomen hoefde te worden. Dat was een goed besluit. We zien nu dat Ahold tegen de weerstand van 7,54 aanhikt. Dat is de bovenkant van de neerwaartse gap die twee weken geleden gevormd werd. Onder dat niveau zou ik niets doen. Komen we erboven, dan kunt u speculatief long gaan, met stoploss op 7,40.

27 nov 2006

Op één november gaf ik aan Ahold even met rust te laten. Er is vanaf dat moment weinig gebeurt. het aandeel daalde van net onder de acht euro naar nu ongeveer 7,8 euro. Niet bijster veel beweging dus en heel veel dagen met akelig kleine candles. Nog altijd geen aandeel waar ik actief in wil zijn.

1 nov 2006

De beurs positie in Ahold is weer gesloten en voorlopig laat ik Ahold even met rust.

4 okt 2006

Na de vorige tip, die ik een gok noemde, is het aandeel Ahold inderdaad flink gestegen. De stoploss kan daarom omhoog naar 8,2. Het lijkt er nu op dat een top zich gevormd heeft.

27 sept 2006

Het aandeel is de laatste weken in de lift geweest. Met stoploss op 7,2 kunt u een gokje wagen, maar weet dat het ene gokje is. Mocht er een aanval van Amerikaanse hedgefunds komen, dan is het sterk de vraag of andere aandeelhouders daar van gaan profiteren. Eerder zullen de hedgefunds proberen de waarde per aandeel zover mogelijk te drukken om het bedrijf in problemen te brengen. Als een hedgefund short gaat en aandeelhouders aan het twijfelen weet te brengen, dan kan het hard omlaag gaan. dit is een hard spel, gespeeld door legale criminelen.

16 aug 2006

De recente berichten over een eventuele overname hebben de koers goed gedaan. Deze brak door de weerstand van de vorige top die in maart lag. Instappen met stoploss op 7,20 zou kunnen, maar bedenk u wel, in dit overname geweld worden particuliere beleggers als vuil behandeld. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat er een uitkomst komt die voor de kleine beleggers ongunstig uitpakt. Vooral beleggers die via derivaten in Ahold willen beleggen moeten oppassen. Fair value afwikkeling voelt vaak allerminst fair aan.

10 jul 2006

Wordt Ahold het volgende slachtoffer van enkele haaien zoals Carlyle? De geruchten gaan dat er posities worden opgebouwd door Amerikaanse partijen. Zodra die een paar procent van de aandelen in bezit hebben gaan ze zich roeren en gaan ze aandringen op verkoop van delen of het geheel. Voor bestaande beleggers alleen interessant als op een historisch lage koers gekocht is. Voor de meeste beleggers is dat niet het geval.
We zien nu dat de koers moeite heeft de gap te overbruggen. De gap die in de daling van maart gevormd werd. Long gaan zou ik niet onder de 7 euro doen.

14 jun 2006

Ik zag net dat ik hier op de site vergeten was bij te schrijven dat ik mijn turbo long op Ahold al enige tijd geleden (gedwongen) afgesloten heb zien worden toen de turbo de stoploss raakte. Sneu voor mij, want de koers staat nu hoger. Er gaan wat berichten rond over een eventuele afsplitsing van onderdelen van Ahold. Vooralsnog zien we geen enorme speculatiegolf in Ahold. Na de eerste berichten hierover steeg de koers wel, maar gisteren kwam er weer een daling over heen.
Ahold is de winnaar van de supermarktoorlog, maar gezien de berichten van de laatste dagen doet het toch wat aan als een Phyrrus overwinning. Phyrrus, die tot twee keer toe de Romeinen wist te verslaan, maar toen geen leger meer had. De volgende veroveraar kon gewoon binnenwandelen. De kans bestaat nog altijd dat uiteindelijk de winnaar een bedrijf is dat nooit aan heel deze oorlog deelgenomen heeft en dus nog financieel ijzersterk staat.

16 mei 2006

De daling brengt het aandeel dicht bij de stoploss. Nog altijd heb ik de Turbo long in bezit. Deze staat nu op verlies. Stop loss blijft 6,24 end of day.

24 apr 2006

In Ahold heb ik zelf ook een Turbo long positie gekocht, dus graag hou ik nu even de hand aan de pols met betrekking tot de Technische staat van het aandeel. Na de consolidatie ziet het er goed uit, met twee grote witte candles die beide een hoger slot te zien gaven. Vooralsnog gaat het goed, maar de stoploss blijft liggen op 6,24.

21 apr 2006

Het lijkt erop dat de bodem voor Ahold gezet is. Instappen met stoploss op 6,24.

24 mrt 2006

Stop loss verhogen naar 6,98. Zelf heb ik overigens winst genomen op de opties. Ik heb nog wel aandelen Ahold in bezit. Prachtig is op de grafiek te zien hoe het 7 euro niveau zowel in september 2005 als nu in maart 2006 steun is vanwege de onderkant van een gap.

28 feb 2006

Vrijdag werd een nieuwe top gezet, maar helaas doken we er gisteren later in de sessie toch weer onder. Ook vandaag zien we een verlies van 1% op het bord staan. Op dit moment is er echter nog niets aan de hand. Een slot onder de 6,7 is wel ernstig. In dat geval zou er een lagere bodem geplaatst zijn. We zien nu nog altijd een stijging die al vanaf november gaande is. Stop loss verhogen tot 6,69 end of day.

3 feb 2006

De steun voor Ahold ligt op 6,2. Stochastic gaf recent een koopsignaal. Gisteren verloor het aandeel weer een stukje van de winst van woensdag. Nu Laurus uitverkoop gaat houden is duidelijk dat Ahold één van de sterkere partijen is. Ik blijf de beloning voor Moberg belachelijk vinden, maar het lijkt erop dat het bedrijf nu wel weer werkt aan aandeelhouderswaarde. Ik stap in, met stop loss op 6,19 end of day

22 nov 2005

Beleggers in Ahold moeten nu gaan opletten.
Eind oktober werd een gap omlaag gevormd met als hoogste punt 6,20.
Wat we nu zien is dat Ahold net daaronder duidelijk begint te twijfelen. Immers zien we in de Japanse Candles grafiek nu een vijftal (!) Doji’s na elkaar.
Een Doji houdt in dat de openingskoers vlak bij de slotkoers ligt, terwijl gedurende de dag wel wat beweging is geweest.
Kopers en verkopers zijn echter in evenwicht.
Nu die twijfel vlak bij de weerstand van de gap ligt is er een belangrijk moment aangebroken. De markt gaat kleur moeten bekennen. Pas met een slot boven de 6,20 is de gap overwonnen.
De kans is echter veel groter dat de koers weer een draai naar onder gaat maken. Een stop loss inleggen op uw bezit is dan zo onverstandig niet. Een slot onder de 5,98 zou wat mij betreft een verkoopmoment zijn.
Beleggers die nog niet in Ahold zitten kunnen instappen als de koers boven de 6,20 sluit en de dag erna daar weer boven opent.
Stop loss is dan 6,18 op slotbasis.
Zouden we onder de 6 euro komen dan zou u kunnen denken aan een put optie of Turbo short.

11 nov 2005

Het herstel is begonnen bij Ahold. Of het HET herstel is, dat weten we pas achteraf, maar zowel Candles, RSI en Stochastic geven koopsignaal.

4 nov 2005

De steun lijkt gevonden te zijn op de 5,65. Echter RSI en Stochastic zijn nog altijd neerwaarts gericht. Wie zich keurig aan de TA richtlijnen wil houden, die doet nu nog niets, maar de beleggers die wat risico willen nemen, die kunnen overwegen een positie in te nemen. Stop loss op 5,49.

31 okt 2005

Hoeveel slechter kan het nog worden bij Ahold. Niet alleen hebben ze zo’n beetje de duurste top man binnen gehaald, maar ook staat de koers weer op het laagste niveau van 2005. De Amerikaanse onderdelen blijven fors achter en leveren strop na strop op. Waarom heeft Moberg daar nog altijd niet het lek boven water? Wordt er teveel aandacht besteedt aan de Nederlandse en Europese activiteiten? Op de huidige koers is Ahold niet interessant te noemen. De koers zal tenminste weer boven de 5,90 moeten sluiten om in ieder geval de voorbereking van het eind april, begin mei niveau ongedaan te maken.

21 okt 2005

Eergisteren werd het laagste slot in september getest. Dit was tevens het laagste punt sinds begin juni van dit jaar. De indicatoren geven voorzichtig aan dat de bodem hier misschien gevonden is, maar overtuigen doet het nog niet.
Bij Ahold is het jammer dat het een bedrijf is dat staat als een huis, met een management dat niet alleen nu, maar ook het vorige management, vooral op eigen geld gericht is. Moberg doet het nu goed, maar als hij er morgen geen zin meer in heeft, dan pakt hij zijn tig miljoenen oprotpremie en hij laat Ahold stikken. Dit weerhoud me er van om Ahold echt een koop voor de lange termijn te noemen.

8 sep 2005

Ahold was gisteren de meest opvallende daler. Er ging ruim 9% van de koers af! Wat een geluk dat de stop loss al eerder op 7,14 was gesteld en deze ook al geraakt was. Het zou nu dus niet zo mogen zijn dat er nog lezers van Beursbox als trader in deze aandelen zitten. De afwaardering gisteren was wel erg zwaar voor de marktleider in Nederland. Wat mij betreft reden om te proberen op een koers onder de 6,60 deze aandelen weer op te pakken!
Ik zie het als prima kans om met 10% korting heel leuke aandelen op te kunnen pakken. Stop loss leg ik op twintig cent onder de aankoopkoers. Ik wl immers niet met een bloeder blijven zitten als mijn visie niet correct blijkt te zijn.

15 aug 2005

Ahold Stop loss voor aandeelhouders gaat van 6,6 omhoog naar 7,14 end of day.

7 jul 2005

Gisteren de derde Doji op rij, hoeveel waarschuwing moeten we krijgen? Stop loss voor de aandeelhouders die de aandelen vooral voor trading aanhouden ligt op 6,6.

7 jun 2005

Fundamenteel ben ik hier zeer positief over. Ahold is in de supermarktoorlog de enige winnaar geworden en het aandeel doet zich voor als een aandeel waar een belegger als Warren Buffett zich mee in zou kunnen laten. Een bewezen sterk management en een bedrijf met een historie die op een paar jaar na perfect was. Nu is het moment gekomen voor Ahold om weer te bouwen vanuit kracht.
Technisch is het een ander verhaal. Heel veel beleggers hebben ingezien dat het tij gekeerd is en kochten recent in. De koers steeg van 5,80 naar 6,40. Dat lijkt geen reuzensprong, maar procentueel is het wel degelijk enorm. Koersen van 20 en 25 euro zien we voorlopig niet meer, dus het daar mee vergelijken heeft geen enkele zin. Beleggers die in Ahold een hernieuwde kandidaat voor het Weduwen en Wezenfonds zien, die kunnen nu ook beginnen te kopen. Wie iedere maand een plukje koopt en dat spreid over 6 tot 10 maanden, die weet zeker dat hij/zij gemiddeld een redelijke prijs zal betalen. Beleggers die ook op de laatste dubbeltjes willen timen hebben een afweging te maken. Op dit moment lijkt het er sterk op dat we eerst gaan consolideren en mogelijk eerst de 6 euro weer gaan testen. Er zijn simpelweg de laatste weken teveel kopers geweest.

20 apr 2005

Nog altijd een voortzetting van de daling die we al sinds begin maart zien. Er is zelfs een gap bijgekomen waardoor er op 6,2 een extra weerstand ontstaan is. De RSI laat zien dat er onderhand wel een bodem gevonden kan zijn. Beleggers die in dat scenario geloven kopen nu de aandelen maar met stop loss op 5,95 end of day. Minder risico is dat u even wacht tot een slot boven de 6,2.

De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing, tenzij anders aangegeven.

Tom Lassing en Pro Gain BV houden geen aanzienlijke belangen in binnen Europa gelegen beursgenoteerde ondernemingen.
Het kan zijn dat Tom Lassing privé een kleine positie zal innemen conform zijn analyse en advies. U dient daar bij de beoordeling van de analyse rekening mee te houden.
Er zijn geen afspraken met banken of brokers over vergoeding omzet op basis van de gegeven adviezen. Ook als adviezen van Tom Lassing via andere aanbieders tot u komen is er geen sprake van een betaalde bijdrage. De analyses worden altijd gratis verstrekt aan derden met slechts de afspraak dat er een werkende link naar www.beursbox.nl onder staat.

 

Leest u ook onze disclaimer nog eens goed na. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *