LADEN

Typ om te zoeken

AEX NYSE Euronext Beurs Aandelen Index Analyse

AEX

AEX NYSE Euronext Beurs Aandelen Index Analyse

8 nov 2011

De AEX is weer onder de MA20 gesloten, en wel met een Doji. Daarbij lijkt de MA20 nu ook neerwaarts te gaan keren. De AEX is onder de 300 punten gesloten. Even voorzichtig dus.

4 nov 2011

De Amsterdamse AEX index is gisteren toch weer boven de MA20 en boven de 300 gesloten. De opluchting over Griekenland trok de beurs alsnog weer overeind. Hoe lang gaat die opluchting duren? Italië ligt nu onder vuur en is Griekenland nu echt over?

3 nov 2011

Er was inderdaad een herstel gisteren, maar het was te weinig. Er is nu een nieuwe weerstand ontstaan en wel de neerwaartse gap die nu ontstaan is. De dag werd gisteren met een Doji afgesloten. Beleggers twijfelen.

2 nov 2011

Een zware correctie gisteren en een slot onder de 300 punten. Als dat vandaag niet weer een herstel wordt, dan zie ik het even zwart in. Overigens verwacht ik wel een herstel.

1 nov 2011

De index lijkt even op weg te gaan naar de MA20 lijn die nog altijd stijgende is. Vooralsnog een stukje correctie binnen de korte termijn stijgende trend.

31 okt 2011

Vrijdag was het toch over met de pret. De AEX sloot lager en sloot uiteindelijk op 313 punten. De trend is momenteel nog altijd opwaarts. De koers bevindt zich boven de stijgende MA20 lijn.

28 okt 2011

Gisteren zelfs een gap omhoog en een slot op de hoogste stand van de dag. Het kan allemaal niet op. De opluchting is groot, maar ik blijf me afvragen wat er dan precies anders is geworden.
Het is slechts wachten op het eerstvolgende slechte bericht en dan duiken we weer fors lager… Of moet ik dit zien in het kader van het aanbreken van de meest positieve beursmaanden van het jaar.

27 okt 2011

Gisteren wederom een lager slot. Normaal gesproken zouden we richting de MA20 gaan, maar het akkoord in Europa lijkt goed te worden ontvangen.

26 okt 2011

De top is weer even gezet. Amerika ging lager, maar de AEX gisteren ook al. Vooralsnog een stukje rust in een herstelbeweging. Vergeet echter niet, de langere termijn beweging is nog altijd neerwaarts. We hebben het op een termijn van 5 jaar en langer nog altijd over een dalende AEX…

25 okt 2011

Wederom een stijging, maar de candle weet me niet te overtuigen. Ik neem toch aan dat beleggers nu even afwachtend gaan zijn, gezien de Europese top van morgen.

24 okt 2011

Vrijdag ging het ineens heel erg goed. Zo goed dat we meer dan 2% wisten te winnen. De expiratie had dus inderdaad een verrassing in petto. De AEX sloot op 305,7 en dat kan dan eindelijk genoeg ruimte zijn om de 300 ‘definitief’ achter ons te laten.

21 okt 2011

We zijn gisteren weer onder de 300 gesloten. Het blijft de laatste dagen iedere keer een spelletje met dat 300 niveau. Blijkbaar wachten beleggers de Eurotop even af.

20 okt 2011

Een slot weer boven de 300 maar wel een onvervalste Doji. Echt overtuigd zijn beleggers dus niet.

19 okt 2011

De AEX index sloot gisteren fractioneel lager. De MA20 is stijgende en de koers bevindt zich er boven. Dat op zich is technisch gezien positief.

18 okt 2011

Over heel de wereld waren de beurzen gisteren weer in mineur. Er was naar mijn idee verder geen economische aanleiding voor en ook geen acuut bericht in de pers. De AEX sloot weer onder de 300 punten.

17 okt 2011

Ondanks een verkoopsignaal in de RSI indicator zagen we toch een AEX index die het hogerop zocht. Het ziet er ook voor vandaag positief uit. Men is hoopvol richting de Europese oplossing die volgende week verwacht wordt.

14 okt 2011

De top is gisteren gevonden, de 300 bleek te hoog gegrepen. Ook de RSI indicator heeft gisteren een verkoopsignaal gegeven. We zijn ook in één ruk 10% gestegen, dus het mag ook even.

13 okt 2011

Met de sprong van gisteren is de AEX eindelijk in een herstelbeweging gekomen op de neerwaartse beweging van augustus dit jaar. Grote weerstand is nu 320 waar de gap omlaag nog ligt. Pak even de grafiek erbij om te zien hoe betrekkelijk deze opwaartse beweging is. Even een realitycheck.

12 okt 2011

Het lijkt even gedaan te zijn met de stijging. Ik verwacht dat de AEX stand nu de MA20 lijn gaat opzoeken. Momenteel ligt de MA20 net onder de 280 punten. Ze is wel stijgende.

11 okt 2011

Dat was een verrassing voor me. Ik had niet gedacht dat de AEX nog weer hoger zou komen. Nog even en we gaan weer serieus aan 300 denken… of zat ik er slechts een dag naast?

10 okt 2011

Vrijdag heeft de AEX de bovenkant van de Bollingerbands geraakt. Daarmee is de kans groot dat we het mooie beursweer achter ons hebben gelaten.

7 okt 2011

De koerssprong van de AEX is opmerkelijk te noemen. Alle fondsen sloten gisteren hoger. Zijn beleggers de dalingen zat? Is dit dan het dieptepunt waarbij de zwartgalligheid over de schuldencrisis niet erger kan worden, terwijl de beurs (die altijd een half jaar vooruitloopt) al aan een herstel is begonnen?
Het zou kunnen. Mijn zwartgalligheid over de schuldencrisis is inderdaad op een nieuw dieptepunt gekomen. Mijn vertrouwen in de politici en bankiers is tot onder het vriespunt gekomen. Is dit dan echter de bodem voor de beurs? Het zou natuurlijk kunnen, maar tot nu toe hebben we alleen maar slecht bericht gehad, maar de echte crisis die we allemaal keihard gaan voelen, die moet naar mijn idee nog komen. Is dan over een half jaar alles voorbij? Het lijkt mij zeer sterk. Ik geloof dat nog niet en onder de 300 punten voor de AEX laat ik de beurs de beurs.

6 okt 2011

Gisteren is de AEX wederom boven de MA20 lijn gekomen. Het is nu al weken kwakkelen zonder een echte richting.

5 okt 2011

De koers is weer onder de dalende MA20 gekomen. Het optimisme is weer weg.

4 okt 2011

De AEX sloot gisteren op de nog altijd dalende MA20 lijn. Een perfecte test dus. We moeten nu slechts afwachten of er kracht is om boven die lijn te blijven.

29 sept 2011

Nog wel een slot boven de dalende MA20 lijn, maar lager dan de dag ervoor en daarbij een Doji. Het kan me nog allemaal niet overtuigen.

28 sept 2011

De sprong van 4,5% gisteren maakt dat de AEX stand nu boven de MA20 is gekomen en dat ook de eerdere gap nu gevuld is. De vorige top is nog niet doorbroken. Ik blijf nog enorm sceptisch. De MA20 is ook nog dalende.

27 sept 2011

Een mooi herstel voor de AEX gisteren (+2%) maar daarmee is de gevormde neerwaartse gap nog lang niet gevuld. Ook bevinden we ons nog altijd onder de dalende MA20 lijn.

26 sept 2011

Was vrijdag de capitulatie dag? Als ik naar de de dagcandle kijk, dan heeft het er veel van weg. Dan moet natuurlijk niet nu nog weer een groter schandaal of een grotere crisis de kop opsteken. Eens moet het toch gedaan zijn met het slechte nieuws…

23 sept 2011

De laagste stand in 2011 (en ook lager dan in heel 2010) We lijken op dit moment op weg naar de laagste standen zoals we die in 2003 en eind 2008 en begin 2009 gezien hebben. Dat was rond de 200. Met onze stand van 263 is dat in punten zo ver niet meer. Europa is in crisis en alleen beleggers ‘voelen’ dat momenteel.

22 sept 2011

De Amsterdamse beurs was al dicht toen de FED met haar QE2,5 besluit kwam. Amerika sloot daarop flink lager. Dat geeft weinig hoop voor vandaag.

21 sept 2011

Een prachtige beursdag gisteren, maar het slot lag op de MA20 lijn en niet er boven. Het is Jantje lacht, jantje huilt op de beurs.

20 sept 2011

De forse daling van gisteren heeft de stand van de AEX index weer onder de MA20 lijn gebracht. Het was dus inderdaad een vals signaal en ik ben blij dat ik er niet op gereageerd heb.

19 sept 2011

Vrijdag sloot de AEX boven de MA20 lijn. Dat is positief. Echter werd het een Doji en dat maakt dat we moeten afwachten wat er vandaag gaat gebeuren.

16 sept 2011

Een prachtige stijging gisteren, maar het feit blijft dat we nog altijd onder de dalende MA20 lijn staan. Er is technisch dus niets veranderd. We zitten nog altijd in de dalende trend.

15 sept 2011

De beurs is gisteren gestegen. Logischerwijze is dat vreemd, want politiek en economisch gezien lijkt Europa dicht bij het kookpunt te zitten. De beurshandel gaat echter door en op dagbasis bezien zijn er soms meer kopers dan verkopers. We zagen gisteren een mooie stijging, maar die stijging verandert niets aan het feit dat we in een dalende trend zitten.

14 sept 2011

Een hoger slot gisteren, maar ook in een beermarkt gaat de beurs wel eens een dag of wat omhoog. De trend is nu neutraal tot neerwaarts, zoveel is toch al wel duidelijk.

13 sept 2011

Geen beste dag gisteren. We openden met een gap omlaag die nooit ook maar een schijn van kans had weer opgevuld te worden. Uiteindelijk werd het een Doji aan de onderkant van de Bollingerbands. Voor wie ik hier in raadselen spreek, bekijk de grafiek op de site er even bij, dat leert het snelst.

12 sept 2011

De AEX lijkt op weg naar de onderkant van de Bollingerbands te zijn. Ik kreeg van verschillende lezers de vraag wat een “Lassing-bol” nu precies is. Mijn advies: Kijk eens naar de grafiek op de site. U weet dan in één oogopslag wat ik bedoel.

9 sept 2011

Gisteren een slot op de MA20 lijn. Gaan we er vandaag boven sluiten, of is de negatieve lijn van Amerika te sterk voor Europa? We moeten het gaan aanzien. Het is nu te vroeg om er al op in te zetten. Het kan immers alle kanten op.

8 sept 2011

Een flink herstel voor de AEX index gisteren, maar geen doorbreking van de negatieve trend vooralsnog.

7 sept 2011

Gisteren een Doji op de bodem van de grafiek. Dit kan wel eens een technische omkering gaan worden. Ik doe nu nog niets, want de candle van vandaag moet er uitsluitsel over geven.

6 sept 2011

Hoewel het technische beeld het niet echt voorspelde, was vanuit de Xetra Dax analyse al wel duidelijk dat we nog niet uit de dalende trend weg waren. De AEX analyse was minder uitgesproken negatief. Gisteren verloren we ruim 4% aan waarde. We zijn weer onder de dalende MA20 lijn uitgekomen en sloten op de laagste koers in 2011.

5 sept 2011

De AEX stand is nog net boven de nog altijd dalende MA20 lijn te vinden. Ik ben echter blij dat ik geen positie ingenomen heb.

1 sept 2011

De AEX is gisteren met veel geweld en kracht door de MA20 weerstand heengebroken. Ik wantrouw het en zie geen reden nu eens extra in de index in te stappen.

31 aug 2011

De AEX index stand is door de stijging van gisteren nog weer dichter bij de dalende MA20 lijn gekomen. Pas als we daar boven weten te sluiten zou er technisch gezien een ander plaatje kunnen gaan ontstaan. In feite is het beeld nu te onzeker om het risico te willen lopen.

30 aug 2011

De forse stijging van gisteren heeft in de grafiek niet meer dan een Doji gebracht. We staan ook nog altijd onder de dalende MA20. Technisch gezien was het dus een stijging die er totaal niet toe doet.

29 aug 2011

Het was afgelopen vrijdag geen beste beursdag. Intraday werd de diepte behoorlijk opgezocht. Uiteindelijk viel het verlies gelukkig nog mee. We bevinden ons nog altijd onder de dalende MA20.

26 aug 2011

Het is weer snel over met de winstreeks. Gisteren werd uiteindelijk de AEX 1,1% lager neergezet.

25 aug 2011

Weer een dag winst voor de AEX gisteren, maar echt overtuigen doet het nog niet. Ik doe er nog niets mee.

24 aug 2011

We zagen gisteren een hoger slot, maar wel een candle in de vorm van een Doji. Dat is dus nog niet overtuigend en daarom blijf ik op mijn handen zitten. Het koopsignaal van de RSI indicator neem ik voor kennisgeving aan.

23 aug 2011

Een kleine winst gisteren, maar vooralsnog niet meer dan een druppel op een gloedhete plaat. We kunnen misschien, hopelijk, mogelijk een paar dagen winst tegemoet zien. Er is één lichtpuntje. We zijn nog altijd hoger dan de laagste koers van de capitulatie van nu al weer bijna twee weken geleden. Die capitulatie is daarmee nog geldig en kan nog altijd als steun dienen. In die zin kán de huidige opleving nog altijd ‘de’ bodem zijn.

22 aug 2011

Vrijdag een verdere daling en daarmee de laagste slotstand voor 2011. Het ziet er niet bepaald positief uit en blijkbaar moet er nog wat meer schrik de markt in.

19 aug 2011

De paniek moet nu toch wel in het torentje van de premier zijn uitgebroken. De AEX is onder de 292 gekomen en daarmee komen ook de pensioenfondsen weer in de problemen. De grafiek van de AEX ziet er nu niet best uit. Er is echter geen sprake van een nieuw dieptepunt. Wel is de long positie met verlies gesloten.

18 aug 2011

We gaan de stoploss handhaven. Deze is 290,89 end of day. Gisteren kreeg ik weer de vraag wat ik met ‘end of day’ bedoel. Het houdt in, (naar keuze) of de koers na 17:00 uur, of als u dan werkt of onderweg bent, de koers om 10:00 uur de volgende beursdag. Die koersen zijn niet gelijk, maar het geeft u de ruimte om te handelen zonder dat u een stoploss in het systeem hoeft te zetten.

17 aug 2011

Het wordt nu wel opletten, want het patroon dat nu in de grafiek ontstaan is, kan ook wel gezien worden als een top die gezet is. De stoploss handhaven we op 290,89.

16 aug 2011

Op 295 punten is gisteren een long positie ingenomen. De stoploss lag gisteren op 289,6. De stoploss gaat nu omhoog naar 290,89 end of day.

15 aug 2011

Dat ik nu net de laatste weken niet in staat moest zijn de analyses dagelijks bij te houden! Vandaag eindelijk weer een actuele analyse op de AEX index. Een hoopvolle, want zowel vanuit de Candles als vanuit de RSI en Stochastic indicatoren komen signalen dat dit wel eens een bodem kan zijn. Tenzij er nu ineens weer een lijk uit een kast komt rollen en de wereld geconfronteerd wordt met een economisch feit dat nu nog verborgen is, lijkt de beurs zich te willen herstellen. We kunnen long gaan als de AEX vandaag om 10:00 uur boven de 292 punten staat. Stoploss wordt dan 289,6. Is het PPT in actie gekomen? Lees daartoe dit interessante artikel: http://www.beursblik.nl/columns/mark-mark-de-aex-onder-de-300-punten.html

29 juli 2011

Heftige intraday bewegingen gisteren. Van wanhoop naar hoop en na opening van Amerika weer terug naar wanhoop. 2 augustus komt ras nader en het ziet er niet best uit. De AEX lijkt op weg omlaag te zijn. De gekochte put opties door de BeursAccent abonnees staan heel fors op winst. We hebben er te weinig gekocht om heel het verlies te dekken, maar het is een mooie buffer gebleken. Ik neem op dit moment geen long positie in.

28 juli 2011

De gemoederen raken overal ter wereld verhit. We zien dat terug in de beurzen, die niet zo goed tegen onrust kunnen. De AEX ging gisteren dan ook flink onderuit en eindigde ver onder de MA20 die zelf ook weer neerwaarts keerde.

27 juli 2011

De slotkoers van de AEX index lag gisteren weer op de MA20. Deze kan nu steun zijn, maar het kan ook zijn dat we er vandaag weer doorheen gaan zakken. Eerlijk gezegd zou ik er nu, zo vlak voor 2 augustus, even niet op gokken en geen positie aanhouden.

25 juli 2011

Vrijdag zagen we weer een onvervalste Doji waarmee de kans toch behoorlijk is dat dit het weer was voor wat betreft de stijging.

22 juli 2011

We zijn gisteren met één grote witte candle weer boven de MA20 gekomen. Deze MA20 is gisteren ook weer opwaarts gekeerd. We gaan long als de AEX om 10:00 uur op of boven de 336,9 staat. Stoploss bij een instap op 336,69. Tevens de stoploss voor iedereen die er nu in de vakantie de tijd voor heeft, INTRADAY op 1 punt onder de hoogst bereikte stand! Dit wordt extreem kort op de bal spelen vandaag. Heeft u die tijd niet, dan stoploss end of day op 336,69.

20 juli 2011

We zagen gisteren een eerste herstel, maar de candle van gisteren bleef nog volledig binnen de candle range van de dag ervoor. Nog niet erg overtuigend derhalve. Amerika sloot fors hoger omdat Obama wat sussende woorden sprak. Beleggers zijn met weinig al heel tevreden.

19 juli 2011

De AEX heeft gisteren de onderkant van de Bollingerbands bereikt. Daarmee is ook een nieuwe bodem bereikt en werd de vorige bodem doorbroken. We zijn nu terug op het niveau van eind november 2010. Het ziet er nu niet erg sterk uit.

15 juli 2011

Geen sterke beurs gisteren. We sloten lager, maar nog wel binnen de rabnge van de twee beursdagen er voor.

14 juli 2011

We hebben gisteren geen nieuwe positie ingenomen. Uiteindelijk ging de AEX wel omhoog, maar om 10:00 uur stonden we dankzij de koersval van ASML in de index lager dan eergisteren.

13 juli 2011

We zagen gisteren nog weer een neerwaartse gap in de grafiek, maar het werd niet zo’n negatieve dag als dat we intraday hadden verwacht. We sloten namelijk redelijk aan de bovenkant van de dagcandle af en leken daarmee weer een Takuri te zetten. (Japans voor: Kijk hoe diep het water is). Het zou maar zo kunnen zijn dat we de daling weer gehad hebben. Wie die mening ook toegedaan is, neemt om 10:00 uur een long positie in als de AEX zich op dat moment boven de 332,15 bevindt. Stoploss daarna 329,89 end of day.

12 juli 2011

Een zware daling voor de AEX gisteren. De onverwachte onzekerheid over Italië sloeg in als een bom. De AEX sloot de dag op de MA20 af. Als we om 10:00 uur boven de 336,15 noteren, dan kunt u long gaan, met stoploss op 335,8. Ik verwacht niet dat het zo ver komt, maar zou de beurs ons verrassen, dan moet je snel zijn.
Gezien de dalingen in het Verre Oosten en de enorm lagere Amerikaanse futures lijkt het er nu op dat de AEX flink door de knieën zal gaan.

11 juli 2011

Het optimisme waarmee we vrijdag begonnen was snel weer weg. In Europa en de Amerika’s ging het breed lager. Binnen de AEX komt daarmee mijn scenario van een koers die de MA20 gaat opzoeken in beeld.

8 juli 2011

Intraday zijn we gisteren weer even terug boven de Bollingerbands gekomen. We sloten ook weer op een nieuwe top in deze beweging. Ik vind het geen moment om op dit moment in te stappen.

7 juli 2011

De weg naar de MA20 lijkt gisteren ingezet te zijn. Vergeet overigens niet dat op dit moment de MA20 stijgende is. Ook als de beurs per saldo neutraal blijft, zal de MA20 uiteindelijk de koers bereiken.

6 juli 2011

Gisteren wederom een Doji voor de AEX index. Beleggers twijfelen. Griekenland is nu even van de agenda, maar Amerika voort via de ratingbureaus de druk weer op door Portugal nu de junkstatus te geven. Alles om de aandacht maar niet op de nakende crisis in Amerika te richten. Ik verwacht in de AEX een terugval tot de MA20.

5 juli 2011

Vanwege de feestdag in Amerika was er weinig vuurwerk in Amsterdam te verwachten. We zagen dat inderdaad terug in de grafiek. Een heel kleine stijging in de vorm van de Doji.

4 juli 2011

Ook vrijdag was er een mooie witte candle en daarmee is een Three White Soldiers patroon gevormd. Wat dat inhoudt kunt u hier nazoeken: www.japansecandles.nl

1 juli 2011

De index is ook gisteren mooi hersteld. We zagen wederom een witte candle in de grafiek en al bijna een slot aan de bovenkant van de Bollingerbands. De MA20 is nu neutraal geworden. Gezien de bovenkant van de Bollingerbands lijkt het me toe dat we in deze beweging de meeste winst onderhand al gezien hebben.

30 juni 2011

Ik had het niet verwacht, maar gisteren is met een lange witte candle de stand van de AEX boven de dalende MA20 gekomen. Een eerste lichtpuntje in een daling die de AEX de laatste weken van 370 naar onder de 330 had gebracht. We sloten gisteren boven de 335 punten.

29 juni 2011

Een hoger slot gisteren voor de AEX index, maar we praten over een herstel binnen een dalende trend. Veel meer wil ik er nu niet in zien.

28 juni 2011

De AEX keek intraday aan tegen het eerder gezette dieptepunt, maar sloot op het niveau van de twee dagen eerder. Er lijkt zich een bodem te vormen.

27 juni 2011

We sloten vrijdag weer bijna net zo laag als donderdag… Een nieuwe bodem is gezet en vooralsnog is de weg duidelijk zuidwaarts.

23 juni 2011

De rest van de wereld had gisteren bij wijze van spreken een regenachtige dag, terwijl bij ons de bliksem was ingeslagen door de winstwaarschuwing van Philips. De daling met 11% werd in de index flink gevoeld. Vooralsnog zit de AEX nog altijd in de dalende trend, ondanks het herstel eerder deze week.

22 juni 2011

Een mooie beurs gisteren, maar dat was al voorzien. In het Verre Oosten vanochtend ook weer overwegend hogere beurzen, maar de Amerikaanse futures staan nu wel lager. Het mag blijkbaar ook weer niet te hard omhoog gaan.

21 juni 2011

Vandaag gaat de AEX omhoog… We zien immers alle andere (niet Europese) beurzen hoger noteren, dus dan volgt Europa ook wel. Veel meer waarde dan dan wil ik er nu niet aan hechten, maar het kan natuurlijk achteraf bezien wel een bodemmoment zijn. Technisch gezien zou dat wel kunnen, na de Takuri van vrijdag.

20 juni 2011

Een engulfing van de Doji, met een witte candle. Het ziet er positief uit, maar uitgesproken bullish durf ik het niet te noemen. Eerder een eerste zonnestraal na een onweersbui.

17 juni 2011

Wat we gisteren in de Japanse Candle grafiek zagen is een Takuri en hoop mag dan de vader van de gedachten zijn, het kan inhouden dat een bodem gevonden is.

16 juni 2011

Het optimisme van eergisteren was gisteren als sneeuw voor de zomerzon verdwenen. We sloten gisteren op het niveau van de Doji eerder deze week. Gezien de situatie in Griekenland ziet het er nu even niet erg mooi uit.

15 juni 2011

Een gap omhoog na de Doji en dan ook nog eens een witte candle. Hiermee is op 335 een steun gelegd. Dat mag dan tevens als stoploss gelden voor iedereen die het op dit prille moment al aandurft om in te stappen. Mijn advies aan die traders is wel om er extreem kort op te zitten en snel winsten te nemen.

14 juni 2011

Het was een raar beursdagje voor Nederland. Terwijl de goegemeente voor de IKEA in de file stond, was de beurs wel open. Er werd een Doji gevormd. Is het eindelijk de bodem? De candle die vandaag gevormd gaat worden zal er mogelijk het antwoord op geven.

13 juni 2011

Vrijdag wederom een lange zwarte candle en een nieuw dieptepunt sinds november 2010. Hoewel de RSI en Stochastic koopsignalen hebben gegeven, ziet het er nu in de koersgrafiek niet erg vrolijk uit. In de grafiek dus vooralsnog geen indicatie dat de bodem in zicht is. 325 punten lijkt nu een bodem te kunnen worden.

10 juni 2011

Gisteren een heel positieve dag, hetgeen ook in de Japanse Candles grafiek tot uitdrukking komt. We zien een Bullish Engulfing en daarbij koopsignalen in RSI en Stochastic indicatoren.

9 juni 2011

Een zware dag gisteren voor de AEX. We zijn onder de 339 gekomen en sloten op 335,65. We hebben daarbij ook de onderkant van de Bollingerbands geraakt. De eerste keiharde technische steun ligt nu rond de 325. Dat is de bodem van eind November 2010.

8 juni 2011

Voor de tweede keer een Doji in de AEX grafiek en op vrijwel hetzelfde niveau als de dag eerder. Beleggers hangen tussen hoop en vrees en blijven, als het konijntje tussen de koplampen, zitten waar ze zitten.

7 juni 2011

In de AEX grafiek zagen we gisteren een Doji. De 339 werd gisteren vrijwel niet verlaten. We sloten op 339,18 punten.

6 juni 2011

Vrijdag werd met een takuri de diepte getest. De onderkant van de Bollingerbands werd bijna aangeraakt. Gezien de beurzen in het Verre Oosten lijkt het onwaarschijnlijk dat we daarmee de bodem nu gevonden hebben.

3 juni 2011

Wederom een zwarte candle in de grafiek. We sloten met de slotstand van 340,6 nog maar net boven de eerste steun van 340. Het ziet er niet best uit op dit moment. De onderkant van de Bollingerbands ligt nu op 338 punten.

2 juni 2011

De gap van eerder deze week is weer gesloten en daarmee is deze als steun nu verdwenen. De koers heeft de MA20 niet weten te doorbreken en technisch gezien is het plaatje perfect. We zijn in één dag weer halverwege richting de onderkant van de Bollingerbands.

1 juni 2011

Een gap omhoog en toch wederom een Doji in de grafiek. We raakten de MA20 intraday, maar we sloten lager. Het is dus allemaal mooi, maar er is geen sprake van een positieve doorbraak.

31 mei 2011

Met Amerika en Engeland gesloten was er gisteren niet veel aan op de beurs. Het was mooi weer, ook dat hielp niet om het spannend te maken. Als we het Verre Oosten mogen geloven, gaan we vandaag omhoog. De MA20 komt in beeld. (352)

30 mei 2011

Een muur van zorgen… Dat is wat ik zie als ik naar de grafiek van de AEX kijk. We gaan hoger, maar met zwarte candles. We zien de MA20 dalen en de overall trend is daarom neerwaarts. Dat biedt geen stimulans om dan maar vol ‘long’ te gaan. Ik denk ook niet dat je dat zou moeten doen, maar ondertussen staan we wel hoger dan een week geleden.

27 mei 2011

Een klein verlies voor de AEX op donderdag. Zijn we nog bezig met een herstel in de korte termijn dalende trend, of is het slechts een feestje van twee dagen een positief slot voor de AEX geweest? Wie nu long zit, zou er aan kunnen denken de stoploss toch iets op te trekken, naar bijvoorbeeld 341,9.

26 mei 2011

De Stochastic heeft wederom een koopsignaal gegeven en inderdaad is gisteren de AEX met een mooie witte candle gestegen. Een stijging tot 353 lijkt nu in de pen te zitten.

25 mei 2011

Een klein herstel in de AEX gisteren. Het enige wat we er van kunnen zeggen is dat de daling in ieder geval even tot staan is gekomen. We staan nu aan de onderkant van de Bollingerbands. De MA20 is dalende.

24 mei 2011

Een gap omlaag in combinatie met een zwarte candle en daarbij ook nog eens onder de Bollingerbands uitgekomen. Het sentiment is gitzwart. Dat kan dus haast niet anders dan verbeteren!

23 mei 2011

We gingen vrijdag toch weer terug omlaag en raakte de onderkant van de Bollingerbands wederom. Ook vanochtend ziet het er niet best uit, met zware verliezen in het Verre Oosten.

20 mei 2011

Gisteren een Doji in de AEX grafiek. Een slot ook boven de 350 punten. Het kan een keerpunt worden omdat we daarmee ook de onderkant van de Bollingerbands verlieten. De Stochastic indicator heeft een koopsignaal afgegeven.

19 mei 2011

De AEX index bevindt zich in de grafiek nog altijd op de onderkant van de Bollingerbands. De MA20 is nog altijd dalende. Ik verwacht binnenkort wel een koopsignaal vanuit de Stochastic indicator.

18 mei 2011

Het is duidelijk geworden dat het eergisteren geen echte Takuri in de AEX index grafiek was. We sloten namelijk gisteren onder het niveau van de Takuri af. Daarmee is de AEX onder de Bollingerbands gekomen en dicht in de buurt van de bodem die in maart gevormd werd. 343 punten is daarom de eerste steun.

17 mei 2011

Een gap omlaag maar uiteindelijk een slot bijna aan de bovenkant van de dagcandle. Een candle die uiteindelijk een Doji werd. Dit kan ook een Takuri zijn, een candle die kan worden gezien als een test hoe diep het water precies is. Zie https://www.beursbox.nl/hammer-bullish.html

16 mei 2011

In de grafiek van vrijdag is een forse zwarte candle zichtbaar. Het ging vrijdag flink lager en we zijn hard op weg naar de onderkant van de Bollingerbands. Deze onderkant is op 353 te vinden. We sloten vrijdag net onder de 355.

12 mei 2011

De olieprijs daalde gisteren 5% en dat liet zich voelen in indices over heel de wereld. De AEX verloor niet eens zo veel ruimte, want ze sloot nog altijd boven de 360 punten. Na de middagpauze ging de AEX alleen nog maar omlaag.

11 mei 2011

Eindelijk is gisteren, na een maand tijd, de AEX weer boven de MA20 gekomen.

10 mei 2011

De AEX blijft nog altijd keurig in patroon. Steun is er op 352 en de weerstand ligt op dit moment op 359.

9 mei 2011

Vrijdag een forse witte candle. Bij de opening zag het er naar uit dat we verder gingen dalen. Uiteindelijk sloten we bijna tegen de MA20 aan, een herstel van 1,2%.

6 mei 2011

Nog altijd geen verandering in de trend en richting van de AEX. De onderkant van de Bollingerbands ligt momenteel op 351.

5 mei 2011

De AEX lijkt op weg naar de onderkant van de Bollingerbands te zijn. Het is altijd leuke om omhoog te gaan, maar dit soort bewegingen hoort er ook bij. Technisch gezien ligt er rond de 350 punten een stevige steun.

4 mei 2011

De AEX index is onder de MA20 gebleven en die beweging past technisch gezien prima in het plaatje. De onderkant van de Bollingerbands ligt op 352 indexpunten.

3 mei 2011

Een gap omhoog en openen op het MA20 niveau. Helaas sloten we er uiteindelijk weer onder, maar de gap bleef intact. Vooralsnog lijkt het erop dat de AEX index haar kruit nu verschoten heeft.

2 mei 2011

Vrijdag een hoger slot, maar intraday waren we op een gegeven moment net zo laag als de dag eerder. We sloten de dag echter op het hoogste punt van de dag.

29 apr 2011

De AEX beursindex bleef gisteren redelijk dicht bij huis. Het was niet erg spannend allemaal en nog altijd geldt dat we ons onder de dalende MA20 bevinden. Weerstand is er rond de 363 punten en steun is er rond de 352 indexpunten.

28 apr 2011

We zagen gisteren een hoger slot, maar wel in de vorm van een onvervalste Doji. Het wil deze week dus nog altijd niet vlotten en beleggers kijken de kat uit de boom. Voor beleggers die met omkeerpunten werken was vandaag gezien als een belangrijk moment. In enkele analyses werd 28 April gezien als bodem… of top.

27 apr 2011

Het ging gisteren intraday nog alle kanten op, maar uiteindelijk sloten we iets hoger. De slotstand werd uiteindelijk 359,55 punten. Technisch veranderde er niets.

26 apr 2011

Hoewel de Stochastic recent een koopsignaal gaf, is het AEX index beeld technisch gezien niet erg mooi. We staan onder de dalende MA20.

21 apr 2011

Een herstel gisteren EN een gap omhoog. Er is nu een nieuwe steun ontstaan en dat is de onderkant van die gap. Stoploss gaat omhoog naar 358,87.

20 apr 2011

Gisteren een Doji in de grafiek waarmee we de hoop mogen krijgen dat de bodem alsnog gevonden is. Met stoploss op 352,89 kan long gegaan worden. Stoploss daarna iedere dag één punt onder de slotstand van de vorige dag.

19 apr 2011

Ik was gisteren optimistisch over een bodem die in zicht was gekomen… Ja, maar dan wel na de enorme daling van gisteren. We sloten onder de Bollingerbands en op het niveau van de opwaartse gap van halverwege maart. Dit is een steun, maar er ligt ook nog een steun op 343, de bodem in maart.

18 apr 2011

De onderkant van de Bollingerbands is in beeld gekomen. Deze ligt momenteel op 355 terwijl we vrijdag op 359 sloten waarbij we vrijdag intraday al tot onder de 358 indexpunten kwamen. Zoals het er nu uitziet, is de bodem in zicht.

15 apr 2011

De daling die al enkele dagen aangekondigd was is er deze week gekomen. Er was zelfs een gap omlaag en we zijn onder de MA20 gesloten. Een MA20 die overigens nog wel aan het stijgen is, maar dat zal niet lang meer duren. Eerst volgende koersdoel omlaag is momenteel 353. De is de onderkant van de Bollingerbands op dit moment en het is de gap die in maart 2011 omhoog werd gevormd.

12 apr 2011

Wederom een daling gisteren. We zijn op weg naar de MA20 die zich momenteel net boven de 361 bevindt.

11 apr 2011

De top lijkt toch vorige week echt gezet te zijn, de AEX op weg naar de MA20. Ondertussen is de Euro flink meer waard geworden ten opzichte van de dollar, hetgeen voor de handel ook geen goed teken is.

8 apr 2011

Het lijkt er op dat gisteren de bevestiging van de topvorming gekomen is. We zagen een grote zwarte candle en een lager slot. Omlaag is het koersdoel 360. Beleggers die in de index beleggen en die kort op de bal spelen, raad ik een stoploss van 365,89 aan.

7 apr 2011

Fractioneel hoger, maar wederom een Doji. Beleggers hebben nog geen besluit over de te nemen richting genomen. Misschien dat het rentebesluit de markt richting kan geven.

6 apr 2011

Gisteren een loepzuivere Doji in de AEX index grafiek, die maar weer aangeeft dat beleggers twijfelen aan hoe het nu verder met de index moet. De mooie maanden zijn weer bijna ten einde, mei komt er met rasse schreden aan…

5 apr 2011

Een iets lagere beurs gisteren en in lijn met de verwachting dat hier toch mogelijk een top kan liggen.

4 apr 2011

Vrijdag zagen we een positieve AEX, maar geen doorbreking van de top van begin maart. Als die er nog komt, dan zou het vandaag of deze week moeten gebeuren.

1 apr 2011

De gap omhoog is gisteren al gesloten en daarmee is het geen steun meer. De Stochastic heeft een verkoopsignaal gegeven. Eerste koerssteun is de MA20 op 360 indexpunten.

31 mrt 2011

Een opwaartse gap maar helaas ook een zwarte candle. We zien daarbij dat er gisteren een verkoopsignaal in de Stochastic is ontstaan. Dit zou wel eens een top kunnen worden. Stoploss naar 366,74 end of day.

30 mrt 2011

Gisteren is toch weer een nieuw topje gezet. Intraday was echter de koers ook onder de laagste koers van de voorgaande twee beursdagen gekomen. Het was gisteren dus geen wandeling in het park. Eerste koersdoel omhoog is nu 373.

29 mrt 2011

De daling viel gisteren nog mee. We openden volgens verwachting lager en sloten uiteindelijk op vrijwel datzelfde niveau. Op dit moment (07:30 uur) staan voorbeurs de Amerikaanse futures hoger. Er lijkt een hogere opening in te zitten.

28 mrt 2011

Ik handhaaf de stoploss op het niveau net onder de MA20. Dat geeft de AEX wat ruimte nu we vandaag in ieder geval lager openen.

25 mrt 2011

We zijn gisteren op 363 gesloten. De stoploss kan daarom omhoog naar 359,84 end of day.

24 mrt 2011

In de Japanse Candle grafiek gisteren een grote witte candle die ons op het slot precies op de MA20 bracht. Is dat toeval? We zitten nu precies op de eerste weerstand. De stoploss kan nu omhoog naar 358,75 end of day.

23 mrt 2011

De candle in de AEX grafiek was gisteren klein en uiteindelijk werd het een zwarte candle en sloten we daarbij ook nog iets lager dan de dag eerder. Het positieve sentiment was weer even opgebruikt. We komen ook dichter bij de MA20. Het zal er om gaan spannen of er genoeg kracht is om er door te steken.

22 mrt 2011

We zagen gisteren zowaar een gap omhoog. Deze gap op hetzelfde niveau waarop we een week geleden nog zwaar corrigeerden. Stoploss optrekken naar 353,20 end of day.

21 mrt 2011

In de grafiek lijkt een herstel mogelijk te worden. De eerste weerstand is echter dichtbij, want de gap omlaag moet nog altijd gevuld worden.

18 mrt 2011

Gisteren dan toch een herstel EN zowel in de RSI als in de Stochastic koopsignalen. Zou de bodem dan toch al gevonden zijn? Wat u zou kunnen doen, is met een stoploss op bijvoorbeeld 346 een long positie aangaan en deze gaandeweg naar boven aanpassen. Het risico dat u loopt is een dip als er in Japan toch iets akelig tegen gaat vallen. Het is in die zin dus gokken, want niemand kan voorzien hoe het nu in Japan gaat verlopen en of de informatievoorziening nu wel correct is.

17 mrt 2011

In tegenstelling tot wat ik gisteren dacht, is het geen capitulatie geweest, maar wel een Takuri. Gisteren deden we echter heel die dagrange nog een keer, maar nu sloten we onderaan de dagrange en werd een enorme zwarte candle gevormd. Eerste koersdoel omlaag wordt nu ook heel anders. Die wordt namelijk 325/328.

16 mrt 2011

Wat we gisteren in de grafiek gezien hebben lijkt op dit moment op een overgave, of zoals technisch analisten het noemen, een capitulatie. In dat geval hebben we nu een enorm koopmoment te pakken.

15 mrt 2011

We hebben gisteren bijna het 353 niveau bereikt. Naar alle waarschijnlijk gaat dat vandaag wel gehaald worden, gezien het gitzwarte sentiment in het Verre Oosten.

14 mrt 2011

De AEX index onder de Bollingerbands en met een Doji. Er bestaat dus de kans dat we vandaag een herstel gaan zien. Dat herstel zou dan waarschijnlijk pas later vandaag gaan komen, want op dit moment staat alles dat open is een stuk lager.  De Nikkei in Japan staat zelfs 6% lager.

11 mrt 2011

Het eerste koersdoel is gisteren gehaald, namelijk de onderkant van de Bollingerbands. Dat houdt niet in dat daarmee dus ook de daling ten einde is. Zowel de MA20 als de Bollingerbands zijn nu neerwaarts gekeerd. Een daling tot 353 zou zeer wel mogelijk zijn.

10 mrt 2011

Het blijft een beetje aankabbelen, maar wel onder de MA20 en dus met een weerstand omhoog op 369 en een steun op 363. We sloten gisteren op 366,25.

9 mrt 2011

Gisteren wederom een Doji. De beurs sloot met een kleine winst, maar echt overtuigen deed Europa en ook de AEX niet. In feite ging Amerika fors omhoog waarna Europa herstelde.

8 mrt 2011

Het technische beeld is er gisteren niet beter op geworden. We sloten vrijwel op het laagste punt van de dag en zijn weer wat dichter bij de onderkant van de Bollingerbands gekomen.

7 mrt 2011

De MA20 bleek ook vrijdag een te zware weerstand te zijn. We begonnen de dag op dat niveau, kwamen er intraday wel boven, maar sloten weer een stukje onder de MA20. Vooralsnog dus nog geen opwaartse doorbraak.

4 mrt 2011

Gisteren heeft de AEX de MA 20 weer heel even aangetikt, maar we sloten er toch echt nog even onder. Eerste koersdoel en weerstand omhoog is de MA20 die zich nu rond de 369 bevindt.

3 mrt 2011

We hebben gisteren intraday de onderkant van de Bollingerbands geraakt. Tevens sloten we de dag af met een Doji. Dit wil zeggen dat de kopers en verkopers uiteindelijk in evenwicht waren en dat er vandaag dan een besluit moet vallen over de verdere richting.

2 mrt 2011

We zijn gisteren dus toch weer onder de MA20 gesloten en de weerstand is daarmee te groot gebleken. Meest waarschijnlijke scenario is nu een daling naar 363 punten voor de AEX.

1 mrt 2011

We zijn gisteren op de MA20 gesloten. Dat is nu dus de weerstand waar we doorheen zullen moeten breken.

28 feb 2011

De koers heeft de onderkant van de Bollingerbands net niet gehaald. We zijn vrijdag echter op richting de MA20 gestegen. Gezien de enorme stijgingen in het Verre Oosten lijkt een verder herstel er nu weer in te zitten.

25 feb 2011

Nog altijd op weg naar de onderkant van de Bollingerbands en we zijn nu al halverwege gekomen tussen de MA20 en de onderkant van de bands.

24 feb 2011

We zijn gisteren onder de MA20 gesloten en lijken nu op weg naar de steun van 360. De Amerikaanse futures staan vanochtend weer hoger, maar dat was gisteren ook het geval. Die futures worden ‘gestuurd’ door een onbekende kracht en lijken slechts als doel te dienen dat beursbewegingen gedempt worden.

23 feb 2011

De AEX koers heeft de MA20 bereikt. Het eerste koersdoel is dus binnen. Het is nu de vraag of we gaan herstellen, of dat de onrust groot genoeg is om nu ook naar de onderkant van de Bollingerbands te gaan, die op 360 ligt.

22 feb 2011

Gisteren aan het einde van de handelsdag ineens zwakte in de markt. Beleggers raakten onrustig. Was het door de aanhoudende berichten in de pers over Portugal, Libië, bankenstresstesten en nieuw geld dat in Amerika gecreëerd gaat worden? Dat is toch allemaal oud nieuws? Tenminste, morgen of overmorgen is het weer oud nieuws. Het gaat tegenwoordig nergens meer om.

21 feb 2011

De AEX index blijft tegen de verdrukking in stijgen en doet dat met keer op keer kleine stapjes en heel veel Doji’s. De MA20 ligt ondertussen al op 367.

18 feb 2011

Gisteren lijkt de AEX de keuze gemaakt te hebben. Die keuze was om te kiezen voor een verdere stijging. Kijken we naar het waarom van die stijging, dan is er wel iets opmerkelijks te zien. Bedrijven met goede resultaten gingen in koers omlaag en bedrijven met slechter dan verwachte resultaten gingen in koers omhoog. Ik heb daar geen verklaring voor. Natuurlijk kan het eens voorkomen, maar zo extreem als gisteren was echt opmerkelijk.

17 feb 2011

Weer een Doji en toch weer hoger. Twijfel blijft, maar we twijfelen ondertussen wel steeds een stukje hoger. Dit is ’the wall of worries’ oftewel de muur van zorgen waartegen de beurs aan het stijgen is.

16 feb 2011

Wederom een Doji gisteren. We lijken op weg naar de MA20 die nog altijd netjes hoger gaat.

15 feb 2011

Een hoger slot gisteren, maar wel met een zwarte candle. Intraday en bij de opening waren we duidelijk hoger. De Stochastic heeft vrijdag een verkoopsignaal gegeven, gisteren zou nog een twijfel dagje kunnen zijn geweest, waarna de daling nu gaat beginnen. Hou het dus even goed in de gaten, het kan spannend worden. Het ziet er overigens nog altijd redelijk vriendelijk uit en er is een steun op de 365 punten.

14 feb 2011

Vrijdag een iets lager slot en een Doji voor de AEX. Beleggers twijfelen. De Stochastic indicator heeft een verkoopsignaal afgegeven.

11 feb 2011

Intraday zag het er gisteren niet best uit, maar uiteindelijk is de AEX toch weer hoger gesloten.

10 feb 2011

We hebben gisteren de bovenkant van de Bollingerbands verlaten en gaan nu mogelijk op weg naar de MA20. Die MA20 is zelf nog altijd stijgende, dus de uiteindelijke daling kan nog meevallen. De MA20 is nu op 363 te vinden. We sloten gisteren op 369. Eerste koersdoel is dus die MA20.

9 feb 2011

Weer een hoogste slotkoers sinds September 2008. Er lijkt geen einde aan te komen, maar juist dan kan een einde wel eens nabij zijn. De laatste vijf maanden hebben we alleen maar verkoopsignalen gezien in de Stochastic indicator. De laatste 6 maanden maar één signaal in de RSI en ook dat was een verkoopsignaal. Het is duidelijk dat in de huidige markt deze indicatoren in de AEX index geen enkele meerwaarde hadden.

8 feb 2011

Een forse witte candle in de AEX index grafiek en een slot dat zelfs boven de bovenkant van de Bollingerbands ligt. Waar komt al dat optimisme toch ineens vandaan?

7 feb 2011

Een zwarte candle, maar een iets hoger slot. Het ging zijn gangetje vrijdag en verder viel er weinig te melden.

4 feb 2011

Een zwarte candle, maar er is ruimte genoeg om te bewegen. Het feit dat we gisteren lager sloten was geen verrassing en is niet ernstig. Voorbeurs ziet het er vandaag aardig uit.

3 feb 2011

Gisteren met de nodige moeite een hoger slot. Uiteindelijk werd het een Doji met zwarte body. We bevinden ons nu aan de bovenkant van de Bollingerbands. De kans dat we hierop iets gaan corrigeren is aanwezig en ook niet onlogisch.

2 feb 2011

Een nieuwe top voor de AEX. Net toen de glans er af was kwam daar uit het niets een enorme stijging die de beurs naar 367 punten bracht, maar ook de koers boven de Bollingerbands heeft gebracht. Vooralsnog hebben beleggers die in de beurs bleven gelijk.

1 feb 2011

Intraday schoten we gisteren fors onder de MA20. End of day sloten we er echter net boven, waarbij een Doji gevormd werd. Het beeld is dus nog altijd positief, maar de glans is er behoorlijk af.

31 jan 2011

Vrijdag ging de winst van donderdag weer verloren. Het blijft een strijd net boven de MA20 met steeds de angst van een neerwaartse doorbraak. We sloten vrijdag echter nog boven de MA20, dus er is nog geen acute crisis.

28 jan 2011

We zijn gisteren intraday tot aan de bovenkant van de Bollingerbands gekomen. Het was de hoogste slotstand sinds begin oktober 2008. Alle praat over de crisis ten spijt, laat de beurs wel een mooie performance zien. De beurs is tot op heden een goede plek geweest om de crisis in door te zitten.

27 jan 2011

Gisteren weer een herstel, maar het slot lag nog wel binnen de range van de zwarte candle van een dag eerder. Het was dus geen uitbraak. Voordeel is nu wel dat we weer wat ruimte omlaag hebben en daarmee een buffer. Op dit moment is de blik weer omhoog gericht.

26 jan 2011

We zijn gisteren uiteindelijk weer op de MA20 gesloten, hetgeen zeggen wil, op de eerste steun.

25 jan 2011

Gisteren in de AEX grafiek een Doji met de lower leg op de MA20. Het is allemaal nog positief, maar echt overtuigend ziet het er niet uit.

24 jan 2011

De AEX index is vrijdag weer netjes midden in de bovenste helft van de Bollingerbands gesloten. Alle neerwaartse druk is weer even weg. Overigens hadden we vorige week meer aan de analyse van de DAX. Die liet namelijk geen valse neerwaartse uitbraak zien en was daarmee duidelijk betrouwbaarder. 1:0 voor de DAX.

21 jan 2011

We zijn in de AEX index onder de MA20 gekomen en lopen nu kans op een serieuze trendomkeer. Eerste koersdoel is dan 352/353, maar komen we daar onder, dan is 328 de eerste echte steun. Dat zou wel even fors schrikken zijn.

20 jan 2011

Gisteren in de AEX precies op de MA20 gesloten. In één beursdag ziet het er dus compleet anders uit en worstelen we weer met de belangrijkste steun. De Stochastic indicator heeft gisteren wederom een verkoopsignaal gegeven. Volgende koersdoel is 352.

19 jan 2011

De AEX en de DAX hebben gisteren toch weer een nieuwe top weten te zetten. Daarmee blijft het positieve beeld perfect in stand. Overigens gaf de Stochastic indicator gisteren een verkoopsignaal. Vooralsnog lijkt dat niet opgevolgd te hoeven worden, maar negeren wil ik deze waarschuwing ook niet. Zie het als een waarschuwing voorzichtig te zijn.

18 jan 2011

Gisteren een Doji in de grafiek. Niet echt schokkend, want Amerika was gisteren gesloten.

17 jan 2011

De AEX index weet zich nog prima boven de MA20 te handhaven. Het zal echter vandaag getest gaan worden, gezien de flinke dalingen in Azië en de lagere Amerikaanse futures.

14 jan 2011

De top is gezet bij de AEX, maar gezien de hogere futures vanochtend in Amerika is alles weer mogelijk. We zitten ruim boven de MA20 dus er is geen reden om nu al zenuwachtig te worden. Eerste steun op 357.

13 jan 2011

De AEX maakte er gisteren aan het einde van de handelsdag nog een feestje van met uiteindelijk een slotstand van 362 punten. Een heel verschil met eerder deze week, toen de steun het bijna begaf. Het sentiment slaat snel om in deze markt. U bent gewaarschuwd, dat feit blijft nu ook gelden.

12 jan 2011

De uitstap van de AEX index de MA20 was van korte duur. We zijn er gisteren dan ook weer boven gesloten. De zwakte lijkt daarmee weer uit de beurs te zijn.

11 jan 2011

De AEX index is gisteren onder de MA20 gekomen. Als we vanochtend om 10 uur niet boven de 355 staan, dan is een verdere daling naar 350 niet uit te sluiten.

10 jan 2011

Hoewel we vrijdag weer lager sloten, is er nog geen sprake van een neerwaartse trend. We bevinden ons nog altijd boven de stijgende MA20. Wel hebben RSI en Stochastic verkoopsignalen gegeven.

6 jan 2011

Gisteren intraday een behoorlijke zwieper omlaag. Dat was even om de zenuwen te testen. Heel wat beleggers zijn door de mand gevallen. Toch was het slot uiteindelijk maar een beetje lager en werd nog ruim boven de MA20 gesloten. Het is niet voor niets dat ik altijd eerst een bevestiging wil zien. Alleen als er iets ernstigs is gebeurd moet je dat beleid loslaten.

5 jan 2011

De AEX heeft gisteren een top gezet. Er bestaat nu de kans dat we richting de MA20 gaan. Die MA20 is nu rond de 353 te vinden.

4 jan 2011

Een flinke sprong omhoog gisteren. We sloten in de AEX index maar fractioneel onder de 360. Het optimisme wordt gevoed door het feit dat men in het nieuwe jaar vaak optimistisch begint, maar ook doordat berichten over de Amerikaanse economie ineens door kranten en TV positief ontvangen worden.
Het komt op mij over dat iemand uitbundig roept dat de broodjes nu tenminste gratis zijn, terwijl de Titanic zinkende is.
Ik heb zelf gisteren de kans waargenomen om winst te nemen op een BeursAccent positie die ondertussen al op 400% winst stond. 1000 van de 3000 aandelen zijn nu verkocht.

3 jan 2011

Wie vorige week de analyses gemist heeft kan ik zeggen dat ik bewust geen analyses gedaan heb. De omzetten waren enorm laag. Het heeft dan niet zoveel zin te kijken naar TA. Immers kan een enkele belegger ineens een impact hebben, terwijl dat in 51 andere weken van het jaar niet het geval is.
Die impact zagen we afgelopen vrijdag in de laatste minuten handel op de AEX. De beurs verloor uit het niets 1,5 punten. Dat feit zal vast nog wel een onderzoekje op gaan leveren.
De AEX is vorige week keurig boven de stijgende MA20 gebleven en technisch is er niets veranderd.
De RSI en Stochastic hebben een verkoopsignaal afgegeven, maar dat is naar aanleiding van die daling in de laatste minuten.

23 dec 2010

De AEX is gisteren vrijwel onveranderd gesloten. Beleggers zijn richting de kerst niet zo talrijk en ze durven nu geen keuze te maken.

22 dec 2010

Alle beurzen op de wereld lieten gisteren een flinke winst zien. Ook de AEX won flink en steeg tot 356 punten. Zo net voor het einde van het jaar wordt de winst over heel jaar misschien nog wel verdubbeld.

21 dec 2010

De daling die gisteren voorbeurs zo logisch leek, die kwam er niet. Intraday was er zelfs een behoorlijke winst die end of day voor het grootste deel weer weg was. We zijn in een periode gekomen met minder volume en grote partijen die hun posities voor het eind van het jaar willen schonen. We zullen tot oud en nieuw wel vaker opmerkelijke koersbewegingen zien.

20 dec 2010

Vrijdag een zwarte candle maar een slot dat vrijwel onveranderd was ten opzichte van de dag eerder. De stochastic gaf vorige week een verkoopsignaal en op dit moment lijkt het er op dat we ook daadwerkelijk vandaag een paar punten lager zullen gaan.

17 dec 2010

Gisteren geen Doji in de AEX grafiek, maar wel een heel kleine candle in die AEX index grafiek. Vandaag is het de dag van de December expiratie. In feite de afsluiting van de laatste volle handelsweek in 2010 en ook de laatste dag waarop ‘zeker’ onder hoog volume afstand van posities gedaan kan worden. Fondsen die volgende week gaan opschonen zullen veel sneller koersveranderingen veroorzaken. Ook vandaag kan het op de beurs gaan spoken als posities worden afgewikkeld.

16 dec 2010

Gisteren voor de vijfde keer op rij in feite een Doji… Het is niet gezegd dat er DUS een daling op moet komen. Het geeft wel aan dat er grote twijfel bij beleggers is. Vrijdag is de laatste expiratie van 2010. Nu is die expiratie niet meer zo belangrijk als vroeger, maar nog altijd gaat er veel geld in opties en futures om. Het kan alle kanten op na vrijdag.

15 dec 2010

De Stochastic heeft gisteren een verkoopsignaal gegeven. Tevens zagen we een Hanging Man in de grafiek. De kans op minstens een test van de doorbroken eerdere steun lijkt logisch.

14 dec 2010

Wederom een Doji in de AEX grafiek en nog weer een keer hoger gesloten… Beleggers twijfelen, maar zetten de beurs nog wel steeds hoger in de laatste echte volle beursweek van 2010.

13 dec 2010

Vrijdag wederom een Doji, maar wel nog weer iets hoger. We zitten op een top en beleggers twijfelen. Ondertussen staan de meeste internationale beurzen hoger. Dat kan beleggers misschien net even de hoop geven dat we nog weer hoger kunnen gaan.
Overigens zijn we vandaag aan de laatste ‘echte’ week van 2010 begonnen. De week na de optie-expiratie van aanstaande vrijdag is vaak al opruimweek en een mooi moment de boeken vast op te maken. Na kerst gebeurd er dan helemaal niet veel meer.

10 dec 2010

Een Doji Star in de grafiek gisteren. Dat ook nog eens op het hoogste punt sinds April 2010. Dat gaat spannend worden vandaag. Er is nog geen sprake van een doorbreking. Die zou dan vandaag moeten komen.

9 dec 2010

Verrassend genoeg gisteren toch weer een stijging. Daar zag het gisteren bij de opening van de beurs niet naar uit. Vandaag is het Verre Oosten over het algemeen hoger, dus een verdere stijging lijkt voorbeurs logisch. Die logica is er al enige tijd niet meer, het komt er dus op neer dat we nu voorbeurs simpelweg geen enkele zekerheid hebben over wat er vandaag gaat gebeuren. We hikken daarbij nu overigens tegen de top van November aan, maar hebben deze nog altijd te doorbreken.

8 dec 2010

Intraday haalde we gisteren bijna het hoogste punt sinds April van dit jaar. Daarmee werd de top van November echt op een haar na niet bereikt. We sloten een halve procent onder dat punt. Gezien de daling in Amerika en het Verre Oosten lijkt het er op dat we nu weer even wat punten gaan laten liggen. We hebben wat ruimte. De MA20 bevindt zich nu op 340.

7 dec 2010

De beurs is boven de nu dalende MA20 gebleven. Het is positief terrein, maar uitbundig is het allemaal niet. Onzekerheid over de euro wordt gecompenseerd door window dressing en het feit dat we nu normaal gesproken in de meest positieve maanden vertoeven.

6 dec 2010

De AEX is nu weer in positief terrein gekomen met voor de 2e keer een slot boven de MA20. De grote onzekerheid is weggejaagd door ingrijpen van het Plunge Protection Team in Amerika, de eindejaarsrally en window dressing. Toch lijkt het me toe dat er wel wat onzekerheid in de markt blijft. Had het PPT niet ingegrepen, dan had het er nu heel anders uitgezien.

3 dec 2010

We zijn gisteren weer boven de MA20 gesloten. Als we vanochtend om 10:00 uur nog altijd boven de MA20 staan, dan is de korte termijn dalende trend alweer ten einde. De 341 is momenteel dus erg belangrijk.

2 dec 2010

Gisteren een werkelijk prachtig herstel, maar realiseer u wel, een herstel binnen een korte termijn dalende trend. De MA20 is nu dalende en we bevinden ons onder die MA20.

1 dec 2010

De trend omlaag is nu stevig ingezet met twee flinke zwarte candles. We sloten gisteren op 327,4. Er ligt een heel kleine steun op de bodem die gisteren intraday werd bereikt, namelijk op 325. Een veel belangrijker steun is er op 310.

30 nov 2010

Een heel forse zwarte candle gisteren en daarmee is nu iedereen wel duidelijk dat de uitbraak omlaag heeft plaatsgevonden. We zitten nu op de 330 steun. De volgende steun is 310

29 nov 2010

Tot mijn verbazing vrijdag bijna een kopie van de candle van woensdag. Het enige verschil is de kleur van de candle. Wederom een Takuri candle. Een candle met een lange lower leg (onderste been) om te kijken hoe diep het water is.

26 nov 2010

Het verwachte stukje herstel van gisteren was geen verrassing. Vandaag wordt lastiger. Amerika is wel open, maar korter en veel traders hebben een lang weekend. Daarbij staat de belangrijke Aziatische beurzen vanochtend lager en staan ook de Amerikaanse futures vandaag iets lager. We zitten nog altijd in de korte termijn negatieve trend.

25 nov 2010

Gisteren een candle die eventueel ook als een takuri gezien kan worden. De candle met een flinke leg onder de body. Zoals de Japanners dan zeggen, om te voelen hoe diep het water is. We zijn wel weer binnen de Bollingerbands gekomen, maar vertoeven nog wel onder de MA20. Een herstel naar de 342 houdt nog altijd in dat de negatieve korte termijn trend intact is.

24 nov 2010

De daling van gisteren bracht ons zelfs tot onder de onderkant van de Bollingerbands. Over een uitbraak gesproken! We zijn qua koersniveau terug op begin oktober. Waar nu heen? Zo’n uitbraak tot onder de Bollingerbands wordt vaak gevolgd door weer een terugkeer binnen de bands. Dat de MA20 nu zal gaan dalen is geen verrassing, maar zoals gisteren al aangegeven, we zitten nu in de positieve maanden. Window dressing komt er aan en dat steunt vaak de indexfondsen en daarmee de indices.

23 nov 2010

Gisteren is de AEX weer aan de onderkant van de tradingrange uitgekomen. De druk blijft omlaag aanwezig en de kans lijkt behoorlijk groot dat we toch neerwaarts gaan uitbreken.
Of zo’n neerwaartse doorbreking een lang leven beschoren is, betwijfel ik dan weer. We zitten immers in de meest positieve periode van het jaar. De aankomende weken zal het window dressing weer gaan beginnen.

22 nov 2010

De AEX is terug binnen de tradingrange. Het was vorige week toch een valse beweging. Technische Analyse is helaas geen exacte wetenschap, dat blijkt wel weer.

19 nov 2010

Gisteren een enorme sprong opwaarts, maar het is nog geen bevestiging van een eerdere valse uitbraak. Het is eerder een heel zware test van de eerdere uitbraak. Als om 10:00 uur de AEX onder de 342,5 staat, is wat mij betreft de trend neerwaarts.

18 nov 2010

De AEX is gisteren niet boven de MA20 gekomen en daarmee officieel wat mij betreft buiten de tradingrange getreden. Nu is deze methode geen wetmatigheid, maar dit is wel de eerste uitbraak via deze methode sinds drie maanden. Opmerkelijk is het dus wel.

17 nov 2010

De AEX is gisteren onder de MA20 gesloten en daarmee lijkt zich nu een keuze af te tekenen. Als de AEX vanochtend om 10:00 uur niet boven de 342 staat, is er sprake van een neerwaartse uitbraak met als eerste koersdoel 335.

16 nov 2010

Gisteren toch weer een herstel voor de AEX en daarmee zijn we weer precies midden in de tradingrange terecht gekomen. We hebben dus weer wat ruimte om te bewegen. Gezien de lagere koersen in Amerika en Azië zullen we die ruimte ook nodig hebben.

15 nov 2010

Vrijdag zijn we uiteindelijk wel weer boven de MA20 gesloten. Er is dus geen sprake van een negatieve doorbraak. Het wordt wel spannend nu de Stochastic indicator een verkoopsignaal heeft gegeven.

12 nov 2010

We zijn op weg naar de MA20. Het is geen verrassing, immers leek het daar gisteren al op.
De Stochastic indicator heeft gisteren een verkoopsignaal gegeven.

11 nov 2010

De twijfel die de laatste dagen uit de Japanse candles bleek, is gisteren duidelijk geworden. Het werd een zuivere Doji en daarbij ook een lager slot. We lijken nu op weg naar de MA20 te zijn en die ligt momenteel nog altijd onder het uitbraakniveau. We gaan de uitbraak nu dus testen.

10 nov 2010

De Amsterdamse AEX index, maar ook enkele beurzen in Europa stegen gisteren nog, maar Amerika was lager en vanochtend staat de hang Seng uit Hong Kong ook lager. De wereldbeurzen zijn nu dus verdeeld na een paar heel mooie dagen. Geen moment om vol in te willen stappen.

9 nov 2010

De AEX heeft gisteren voor de tweede keer achtereen een Doji laten zien. Het ziet er niet overtuigend naar nog veel meer stijging uit. Een meest waarschijnlijke scenario is dan ook een test van het uitbraakniveau, te weten 344.

8 nov 2010

Vrijdag is dan eindelijk een opwaartse uitbraak buiten de tradingrange gekomen maar … Die moet bevestigd worden door een koers om 10:00 uur boven de 344. Gezien de Dow Jones futures (nu -25) zal dat nog spannend kunnen gaan worden.

5 nov 2010

We zijn gisteren boven de tradingrange gesloten. Het is echter pas een uitbraak als we vanochtend om 10:00 uur nog altijd boven dat niveau noteren. Het is vrijwel altijd zo dat een zwaar bevochten uitbraak getest gaat worden. Ik zou dus niet te veel haast hebben om nu in de markt te stappen.

4 nov 2010

We zijn gisteren uiteindelijk weer op de MA20 gesloten en daarmee aan de onderkant van de tradingrange gekomen. Gezien de winsten in Azië gaan we vandaag normaal gesproken weer iets omhoog. De range wordt echter kleiner en kleiner. De 339 is de onderkant, en 344 de bovenkant. De AEX heeft weinig bewegingsruimte, maar houdt het al lang rond die standen vol. (Vanaf begin september)

3 nov 2010

We zijn gisteren weer comfortabel binnen de tradingrange gekomen. ‘Mijn’ methode van het bepalen of een doorbraak een feit is, heeft weer gewerkt. Die methode is geen geheim, ik heb haar de afgelopen dagen hier weer in de Nieuwsbrief gepubliceerd.

2 nov 2010

Gisteren was de AEX om 10:00 uur weer boven de 339. De neerwaartse doorbraak is dus nog altijd geen feit. We zijn gisteren weer een fractie boven de MA20 gesloten.

1 nov 2010

De AEX is vrijdag met een Doji candle onder de MA20 gesloten. Als de AEX vanochtend om 10:00 uur nog altijd onder de MA20 staat (339 punten) is er sprake van een negatieve doorbraak. Gezien de positieve beurzen in het Verre Oosten en de positieve Amerikaanse futures, lijkt het niet onmogelijk dat we er om 10:00 uur weer boven staan. De Hang Seng staat 447 punten hoger (07:14 uur)

29 okt 2010

De AEX is gisteren op de MA20 blijven liggen. Het besluit is er dus nog altijd niet en mogelijk worden de cijfers in Amerika afgewacht om te bezien of beleggen de aandelen dagen en weken interessant gaan zijn.

28 okt 2010

De AEX is gisteren op de MA20 gesloten. Het gaat dus spannend worden, mede omdat het een zwarte candle was en na de ‘bijna’ Tri Star kan er wel eens een neerwaartse doorbraak voor de deur liggen.

27 okt 2010

Gisteren wederom een Doji en daarmee de derde op rij. Het lijkt nu wel heel erg op een tri star patroon. Het is er echter niet één, want er zitten geen gaps tussen de Doji’s. https://www.beursbox.nl/tri-star-bearish.html
De AEX zit nog altijd keurig tussen de MA20 aan de onderkant en de bovenkant van de Bollingerbands aan de bovenkant. Het lijkt er nu, mede door het patroon op, dat de druk naar onderen gaat ontstaan.

26 okt 2010

Een winst gisteren, maar nog geen uitbraak. Er werd voor de tweede keer achtereen en Doji gevormd.

25 okt 2010

Vrijdag weer een kleine daling ten opzichte van donderdag. Wie sloten precies in het midden tussen de MA20 en de bovenkant van de Bollingerbands. Het lijkt me sterk dat er vandaag al een besluit gaat komen over waar we de aankomende tijd heen gaan. Hoewel enkele analisten zwaar negatief zijn, wil ik er op wijzen dat we in de positieve beursmaanden terecht zijn gekomen.

22 okt 2010

De AEX herstelde gisteren keurig binnen de heel kleine ruimte die daar voor is zonder ‘door te breken’. We sloten op 341,92.

21 okt 2010

Intraday hebben we gisteren het koersdoel van de MA20 vrijwel bereikt. Daarna ging het weer opwaarts en we sloten uiteindelijk net onder de 340 op 339,71. De AEX blijft daarmee gevangen in een heel kleine range en de beslissing wat het gaat worden is daarmee nog niet genomen.
Uiteindelijk is het echter wel zo dat we nu normaal gesproken in de meest positieve beursmaanden van het jaar komen. De doomdenkers moeten nu nu dus wel echt lef hebben om hun doom en gloom over ons uit te blijven storten.

20 okt 2010

We zijn weer op weg naar de MA20 en daarmee is dan ook bewezen dat die doorbraak omhoog inderdaad nog altijd geen feit was.

19 okt 2010

De AEX index is gisteren fractioneel hoger gesloten. Ik ben nog altijd van mening dat er hier geen sprake is van een doorbraak.

18 okt 2010

De AEX index graadmeter is vrijdag blijven liggen en is daarom in mijn ogen nog altijd niet doorgebroken.

15 okt 2010

De AEX is weliswaar boven de 340 gekomen, maar ik durf te stellen dat hier nog altijd geen sprake is van een doorbraak. Vandaag is de expiratie dag en ik ben benieuwd wat er vooral vanmiddag gaat gebeuren. De koers van de AEX is ondertussen aan de bovenkant van de Bollingerbands gekomen. Alleen als de Bollingerbands nu naar boven gaan uitwijken is er weer koersruimte. Die kans is aanwezig.

14 okt 2010

Gisteren eindelijk de doorbraak door de 340 heen. Een bevestiging daar van moet dan vandaag komen. Het ziet er goed uit. Amerika sloot hoger, Azië staat fors hoger en de Amerikaanse futures staan ook flink hoger. Er is één aandachtspunt waar ik uw aandacht op wil vestigen… Morgen is de expiratiedag. Mogelijk is dit een opzetje om die expiratie ‘ergens’ te zetten.

13 okt 2010

Gisteren nog weer een Doji, de vijfde op rij en inderdaad zoals verwacht nu onder de MA20. Steun is er op 332 en weerstand op 335 en 340. Veel ruimte blijft er zo niet over en we zullen dus waarschijnlijk snel een besluit gaan nemen en zien.

12 okt 2010

Wederom en dus voor de 4e keer achtereen een Doji en ook weer boven de MA20. Het ziet er echter, kijkende naar de andere beurzen, niet naar uit dat de AEX dat vandaag gaat volhouden. De beurzen in Azië verliezen terrein terwijl de Amerikaanse Futures flink lager staan. Ik sluit niet uit dat we de rest van de week richting de 332 gaan bewegen.

11 okt 2010

De AEX sloot vrijdag, zoals al voorzien, inderdaad wederom met een Doji en precies op de MA20. Die laatste is nog altijd stijgende, dus we houden het er nog altijd op dat de AEX hoger wil. De ruimte is echter beperkt. We sloten namelijk op 336,5 terwijl de grote weerstand rond de 340 ligt.

8 okt 2010

Voor de tweede dag achtereen een Doji in de grafiek. Overigens wel fractioneel hoger. Ook de MA20 stijgt nu weer. Grote en zware weerstand ligt op 340. Het zou me niets verbazen als ook vandaag een Doji gevormd gaat worden.

7 okt 2010

We zijn gisteren weer boven de MA20 gesloten, maar wel met een Doji. Dat geeft aan dat beleggers vol twijfel zitten en dat zag u gisteren ook in mijn analyse terug. De 340 is de te nemen horde en op dit moment lijkt de kracht niet aanwezig om daar doorheen te breken.

6 okt 2010

Gisteren gaf ik aan dat de AEX weer kon herstellen tot 335… We sloten op 335.03.
Zo mooi zie je ze zelden.
In Azië zijn de beurzen nu ook fors hoger en ook de Amerikaanse Futures staan hoger. We lijken dus in ieder geval hoger te gaan starten, maar ik moet u eerlijk zeggen, ik heb geen idee over de opening van Amerika. Meestal duurt zo’n feestje niet zo heel lang, maar het is wel een feit dat we in de grafiek een bullish engulfing zien. De naam zegt het al, dat is positief.
Mochten we hoger gaan, dan is de 340 nog altijd de te nemen horde.

5 okt 2010

De gedachtegang was gisteren goed. De beurs ging op aangeven van vooral Amerika lager. We raakte gisteren de onderkant van de Bollingerbands al! Daarmee is een eerste koersdoel al geraakt en kunnen we vandaag weer herstellen richting 335.

4 okt 2010

Vrijdag een lager slot en we sloten onder de MA20. Is daarmee de keuze nu duidelijk geworden? Het Verre Oosten sputtert vanochtend tegen, maar de Amerikaanse futures lijken wel te wijzen op een beweging omlaag. Ondanks de kracht in Azië ben ik bang dat de invloed van Amerika groter is op Amsterdam.

1 okt 2010

Gisteren leek na de opening van Amerika de beurs de weg omhoog te kiezen, maar nog voor het slot was er van dit plotselinge optimisme weinig meer over. We sloten op de MA20 en de beslissing over de richting is daarmee nog weer een dagje opgeschoven.

30 sept 2010

De AEX wist zich ondanks de stevige daling van gisteren toch boven de MA20 te handhaven.
Hiermee is het dus allemaal nog niet beslist, maar het gaat er nu wel om hangen. De MA20 is nu op 335,7 gekomen, terwijl de weerstand van 340 onderhand van gewapend beton is geworden. De hele beweging van gisteren heeft zich binnen deze twee uitersten afgespeeld. Beleggers in de AEX zullen nu een besluit moeten nemen. Ik acht de kans op een neerwaartse beweging door de MA20 heen groter dan de kans dat we de 340 nu opwaarts gaan doorbreken.

29 sept 2010

Gisteren wederom het aantikken van het MA20 niveau, maar we sloten er ruim boven. De 340 is echter nog altijd de te nemen horde.

28 sept 2010

Gisteren is de weerstand intraday getest, maar uiteindelijk niet doorbroken. De AEX sloot de dag af op 337,17 en dat was een verlies ten opzichte van afgelopen vrijdag.

27 sept 2010

Vrijdag zagen we in de grafiek een Bullishe Engulfing. Daarbij was er steun op exact de MA20 , hetgeen de waarde van die MA20 voor mij ook weer bevestigd. We kijken weer opwaarts en wel naar de 340 als zware weerstand.

24 sept 2010

Wederom een daling gisteren en ook weer met een flinke zwarte candle. Intraday werd de MA20 al geraakt maar we sloten toch nog weer boven deze MA20.

23 sept 2010

Een flinke daling gisteren en dat was geen verrassing, zie de analyse van gisteren. We gaan op weg naar de eerste steun en dat is het MA20 niveau.

22 sept 2010

Geen mooi beeld in de AEX grafiek van gisteren. We zagen een onzuivere Gravestone Doji. De naam zegt genoeg.

21 sept 2010

In één dag werd een week lang sukkelen goedgemaakt. We sloten gisteren weer net onder de weerstand van 340. Het is daarmee nog altijd geen doorbraak en dus te vroeg om ‘long’ (omhoog) in te zetten.
– Even ter informatie, ik gebruik in de analyses en in heel de nieuwsbrief nog wel eens beursjargon. Op www.beursbox.nl vindt u in het menu onder “Beurs Kennis Box” een enorme lading aan beursbegrippen. Wilt u dus meer weten over MA20, Long, Call, etc. etc, dan vindt u het antwoord op uw vragen daar waarschijnlijk wel terug.

20 sept 2010

Weinig verschil in de AEX afgelopen vrijdag, maar het werd uiteindelijk wel een zwarte candle en daarmee was het alweer de vijfde zwarte candle. Een hele week alleen maar lagere slotstanden dan de koers waarop de beurs open ging. Het geeft aan dat beleggers blijkbaar niet erg positief zijn.
Toch valt het verlies na die week enorm mee. We zagen een hoogste koers van 340 en sloten op 334,5. Niet wereldschokkend dus. Dat geeft weer hoop, want een beurs blijft niet negatief.

17 sept 2010

Wederom gisteren een kleine daling waarmee de koers weer iets dichter bij de nog iommer stijgende MA20 is gekomen. Het lijkt bijna onafwendbaar dat de koers en de MA20 elkaar gaan raken.

16 sept 2010

De topvorming is gisteren voortgezet met andermaal een voorzichtige daling in de AEX. De Stochastic gaf andermaal een verkoopsignaal. Het lijkt me verstandig een eventuele long positie in de AEX index nu te sluiten.

15 sept 2010

De AEX heeft gisteren niet zo heel verrassend een daling laten zien. Er werd een Doji gevormd. Er is twijfel in de markt over de vraag of we eventueel nog hoger kunnen. De grote weerstand is het niveau rond de 340. Daar zullen we maar niet zo eventjes overheen fietsen.

14 sept 2010

Gisteren een gap omhoog waarmee een nieuwe steun ontstaan is. Helaas was er nog geen uitbraak omhoog. Het gaat daarom vandaag spannend worden. Ik acht de kans op een top die vandaag gezet gaat worden vrij groot. Wel is de MA20 nu opwaarts gekeerd. Dat is positief, maar de koers ligt nu al wel tegen de bovenkant van de Bollingerbands. Een terugval tot de MA20 zou de AEX terug naar 325 kunnen brengen. Vooralsnog is de trend neutraal en daar zitten we al sinds begin mei van dit jaar in.

13 sept 2010

Het nieuws over de overeengekomen Basel 3 afspraken kan ook in de AEX nog wat gevolgen hebben. In het Verre Oosten zien we vooral door hogere bankaandelen hogere beurzen. De Hang Seng vanochtend meer dan 400 punten hoger door het grote gewicht dat banken daar hebben. De AEX was ooit voor meer dan 40% financial gewogen. Dat is niet meer, maar nog altijd is er een belangrijke rol voor financials weggelegd, waaronder natuurlijk de notering van het zo grote ING. De verwachting is dus dat we vandaag flink hoger zullen gaan

10 sept 2010

De koers heeft de bovenkant van de Bollingerbands bijna bereikt. Ondertussen draait de MA20 nu opwaarts bij. Als we de 340 weten te doorbreken kan er een trendverandering plaats gaan vinden. Zo ver is het echter nog niet, dus niet te snel enthousiast worden.

9 sept 2010

De onverwachte stijging in de AEX gisteren leert ons dat er mogelijk spelers zijn die zo groot zijn dat ze de markt op dagbasis behoorlijk kunnen sturen. Gisteren ontstond er na 11:00 uur ineens een stijging van de index die uit het niets leek te komen. Ook op andere beurzen zagen we dat de koersen opliepen. Is dit het beroemde kuddegedrag dat we hier in de praktijk konden waarnemen? “Ergens” op de wereld wordt een indexfonds fors omhoog geholpen waardoor die index stijgt en vervolgens gaan in andere landen beleggers ook snel kopen om niets van de stijging te missen?

8 sept 2010

De AEX verloor gisteren een kleine procent aan waarde. Dit was geheel in lijn met andere beurzen op de wereld. Het was ook geen verrassing gezien het patroon dat de laatste dagen in de grafiek zichtbaar werd.

7 sept 2010

Gisteren was de Amerikaanse beurs gesloten en dat is meestal goed voor een kleine winst in Amsterdam. Zo ook gisteren. Er werd een Doji gevormd hetgeen bevestigd dat de kracht er uit begint te raken.

6 sept 2010

De AEX zet het herstel nog steeds voort en is nu op weg naar de bovenkant van de Bollingerbands. Die liggen nu op 336. De ‘grote’ weerstand is 340. Daar zijn we nu al vier keer terechtgekomen waarna we weer omlaag gingen.

3 sept 2010

Gisteren een kleine winst voor de AEX. Het was 0,32% winst. Dit was in Europa nog één van de betere prestaties. Alle beurzen waren wel hoger, maar minder dan 0,32%. Het lijkt er toch op dat het momentum voorbij is en we een top gaan vormen. Het zou geen teken van kracht zijn, daar het vorige topje op 330 lag. De grotere weerstand is op 340 te vinden.

2 sept 2010

Gisteren een sprong in de AEX index. We sloten ook boven de nog dalende MA20. Het volgende weerstandspunt is nu 338 geworden. Ik heb geen AEX index positie in deze stijging omdat mijn stoploss op de dag van het innemen van de long positie al geraakt werd.

1 sept 2010

Gisteren aan het einde van de dag een opleving zodat we toch positief konden sluiten. Daar had het eerder op de dag niet naar uitgezien. Het herstelpunt dat we vorige week zagen is daarmee intact gebleven, alleen voor de toen ingenomen positie is het al even over. Vooralsnog echter zijn we op weg naar de MA20 die nu rond de 323 ligt. Die MA20 is nog altijd dalende, dus de kans is behoorlijk groot dat we praten over een herstel in een grotere dalende beweging.

Speculatie tips (gratis). https://www.beursbox.nl/2006/11/zeer-specalutieve-optie-tips.html

De Pluk de dag methode vindt u hier: https://www.beursbox.nl/bedankt.html

 

Als u zelf dit soort analyses ook wilt maken zijn er twee dingen nodig. De eerste is een programmaatje zoals StockTrends, dat u 30 dagen gratis kunt gebruiken, maar wat daarna ook slechts 45 euro per jaar kost. U vindt dit programma op www.next150.com. Verder heeft u kennis over candles nodig. De belangrijkste patronen vindt u gratis op www.beursbox.nl. Een goed boek hierover is Japanese Candlestick Charting Techniques Second Edition van Steve Nison. U kunt het via de bookstore bestellen. Ik raad het u van harte aan, ik werk er zelf dagelijks mee.

 

 

 

 

De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing, tenzij anders aangegeven.

Tom Lassing en Pro Gain BV houden geen aanzienlijke belangen in binnen Europa gelegen beursgenoteerde ondernemingen.
Het kan zijn dat Tom Lassing privé een kleine positie zal innemen conform zijn analyse en advies. U dient daar bij de beoordeling van de analyse rekening mee te houden.
Er zijn geen afspraken met banken of brokers over vergoeding omzet op basis van de gegeven adviezen. Ook als adviezen van Tom Lassing via andere aanbieders tot u komen is er geen sprake van een betaalde bijdrage. De analyses worden altijd gratis verstrekt aan derden met slechts de afspraak dat er een werkende link naar www.beursbox.nl onder staat.

 

Leest u ook onze disclaimer nog eens goed na. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *