Beursbox

Een uniek kerstcadeau

 Gepubliceerd door op 8 december 2017 om 08:00
dec 082017
 

Koop een zilveren beleggingsmunt (of een set munten) als cadeau voor kerst. Een waardevol cadeau waarmee u laat zien dat uw vriendschap en/of liefde een langdurige zaak is. Met het zilver legt u een stukje kapitaal vast voor de toekomst en die waardevolle gift is uw cadeau. Kijk hier voor mooie aanbiedingen.

De olieprijs en zilverproductie (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 1 mei 2017 om 07:25
mei 012017
 

Eén van de ondergewaardeerde links met de zilverproductie is de hoeveelheid energie die het kost om zilver te winnen.
Bij een relatief lage olieprijs zoals we die nu kennen, is de productie van zilver redelijk goedkoop en mijnbedrijven kunnen al winst maken ondanks het feit dat de zilverprijs niet bijster hoog staat. Continue reading »

De stand van zaken rondom zilver (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 25 april 2017 om 07:50
apr 252017
 

Met meevallende Franse verkiezingsresultaten (Le Pen lijkt geen kans te maken in de tweede ronde) is de aandacht voor zilver en goud even minder. Het acute gevaar van een Frexit is geweken zo denken speculanten.
Daarmee is ook de directe opwaartse druk op zilver en goud even weg. Continue reading »

Het gekke van geld (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 30 september 2016 om 07:12
sep 302016
 

Het gekke van geld is dat wij als burgers het gebruiken per stuk. We hebben het bijvoorbeeld over het uurloon waarbij de jeugd tussen de 3 en 12 euro kan verdienen en we zien dat de meeste professionals een uurloon van ergens tussen de 100 en 250 euro verdienen. Veel geld zouden we zeggen, maar zelfs 250 euro per uur is in feite voor bankiers wisselgeld. Continue reading »

Zilver (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 6 juli 2016 om 07:01
jul 062016
 

De zilverkoers nadert nog altijd de 20 dollar per ounce. Die koers in meerdere opzichten niet zo heel extreem.
Als we bijvoorbeeld kijken naar de verhouding met goud, dan zou zilver normaal gesproken nog extreem veel hoger moeten noteren.
Over de eeuwen heen is een verhouding van 15 keer de zilverprijs is de goudprijs een gemiddelde gebleken.
Met zilver op 20 dollar zou dat een goudprijs van 300 opleveren. Goud staat echter 1000 dollar hoger.
Op dit moment zien we een verhouding van 1 op 68.
Ik wil u echter vooral ook een grafiek laten zien. Die grafiek laat namelijk nog iets anders zien.
zilver05072016
U ziet hoe zilver keurig op de steun is gebleven en nu naar omhoog aan het versnellen is. Zoals we in 2008 zagen, kan en zal die weg omhoog niet in één streep gaan. De gelukszoekers worden mogelijk eerst nog weer een keer uitgeschud. Maar daarna komt er vrijwel zeker weer een run omhoog en waarom zou die de zilverprijs niet voorbij de 50 dollar kunnen brengen?
Er zijn al analisten die het hebben over 1000 dollar voor een ounce aan zilver. Zullen wij maar even reëel blijven?
Stel even dat de vorige top van 50 gehaald gaat worden, dan doet fysiek zilver nog even 150%.
Moet u eens kijken hoe zilveraandelen het dan doen.
De zilvermijnen hebben sinds 2011 enorm in hun kosten moeten snijden en zijn nu heel strak georganiseerd. De huidige opleving is vaak al goed voor een 100% winststijging. Mocht zilver doorstijgen naar 50 dollar, dan voorzie ik dat de winsten van de meeste zilvermijnen x10 of keer gaan. Moet u eens kijken wat dat met de koersen van die aandelen gaat doen.
x10 is dan de norm.
Je moet er wel de ballen voor hebben om te blijven zitten, ook als de markt tegen zit. Zoals al gezegd, de gelukszoekers moeten nog worden uitgeschud.Dat zagen we in 2006 ook en later in 2008 weer. In 2008 ging zilver van 20 terug naar 9 en volgens mij zelfs intraday naar 7. Bijna niemand had het lef om te blijven zitten of om bij te kopen. In 2011 deed zilver 50…
Ik koop zelf al sinds 2005 regelmatig wat fysiek zilver bij. De huidige stijging komt me dus voor mijn fysieke zilver goed uit.
Op de zilvermijnen heb ik net al wat winsten genomen. Immers, bij 100% winst neem ik altijd de investering terug. Ik zit dan met de rest van de aandelen gratis in de markt en kan heel veel geduld opbrengen. Vrijwel alle zilvermijnen hebben dit jaar al 100% winst gemaakt.
www.zilveraandelen.nl

Ik bracht in maart van dit jaar een nieuwe versie van het zilverrapport uit. De aandelenkoersen van toen zijn vrijwel allemaal verdubbeld of zelfs nog veel meer dan dat. De kopers van dat rapport hebben dus extreem goede zaken kunnen doen!
Het zilverrapport is nog altijd te koop.  www.zilveraandelen.nl