Beursbox

Wat gaat goud doen?

 Gepubliceerd door op 27 januari 2016 om 07:44
jan 272016
 

Gaat goud nu eindelijk naar de $5000 per ounce, of is dat een droom die de komende jaren nog niet uit gaat komen?
Heel wat beleggers zouden het antwoord graag weten. Helaas kan niemand met zekerheid aangeven of de $5000 per ounce binnenkort realiteit gaat worden. Misschien raar dat ik dat zeg, maar we moeten er maar op hopen dat het geen realiteit wordt.
U verwacht misschien niet dat ik, als eigenaar van goud, zoiets zou zeggen, maar een goudprijs van $5000 of meer zou slechts één ding inhouden.
En dat ene ding is het feit dat de economie dan vol in de problemen zou zitten. Zoiets moet je niet hopen.
Maar het is iets anders om je er niet op voor te bereiden.
U heeft uw huis verzekerd tegen brand.
U doet dat al zolang u in een huis bent gaan wonen als eigenaar of als huurder.
Toch gaat u er vanuit dat er geen brand gaat komen. Maar komt die brand helaas wel, dan is er in ieder geval de zekerheid van een financiële vergoeding via de verzekering. Het maakt het emotionele leed niet minder erg, maar in het herstel is de financiële vergoeding van de verzekeringsmaatschappij zeer welkom.
In dat kader zie ik dan ook op dit moment het kopen van goud in plaats van het in euro’s aanhouden van spaargeld.

goud
De euro kan wel eens in vlammen opgaan. We hopen er niet op, maar zou het gebeuren, dan is het ook hebben van goud als spaargeld wel zo prettig.
Uw beleggingen stopt u ook niet in een enkel aandeel. Waarom zou u uw spaargeld dan wel in één munt wegzetten?
In mijn ogen dus een heel goede reden om een deel van uw spaargeld in goud weg te zetten. Het mooie is dat deze aanbieder een debit card uitgeeft, waarmee u over heel de wereld uw goud ‘gewoon’ kan uitgeven. U neemt dan namelijk geld op, terwijl uw onderliggende goud verkocht wordt.
Daarmee geef ik geen antwoord op wat goud gaat doen. Immers, ik weet dat niet. Mocht echter de euro snel waarde verliezen, en die kans is zeker aanwezig omdat de ECB nog altijd enorme hoeveelheden aan euro’s bij blijft verzinnen, dan kan goud een prima alternatief zijn.
Ja, u neemt een wisselkoers risico. Maar dat risico kan ook goed uitpakken. Want stel dat goud meer waard wordt, dan profiteert u daar vol van.