LADEN

Typ om te zoeken

Waarom oorlog met Iran?

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waarom oorlog met Iran?

oorlog met iran

Is er een reden te geven waarom de VS zo graag een oorlog met Iran wil starten?
Is het puur omdat Iran kernenergie wil?


Het mag duidelijk zijn, dat dit een drogreden is. Immers was daar al een deal over gesloten. Het is geen reden om er een oorlog voor te willen.
Een andere reden is veel voor de hand liggender. Die reden is heel simpel het feit dat een oorlog in het Midden Oosten de VS heel veel geld zou opleveren. Ze verkochten in 2019 al ter waarde van 110 miljard dollar wapentuig aan Saoedi Arabië alleen. Als dat land die wapens nu snel gaat gebruiken, dan kan die order vanwege benodigde vervanging verdubbeld worden.
Daarmee wordt de financiële kracht van de landen in de regio zwaar aangetast, hetgeen voor de concurrentiepositie van de VS ook weer gunstig is. Die Arabieren kregen met hun beschikbare miljarden dollars praatjes in de wereld en begonnen alles van waarde op te kopen. Nu worden ze een oorlog ingejaagd die ze behoorlijk armer zal gaan maken.
Daarbij moet de VS altijd oorlog voeren om de grote krijgsmacht die ze heeft te kunnen verantwoorden. Er is voor de VS niets zo erg als vrede.
Dan verkopen ze minder wapentuig en mensen binnen de VS beginnen te roepen om bezuinigingen op militair gebied. Dat gebeurde in de jaren negentig al en was voor de wapenindustrie en de militaire kracht van de VS een ramp.
De wapenindustrie lobbyisten maken nu overuren in Washington om de oorlog te verkopen.
Trump is een net zo grote marionet als dat Bush en Obama waren.
De oorlog met Iran moet en zal er komen, want de beoogde langjarige oorlog in Syrië is uitgedraaid op een ramp voor de VS. De door hen in het zadel geholpen moslimextremisten pleegden verraad richting de VS en lieten zich vervolgens makkelijk verslaan door een ontketend Rusland waardoor de VS een bloedneus en een enorm gezichtsverlies opliep.
Er moet dus een nieuwe oorlog komen en liefst één die veel langer gaat duren. Iran lijkt daar een ideale kandidaat voor te zijn. De relatie met buurman Saoedi Arabië is heel slecht en dat land zal graag Amerikaanse soldaten legeren en de oorlog financieren. Iran hoeft niet veroverd te worden, het moet via vliegtuigen, drones en raketten koest gehouden worden en militair en economisch geminimaliseerd worden.
Peroonlijk hoop ik dat de VS deze beoogde oorlog gaat afblazen. Zet de VS dit echter toch door, dan hoop ik van harte dat de Iraniërs de Amerikaanse tranen ruim laten vloeien. Het tot zinken brengen van een vliegkampschip zou dan de kers op de taart zijn. Het is tijd dat de hoogmoed van de Amerikanen in de kiem gesmoord gaat worden.
Is Iran daar toe in staat? Ik vrees van niet, ik hoop eigenlijk van wel.
De agressor in dit verhaal is de VS. Ik hoop alleen dat Iran haar politieke kaarten goed gaat uitspelen. Daar zijn ze niet zo goed in en dat baart me zorgen.

Tags

1 Reactie

  1. Willem Slotboom 24 juni 2019

    De VS is inderdaad alleen maar uit op financiële macht (zie conflict China) en on de totale machine te laten draaien offeren ze voor geld hun vrienden op.
    Huawei moet wijken voor Amerikaanse industrie en Iran om de wereld te hun macht te tonen.
    Maar vrienden die hun oude Europese relaties keer op keer proberen te belazeren via spionage e.d.? Zeg me wie je vrienden zijn.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *