Beursbox

Waar nu in te beleggen

 Gepubliceerd door op 23 juli 2012 om 06:36
jul 232012
 

U weet, ik ben niet positief over obligaties en beleggen is ook iets waar ik nu mijn bedenkingen bij heb. Waar dan wel geld in te stoppen?
– Helaas is het zo dat de banken de beleggen-markt volkomen verpest hebben en haar nog dagelijks verpesten. Ik kreeg bericht van een bank dat ze afgelopen maand 420 producten gelanceerd hebben!
420 producten! Dat houdt in dat ze bijna per klant een product aan het verzinnen zijn en vrijwel al die producten hebben als onderliggende waarde aandelen. Aandelen die nu nog amper gekocht worden, want iedereen wordt door banken in derivaten op die aandelen gestuurd.
Waarom? Puur omdat het meer winst voor de bank oplevert.
Uw belegging in een aandeel levert ze maar enkele euro’s op. Uw belegging in een derivaat minstens het dubbele.
Stop ermee!
Geen turbo’s, ETF’s, Sprinters, speeders, futures, lyrics, funds of beleggingsfondsen, dagopties, weekopties en andere rommel meer. Gewoon niet meer in handelen.
Hou het nu bij alleen aandelen en maandopties. Meer niet. Zodra obligaties weer interessant zijn, komen die ook weer in beeld.
Uw cash houdt u grotendeels aan in goud en zilver.
Stel even, u heeft nu een moois som vrij om mee te beleggen, wat daarmee te doen?
Ik zou dan kiezen voor 40% goud en zilver. Puur als spaargeld en reserve. 40% in aandelen van structureel winstgevende bedrijven. De andere 20 procent zou ik verdelen over 10% dollars en 10% beleggingen in posities die u interessant lijken. Probeer maar eens wat uit. Dat maakt beleggen namelijk ook leuk.