Beursbox

Stijging Zonnepanelen prijzen (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 1 september 2017 om 12:47
sep 012017
 

Met de komende importheffingen in de VS worden op dit moment vanuit China enorme hoeveelheden zonnepanelen naar de VS gestuurd. Men wil alles in de VS hebben voor de regering Trump daadwerkelijk importheffingen gaat invoeren.
We zien nu dus dat de huidige productie van China bijna exclusief naar de VS verscheept wordt.
Dat gaat inhouden dat de komende maanden Europa een tekort aan (goedkope) panelen gaat krijgen. Europa heeft nog flinke hoeveelheden panelen liggen, maar de verwachting is dat deze voorraden snel gaan opraken en wat we daarna gaan zien, is een stijging van de prijzen.
De vraag is of daarna de prijzen weer gaan dalen. We zeggen altijd wel dat de prijs een zaak is van vraag en aanbod, maar gen aanbieder gaat omlaag in prijs als hij of zij op de hogere prijs de omzet ook kan maken.
Wilt u dus zeker zijn van een extreem lage prijs voor zonnepanelen, dan is het nu een goed moment om tot de aanschaf van panelen over te gaan. We weten in Nederland immers dat de salderingsregeling tot 2023 gaat duren. U heeft de panelen al (bijna) terugverdiend als die regeling komt te vervallen.
Met de winst op de stroomrekening kunt u dan na 2023 een huis accu kopen. Als dan de saldering komt te vervallen, dan gebruikt u in het grootste deel van het jaar in de avond uw eigen stroom.
Kijkt u hier voor meer informatie
Let op! U krijgt een extra 25 euro korting als u aangeeft via Beursbox te komen! Veel mooier kan ik het niet maken!