Beursbox

Sleutelmomenten in de geschiedenis (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 28 augustus 2017 om 06:54
aug 282017
 

Als we kijken naar écht belangrijke momenten in de geschiedenis, dan is de val van het Westerse Romeinse Rijk een moment dat voor Europa extreem belangrijk was. Je zou kunnen zeggen dat figuurlijk het licht boven Europa voor 1000 jaar uit ging.
Ontwikkeling stond vrijwel stil en heel veel kennis ging verloren. Het feit dat we het de ‘donkere’ middeleeuwen noemen is echter protestante propaganda. Immers kwamen die met ‘de verlichting’ en dat werkt natuurlijk alleen als het dan eerst donker was.
De uitvinding van de stoommachine was wel belangrijk, maar de industrialisatie was in de Lage Landen al begonnen met de ontwikkeling van windmolens. Het enige nadeel van die dingen was het feit dat ze afhankelijk bleven van wind. Het stoken op hout en kolen had als voordeel dat je als mens de zaak veel meer in de hand had.
Was nu de uitvinding van elektriciteit een doorbraak, of was de uitvinding van radiogolven het? Elektriciteit kenden ze in mindere mate mogelijk al in de oudheid. Er zijn vormen van batterijen gevonden. Elektriciteit zelf is dus mogelijk niet de trigger geweest, maar de toepassing radio is dat mogelijk wel geweest. Toen werd er heel veel meer mogelijk.
Een beetje zoals met het uitvinden van SMS. Ik kan me nog herinneren dat de bedrijven zich afvroegen wat je daar nu mee moest. Wat zou de killer applicatie voor SMS worden? Uiteindelijk kwamen er Whatsapp, facebook, Twitter, Instagramm etc. uit voort. Het begon met elkaar tekstjes te sturen in plaats van even te bellen. Nu is het een complete industrie geworden.
Voor de samenleving is naar mijn idee de val van de muur en 9/11 ook van belang. Misschien dat in de grote geschiedenis de betekenis enorm terug gaat vallen, maar de samenleving waarin we nu leven veranderde enorm toen ‘de vijand’ veranderde. Van communisme werd de vijand officieel moslim-terrorisme, maar naar mijn idee werd in feite een nieuwe geloofsoorlog ontketend. De Neo-cons en joden van de VS en Israël tegenover de moslims in vooral de Arabische wereld. Met die nieuwe oorlog kwam de rol van de overheid totaal anders te liggen. Van een “Voor het volk” werd het een “Over het volk” overheid. De overheid heerst nu over het volk. Alles moet bij de overheid gemeld worden, bekend zijn, of gecontroleerd worden.
Vrijheid is een illusie en privacy ook. De overheid is eigenaar van alles en als dat nu nog niet zo is, dan is er wetgeving aanwezig om het in tijden van crisis alsnog voor elkaar te krijgen.
Het is vanwege die omslag bij de overheid dat ik zelf 9/11 zo belangrijk vind. Die aanslag was geen toeval. Amerika had een nieuwe vijand nodig om haar legers te kunnen behouden en Israël was bang een belangrijke bondgenoot te verliezen.
9/11 was simpelweg noodzakelijk voor de VS en Israël. Als je je dat beseft en realiseert, kijk je toch al anders tegen deze gebeurtenis aan. Gebouw 7, dat is de sleutel tot het geheim. Al gelooft u niets van alle conspiracy, probeert u gebouw 7 eens te verklaren. Als u dat kan, en u kan de gefilmde gebeurtenissen in lijn brengen met de officiële versie dan hoor ik dat graag.
Voor ons nu levenden is 9/11 ‘ons’ sleutelmomentje in de geschiedenis. Het mag misschien in de totale geschiedenis een geringe voetnoot zijn, het heeft ons leven en onze maatschappij een totaal andere wending gegeven. Ik denk dat zelfs de opkomst van Trump daar op terug te wijzen is.
We zijn met z’n allen zo ontevreden, zo boos dat we (ze, in de VS) zelfs bereid zijn een vrouwonvriendelijke leugenachtige oplichter en racist president te maken, als het maar niemand uit het establisement is…
Zo ver gezakt zijn we al.