Beursbox

Negatieve rente

 Gepubliceerd door op 18 juni 2015 om 07:07
jun 182015
 

Kunt u het zich indenken, u heeft spaargeld en de bank rekent u een flinke rente omdat u uw spaargeld bij de bank heeft staan.
Het lijkt te gek voor woorden, maar het wordt realiteit zodra cash verboden wordt en iedereen gedwongen is om geld bij de bank te parkeren.
Iedere euro bij de bank gaat u dan geld kosten.
Uiteraard zien de banken dit helemaal zitten. Gedwongen winkelnering, wat wil je nog meer.
Maar ook politici en politie zien het helemaal zitten. Ze hoeven dan geen telefoonrecords meer op te vragen. Aan de hand van al uw transacties kunt u, zonder welke toestemming dan ook, helemaal gevolgd worden.
Waar was u, wat kocht u, hoe hard heeft u gemiddeld gereden tussen twee betaalmomenten in?
Hoe heeft u gereden. Uw openbaar vervoer gebruik wordt vastgelegd, maar als u met de auto rijdt ook eventuele tol wordt vastgelegd en liefst automatisch afgeschreven.
De overheid, justitie en de banken die al uw gangen kunnen nagaan, zodat ze u braaf kunnen houden.
U wilt demonstreren en de overheid heeft dat liever niet? Uw openbaarvervoerkaartje werkt niet meer, u kan de trein dus niet meer nemen, want u komt het perron al niet meer op.
Het lijkt allemaal zo onmogelijk, maar de eerste slachtoffers van die praktijken zijn er al. Julian Assange is een mooi voorbeeld van iemand die iets gedaan heeft waar de overheid een rothekel aan heeft. Volkomen illegaal hebben ze zijn bankrekeningen en zijn paspoort ingetrokken.
Hoeveel negatieve rente gaat u overigens accepteren op uw spaargeld?
En wat als de rente dan toch hoger wordt en sparen u nét iets meer gaat kosten? Wat gaat u dan doen?
Gaat u dan eisen dat u het weer in cash mag aanhouden, koopt u er goud en zilver voor? Gaat u buitenlandse valuta aanhouden die nog wel cash te verkrijgen zijn?
Er komen interessante tijden aan. Niet leuk, maar wel interessant.
Gaan de autoriteiten het voor elkaar krijgen en komt Big Brother dan toch nog in de komende jaren?