LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 30 april 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 30 april 2019

iran

Ik ben bezig met de verhuizing van de meeste van onze webdomeinen. We stappen over naar een andere provider en een andere webserver. Helaas geeft dat regelmatig storingen. Zo waren de artikelen van Succesverhaal niet meer bereikbaar. Het probleem bleek een vergeten vinkje te zijn…

Googles omzet over het eerste kwartaal is een miljard achtergebleven bij de verwachtingen. Toch steeg de omzet met 17% ten opzichte van een jaar geleden. De netto winst was fors minder en daalde van 8,3 miljard naar slechts 6,6 miljard dollar. Google kreeg een boete van de EC vanwege machtsmisbruik. De boete betrof bijna 1,5 miljard euro.

Mastercard en Visa gaan de kosten die ze winkeliers berekenen fors verlagen. De winkeliers hebben dit te danken aan de EC. Het is de bedoeling dat de winkeliers dit voordeel weer doorberekenen aan de klanten.

Naar verwachting zal de inflatie in Iran fors gaan toenemen nu morgen strengere Amerikaanse sancties gaan gelden. De economie van Iran kromp en zal naar verwachting verder krimpen. Het IMF verwacht een krimp van maar liefst 6%. In die IMF verwachting was het totale verbod op de handel in olie nog niet meegenomen.

Gazprom heeft vorig jaar 202 miljard kuub gas aan Europa geleverd. Een nieuw record. De winst van Gazprom was maar liefst 20.7 miljard euro. De omzet was grofweg 120 miljard euro… Geld dat Europa dus naar Rusland stuurt voor energie. Geld dat we hier kunnen houden als we een beter energiebeleid zouden hebben.

Trump heeft Deutsche Bank en Capital One aangeklaagd omdat die gegevens aan het Congres hebben gegeven. De werking van de Amerikaanse grondwet gaat nu getest worden. Gaat de VS een dictatuur worden, waarbij de dictator boven de wet staat, of blijft het een democratie waarbij het Congres en de Senaat nog iets te zeggen hebben over de regering. Deutsche Bank en Capital One hebben van het Congres het verzoek ontvangen bepaalde gegevens vrij te geven. De banken hebben zich te houden aan die verzoeken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *