LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 26 juni 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 26 juni 2020

lufthansa
  • Gisteren kreeg ik twee goede berichten. Het huis dat ik in Florida samen met 20 anderen gekocht heb, staat nu op Zillow op “pending”, hetgeen overeenkomt met “Verkocht onder voorbehoud”. Ook is het Flip huis dat ik recent in Detroit voor $43.000 gekocht heb (4 slaapkamers, 3 badkamers) nu “pending”. Een koper is bereid de vraagprijs te betalen. ($79.900). Bij dat laatste huis deel ik de winst met de persoon die alles geregeld heeft, maar die het geld niet had om de deal gedaan te krijgen. Zijn werk, mijn financiële risico.
  • Nederland koopt 8 tot 16 terawattuur hernieuwbare stroom die in Denemarken is opgewekt om zo aan een boete te ontkomen. We doen zelf te weinig en kopen zo ons falen af. We hadden dat geld ook kunnen investeren in Nederland (techniek en werkgelegenheid).
  • In de VS zijn er twee voorstellen gedaan om de politie organisatie te veranderen. Beide gaan het niet halen omdat de Democraten en Republikeinen op geen enkele wijze een compromis willen sluiten. Het is daarom te hopen voor de VS dat er een keer een president en de twee kamers van dezelfde kleur komt zodat er zaken kunnen veranderen. Te lang is de VS politiek onwrikbaar verdeeld geweest.
  • Lufthansa is gered, maar de Duitse overheid is nu grootaandeelhouder. Het bedrijf stond op het punt failliet te gaan.
  • Het in opspraak geraakte WireCard heeft uitstel van betaling aangevraagd. Hier zijn wederom banken slachtoffer geworden van de bavianenheuvel. Dat wil zeggen dat bij het aanvragen van een lening u en ik terechtkomen bij een bankbaviaan onderaan de heuvel. Die krijgt niets gedaan, omdat er hoger op de heuvel een baviaan is met een grote rode kont van het zitten op pluche. Die moet het maar goedkeuren. WireCard kwam vol branie en kreeg direct de bankbaviaan met de grootste rode kont te spreken. Die hoogst zittende baviaan werd niet tegengesproken. De lening werd zonder poespas verstrekt. Zo werkt dat met de grootste bedragen. Dan werken de bankcontroles niet. Zo komen mannen als Jeff Bezos, Elon Musk etc zo makkelijk aan hun te lenen miljarden.
    Ik heb vaker over de bankbaviaan geschreven en hier. Vooral dit laatste artikel maakt het wat mij betreft zo enorm zichtbaar wat het probleem bij banken is.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *