LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 20 juni 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 20 juni 2019

supertanker, olie

Moet de CIA geloofd worden als het gaat om het aanwijzen van Iran als de aanvaller van de supertankers? Het gegeven ‘bewijs’ is flinterdun. Uren na de aanslag wordt een Iraanse boot gezien die iets van een tanker lijkt af te halen. Is dat het? Daar moeten dan straks honderdduizenden voor sterven? Vietnam, Granada en Irak begonnen met leugens. De VS heeft een behoorlijk track record van bedrog en misleiding om oorlogen te starten.
Iran claimt overigens dat het gisteren boven haar grondgebied een Amerikaanse drone neergehaald heeft. De VS ontkent dat er een drone van haar boven Iran actief was. Is dit een nieuwe versie van Tomorrow Never Dies de James Bond film?

De FED heeft de rente ongemoeid gelaten maar lijkt nu wel bereid te zijn tot renteverlagingen in 2019. Acht van de zeventien beleidsmakers zien een renteverlaging in het verschiet liggen. Het houdt simpelweg in dat het minder goed met de Amerikaanse economie gaat. Ik zie niet in waarom we dus ‘blij’ moeten zijn met een renteverlaging.

Het gaat slecht met IJsland. Een faillissement van een vliegmaatschappij zorgt voor minder toeristen en ook de visvangst valt tegen.

Apple ziet de bui al hangen en overweegt nu om een deel van haar productie uit China weg te halen. De productie zou dan binnen de regio in een ander land kunnen plaatsvinden. Vietnam is een logisch alternatief. Arbeid is daar goedkoper dan in China.

China heeft invoerrechten van enkele andere landen verlaagd, zodat hun producten in China gunstig afsteken ten opzichte van Amerikaanse producten waarvan de invoerrechten omhoog gegaan zijn. OP Amerikaanse producten ligt nu een tarief van gemiddeld iets meer dan 20%. De tarieven voor producten uit andere landen liggen nu gemiddeld rond de 6,7%.

De prijs van goud is gisteren omhoog doorgebroken. Dat wist ik wel… net enkele dagen nadat ik een derde van mijn goud verkocht…

Online supermarkt heeft het loon voor de jongste medewerkers met 25% verhoogd. Het loon voor 18 jarigen ligt daarmee net boven wat ze bij Albert Heijn kunnen verdienen.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *