Beursbox

Marktbeeld 14 september 2018

 Gepubliceerd door op 14 september 2018 om 08:07
sep 142018
 

– In het oosten van de Verenigde Staten is de storm Florence binnengevallen en zorgt voor de nodige schade en overlast. Voor de beurzen hebben dergelijke gebeurtenissen meestal vrijwel geen gevolgen. Hooguit kunnen aandelen van verzekeraars even een klap krijgen.
– Paul Manafort, de voormalige campagneleider van Trump heeft naar verluidt een deal gesloten met de aanklager.
– De ECB heeft de groeiverwachting van de EU zone neerwaarts bijgesteld. Reden daarvoor is een verlaagde vraag naar Europese producten buiten Europa. Lees: Importheffingen vanuit de VS.
– De ECB gaat het inkoopprogramma inperken van 30 miljard per maand naar 15 miljard per maand. Als er geen verrassingen komen zal het inkoopprogramma per 1 januari 2019 stoppen.

ecb
– Het Deense Hooggerechtshof heeft vier Uber taxi chauffeurs een boete opgelegd van omgerekend 65.000 euro per persoon. Uber heeft gezegd dat ze alle boetes voor haar rekening zal nemen. In Denemarken werkten 1.500 Uber chauffeurs aan wie Uber deze belofte heeft gedaan. Uber is nu niet meer in Denemarken actief.
– De Turkse centrale bank heeft de wens van Erdogan genegeerd en heeft de rente verhoogd naar maar liefst 24%. Erdogan gaf aan een renteverlaging te wensen. Na de renteverhoging steeg de waarde van de lira zo’n 8% in waarde.
– China heeft aangegeven dat ze onderhandelingen met de VS keihard zal ingaan. Vanuit de regering Trump komt het bericht dat ze totaal geen trek hebben in onderhandelingen. China moet volgens de regering Trump doen wat de VS wil dat het doet. Die onderhandelingen zijn waarschijnlijk een totale zinloze exercitie.
– Aandelen van Advanced Micro Devices (AMD) daalden gisteren flink. De koers ging 5,3% omlaag. Waarschijnlijk puur winstneming waarna er een beetje paniek uitbrak vanwege die winstnames.