Beursbox

Dynamotive wat moeten we er mee

 Gepubliceerd door op 1 februari 2011 om 08:27
feb 012011
 

Het bedrijf is actief in het maken energie en olie vanuit cellulose. Het is nooit winstgevend geweest en heeft er de afgelopen 20 jaar heel wat kapitaal doorheen gejaagd. In September 2010 bleken er twee partijen te zijn die wel interesse in een joint venture of eventueel een overname hadden. Daarna werd het akelig stil. Zo ver mij bekend is er nog altijd sprake van gesprekken met één van die partijen.
Waar wachten de overnemers op? Op het moment dat het geld op is? In dat geval kunnen ze de restjes vrijwel gratis oppakken, maar bestaat de kans dat de technologie en de werknemers door anderen overgenomen worden. Het geld is nu bijna op…
Het is nu ook akelig stil en mijn angst is nu dat het management nu niets doet, behalve een deal najagen die mogelijk al lang niet meer in beeld is. Immers duurt het wel heel lang.
De koers is ondertussen gedaald naar $0,13.
Beleggers die nu durven in te stappen nemen een enorm risico. Immers zijn er nu een paar insiders die weten hoe het er met de deal voor staat. De rest van de beleggers wordt volledig buiten deze kennis gehouden.
Wat kan je dan als belegger doen?

– Overigens heb ik zelf geen aandelen meer. In een ver verleden heb ik hier een prachtige trade in gedaan. Daarna heb ik er nooit meer iets mee gedaan. Op dit moment overweeg ik geen belegging. Het is mij nu veel te veel gokken. Een belegging heeft hier niets meer met investeren te maken. Het is allemaal wel heel erg onzeker geworden.