Beursbox

Eén van de beste dividend aandelen (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 18 juli 2018 om 07:16
jul 182018
 

Dit bedrijf heeft haar dividend nu al 41 keer verhoogd. Het is een blue chip aandeel. Hun omzet, cash flow en sterke balans maken het tot een oerdegelijk aandeel.
Het is echter geen snelgroeiende onderneming. De enige groeimarkten die ze nog hebben, zijn emerging markets waar ze nu deze producten ook beginnen te ontdekken. Continue reading »

Marktbeeld 17 juli 2018

 Gepubliceerd door op 17 juli 2018 om 07:48
jul 172018
 

– Trump heeft in Finland de resultaten van het FBI onderzoek ontkend. Dat is misschien niet handig, maar is een goede relatie met Rusland niet beter? Kan hij Rusland via deze zijden handschoentjes aanpak bewegen om zich beter te gedragen, of is dit nu helemaal de vrijbrief voor Rusland om haar invloed in het westen toe te laten nemen? Voormalig CIA baas John O Brannan heeft het overigens over hoogverraad van Trump. Zittende functionarissen en Republikeinse senatoren houden zich nu over het algemeen op de vlakte over dit onderwerp. Alleen McCain was helder. Die vond heel de Europa reis van Trump een aanfluiting voor de VS.
– Eén van de goudaandelen uit het goudrapport maakte een 66% hogere goudomzet bekend.
– Japan en de EU hebben een vrijhandelsakkoord gesloten. De importtarieven tussen de twee partijen gaan omlaag.
– Het IMF maakt zich zorgen over de escalerende handelsoorlog.
– Amazon medewerkers in Duitsland, Polen en Spanje gaan vandaag staken voor hogere lonen en betere werkomstandigheden.


– De lonen van de topbestuurders in Nederland zijn in 2017 gemiddeld met 4,2% gestegen. Dat is procentueel meer dan dat de lonen voor medewerkers stegen.
– Aandelen Netflix verloren gisteren 14% van hun waarde nadat bekend werd dat het aantal nieuwe Netflix abonnees tegen was gevallen. Het bedrijf heeft deze tegenvallende resultaten goed stil weten te houden. Het aantal nieuwe abonnees was 50% minder dan door analisten verwacht.

Marktbeeld 12 juli 2018

 Gepubliceerd door op 12 juli 2018 om 07:44
jul 122018
 

– Gisteren helaas even problemen met de verzending van de nieuwsbrief. Bleek mogelijk te liggen aan een verlopen licentie. Zodra het was bijgewerkt werkte alles weer.
– Heeft u een vijver en kost het u moeite deze zuiver te houden? Maak dan zelf geactiveerde EM en kleiballen! U leest hier hoe dat moet.

Continue reading »