Beursbox

De relatie tussen de USA en China (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 23 mei 2018 om 07:37
mei 232018
 

Waarom is de VS ooit akkoord gegaan met het enorme handelstekort dat ze heeft met China?
Het heeft alles te maken met het systeem waaronder China leefde. De VS zag China indertijd als interessante markt omdat arbeid er spotgoedkoop was. Het land maakte duidelijk dat het open stond voor Amerikaanse investeringen en daarmee Amerikaanse invloeden. Continue reading »

Marktbeeld 21 mei 2018

 Gepubliceerd door op 21 mei 2018 om 07:34
mei 212018
 

– Vandaag een wat rare dag, in Nederland officieel een zondag, maar winkels en de beurs open. De eerstvolgende dag dat de beurs gesloten zal zijn is met kerst.
– Volgens de Wall Street Journal kan het wel eens zijn dat 20% van alle ICO’s simpelweg fraude zijn. Persoonlijk denk ik dat ze een te vriendelijk percentage hanteren. De vraag is echter of een inhoudelijk flinterdunne prospectus ook als fraude telt, of gewoon een waardeloos business idee is.
– Volgens de VS en China is de altijd ontkende handelsoorlog nu weer voorbij. Daarmee heb ik twee problemen. Immers er was geen handelsoorlog en twee, wat is er dan nu vorobij? Er zijn geen keiharde afspraken gemaakt en Trump kan morgen weer een ander idee hebben. Dit is dus gewoon onzin wat ze uitkramen. Het is mooi dat ze weer vriendjes zeggen te zijn, maar veel waarde zou ik er niet aan willen hechten.
– In Venezuela heeft Maduro uiteraard weer gewonnen. De oppositie heeft de verkiezingen geboycot en welke zin had dat?
– De EU wil richting Iran een onafhankelijke koers van de VS voeren. De vraag is hoe de VS gaat reageren. De relatie tussen de VS en de EU is in jaren niet zo slecht geweest en staat op punt van breken.

– De goudprijs is flink gedaald afgelopen week. Een mooi moment om in te stappen!

Analist Teeuwisse krijgt AFM waarschuwing (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 16 mei 2018 om 07:15
mei 162018
 

Dit was nu echt eens een hoofdpijn dossier voor de AFM.
De analist wist in 2014 de hand te leggen op een vroegtijdig uitgelekt jaarverslag van Arcadis. Hij analyseerde het verslag en zag tot zijn ontzetting dat er redenen voor grote bezorgdheid waren. Redenen die het bedrijf in het jaarverslag niet benoemde! Continue reading »

Marktbeeld 15 mei 2018

 Gepubliceerd door op 15 mei 2018 om 07:56
mei 152018
 
  • Ik zat er gisteren bovenop. Mooie Beursdag had een long positie in aandelen Alibaba  en zou op 200,00 dollar winst nemen. Het duurde tot 18:30 uur onze tijd voor het eindelijk zo ver was. Al vanaf de opening had het aandeel soms letterlijk enkele centen onder dat niveau genoteerd. Het was een positie die we indertijd nog niet in Imprea konden opnemen. Dat was toen namelijk nog niet actief en de koers ging na de aankoop al snel de door ons gewenste kant op.

Continue reading »