Beursbox

Het genot van de debitcard (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 3 oktober 2017 om 07:25
okt 032017
 

De Debit Card is het tegenovergesteld van de Credit Card die de meesten al wel kennen. Bij de Debit Card heeft u geld op uw rekening staan en u haalt uw eigen geld daarmee fysiek naar u toe.
Dat doet u via een ATM.
Stel even, u heeft goud of bitcoins en u wilt even wat euro’s hebben om in een winkel of restaurant te betalen, dan is zo’n Debit Card een uitkomst.
Recent is er echter wel iemand opgepakt die zwart geld aan het opnemen was.
De banken zijn verplicht om ‘opvallende’ opnames door te geven. In Nederland hebben de ATM’s een camera en met gezichtsherkenning is het natuurlijk een koud kunstje om dan dit soort opnames te herleiden tot een bepaalde persoon.
Of de Debit Card op zichzelf al een “opvallende” opname is, of dat het bedrag groter moet zijn dan bijvoorbeeld 3000 euro in de maand weet ik niet. De persoon in kwestie nam hoe dan ook meer dan 3000 euro per maand op, dus opvallend was het zeker.
Ook Crypto aanbieders komen nu met Debit Cards. Ook goudrekening aanbieders als GoldMoney en EuroPacific hebben deze kaarten. Ze zijn handig in het gebruik, maar het is geen oplossing om zwart geld wit te maken. In Nederland moet je je dan in ieder geval goed vermommen en dat is meer dan een masker op doen, want als je verderop in de straat bij de volgende camera met dezelfde kleren, maar zonder masker loopt, dan hebben ze je nog zo gevonden.
Het is wat dat betreft veel handiger als het gewoon wit geld is. Dat scheelt zo veel sores.